Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Γιατί το ΔΝΤ καλεί τον Παπανδρέου;

Ένα πολύ περίεργο δημοσίευμα του Dow Jones Newswires το οποίο έχει άρωμα… ΔΝΤ, προκαλεί ταραχή στην Αθήνα την ίδια στιγμή που πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Γιώργος Παπανδρέου κλήθηκε στην Ουάσιγκτον για να πάρει… οδηγίες από το Ταμείο ενώ την επόμενη εβδομάδα ο επικεφαλής της τρόικας, Πολ Τόμσεν, κλήθηκε να εξηγήσει τα της ελληνικής οικονομίας σε έκτακτη συνεδρίαση.

Αυτή η περίεργη κινητικότητα έρχεται να προστεθεί στο κλίμα του ανθελληνικού παραληρήματος των τελευταίων ημερών στην Ευρώπη όπου η μια μετά την άλλη οι χώρες ζητούν από την ΕΕ να μας πετάξουν έξω με τις κλωτσιές από την Ευρωζώνη.

Το δημοσίευμα του Dow Jones επικαλείται πηγές που προφανώς είναι στην Ουάσιγκτον και λέει ότι το ΔΝΤ αναζητά νέες μεταρρυθμίσεις για την Ελλάδα και το έλλειμμά της. Λέει επίσης ότι τα μέτρα που θα ληφθούν θα πρέπει να περάσουν από τη Βουλή για να ψηφιστούν καθώς προφανώς θα πρόκειται για νέο πρόγραμμα λιτότητας.

Το ΔΝΤ θέλει την ελληνική κυβέρνηση να εστιάσει σε νέες μεγάλες πολιτικές που θα αποδώσουν σημαντικά ως προς την εξοικονόμηση δαπανών“.

Η μείωση των μισθών του δημοσίου σε ποσοστό 15% που εφαρμόστηκε στις αρχές του ελληνικού προγράμματος, ανήκει στο είδος των μεγάλων μεταρρυθμίσεων που θα έχουν ορατό αποτέλεσμα, όπως τις αντιλαμβάνεται το ΔΝΤ, επεσήμανε μία από τις πηγές, προσκείμενη στις σχετικές συζητήσεις.

Με απλά λόγια, το Ταμείο προετοιμάζει νέο κοστούμι για την Ελλάδα καθώς δεν της φτάνουν όσες θυσίες έγιναν. Για να πετύχει το σκοπό της καλεί τον κ. Παπανδρέου στις ΗΠΑ για να διαπραγματευτεί (τρόπος του λέγειν αφού κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει με τον σημερινό πρωθυπουργό) μαζί του και φυσικά για να υπάρξει επικοινωνιακή διαχείριση του θέματος. Πώς δηλαδή θα εγκλωβιστεί ο κόσμος στα νέα μέτρα λιτότητας που τους ετοιμάζουν.

Ίσως, προς αυτή την κατεύθυνση να είναι και οι ασφυκτικές πιέσεις των τελευταίων ημερών και οι εκβιασμοί μέχρις εσχάτων.

Όμως, η ουσία είναι ότι το ένοχο παρελθόν της κυβέρνησης δεν της επιτρέπει να διαπραγματεύεται νέα πακέτα ούτε να τα παρουσιάσει στη Βουλή ως νέες μεταρρυθμίσεις.

Και με τι μούτρα θα έρθει στη Βουλή να πείσει τους βουλευτές να ψηφίσουν μεταρρυθμίσεις όταν οι προηγούμενες είτε απέτυχαν, είτε δεν έγιναν ποτέ;

Ο Γ. Παπανδρέου, εφόσον πράγματι ισχύει ότι θα κάνει το υπερατλαντικό ταξίδι, τι θα πει στο ΔΝΤ; Έχει συναίσθηση της κατάστασης στην Ελλάδα και ότι δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια για… μεταρρυθμίσεις; Μπορεί να διαπραγματευτεί έστω και την ύστατη στιγμή το συμφέρον της χώρας και του κόσμου;

Μάλλον ρητορικές ερωτήσεις αφού οι απαντήσεις είναι δεδομένες.

Πηγή

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]