Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

“Ελεύθερος πολιορκημένος”, φυλασσόμενος και κρυπτόμενος πρωθυπουργός στη ΔΕΘ


Για πρώτη φορά πρωθυπουργός δεν θα εγκαινιάσει την ΔΕΘ και επίσης για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια η καθιερωμένη συνέντευξη τύπου δεν θα δοθεί στο Βελλίδειο, αλλά στο λιμάνι.

Ο φόβος των αποδοκιμασιών και η οργή των διαδηλωτών ήταν τα στοιχεία εκείνα που έκαναν τον Παπανδρέου να μην εγκαινιάσει την Έκθεση και την Κυριακή να πάει να κρυφτεί στο… ασφαλές λιμάνι για να δώσει τη συνέντευξη.

Και τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι: γιατί ανέβηκε στη Θεσσαλονίκη; Γιατί ξοδεύτηκαν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για την μετακίνηση των αστυνομικών και της κυβερνητικής κουστωδίας; Γιατί δεν έδινε την συνέντευξη απ΄ το Μαξίμου, απ΄ το Καστρί ή όπου αλλού νοιώθει ασφαλής; Εκτός αν… λεφτά υπάρχουν για… πέταμα!

Πολλές φορές, ειδικά στην πολιτική, η σημειολογία μιας πρωτοβουλίας αποκτά μεγαλύτερη σημασία και περιεχόμενο, και από αυτή την ίδια τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία.

Όπως συμβαίνει με την έλευση του Γιώργου Παπανδρέου στη Θεσσαλονίκη για τα εγκαίνια της Διεθνούς Έκθεσης, σε μια εξαιρετικά δύσκολη πολιτική συγκυρία για το ΠΑΣΟΚ. Μόλις λίγες μέρες μετά την ανακοίνωση από τον Ευάγγελο Βενιζέλο, μέτρων που προφανώς δεν συνάδουν με την κοινωνική φυσιογνωμία και τις ιστορικές παρακαταθήκες του ΠΑΣΟΚ, και φέρνουν το Κίνημα στη δίνη μιας πρωτοφανούς έκρηξης και αντιδράσεων, ακόμη και από πολίτες που προέρχονται από τα σπλάχνα του.

Σε μια προσπάθεια λοιπόν να περιορίσουν τις… εστίες κινδύνου κατά την παραμονή του Γιώργου Παπανδρέου στη Θεσσαλονίκη, οι επιτελείς του Μεγάρου Μαξίμου και της Ιπποκράτους κατήρτισαν ένα πρόγραμμα έκτακτης ανάγκης, ως πολιτική ασπίδα γύρω από τον Πρωθυπουργό.

Έτσι, ο Γιώργος Παπανδρέου δεν είναι εκείνος που θα παραστεί στα εγκαίνια της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, το μεσημέρι του Σαββάτου, καθώς το βάρος θα σηκώσει ο Υπουργός Ανάπτυξης Μιχάλης Χρυσοχοϊδης. Ενώ, κατά πάσα πιθανότητα δεν θα περιηγηθεί στα περίπτερα της ΔΕΘ, όπως παραδοσιακά κάνει ο εκάστοτε πρωθυπουργός.

Επιπροσθέτως, ο Γιώργος Παπανδρέου θα παραχωρήσει την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου προς τους εκπροσώπους των ΜΜΕ, το μεσημέρι της Κυριακής, όχι στο Βελλίδειο, αλλά στον χώρο του ΟΛΘ, στην Αποθήκη 3.

Στο εσωτερικό της Κυβέρνησης αλλά και του ΠΑΣΟΚ ωστόσο, υπήρξαν και εκείνοι που διατύπωσαν τις ενστάσεις τους, για μια τόσο εξόφθαλμα αμυντική και φοβική στρατηγική. Εκτιμώντας ότι στέλνει μηνύματα ηττοπάθειας στην κοινή γνώμη, και μάλιστα σε μια περίοδο κατά την οποία η Νέα Δημοκρατία βρίσκεται σε άνοδο, και έχει αποκτήσει σαφές προβάδισμα έναντι του ΠΑΣΟΚ, όπως καταγράφεται στις δημοσκοπήσεις.

Πηγή

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

6 σχόλια :

  1. Προχώρα Τζέφρυ αγόρι μου το όραμά σου και μην ακούς κανένα κακόβουλο κομπλεξικό! Σε ζηλεύουν για την κορμάρα σου και το κοφτερό μυαλό σου!

    "Σε όσους αρέσουμε αρέσουμε,
    κι όσοι δεν μας γουστάρουν
    ας τους τουμπάρει ο Θεός
    την καρδούλα μέσα έξω.
    Κι αν δεν μπορέσει ούτε αυτό,
    τότε τους αστραγάλους!
    Να περιφέρονται κουτσοί,
    να τους γνωρίζουμε όλοι!"

    (Ιρλανδέζικη κατάρα.)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φανταστείτε τι σωματικός έλεγχος θα πέσει για όσουν μπουν μέσα μήπως έχουν ντομάτες, γιαούρτια... έξτρα παπούτσια. ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ελεύθεροι πολιορκημένοι θα γίνουμε εμείς στο τέλος αν δεν τους ξεφορτωθούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εκτός από όλα τα άλλα κουσούρια του είναι και χέστης!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΒΟΙΔΟΛΑΕ κοιμησου κι"ασ τους αλητες ν"αλωνιζουνε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μήπως όλη αυτή η εμφανής φοβία είναι μέρος μίας στρατηγικής; Μήπως θέλουν να χάσουν στίς επερχόμενες κατά τα φαινόμενα εκλογές;Και μάλιστα με αισθητή διαφορά,ωστε να μην απαιτηθεί συγκυβέρνηση με ΝΔ;Ώστε να βγάλει μόνη της η τελευταία το φίδι απο την τρύπα;
    Επίσης,θα έχει την σημασία του αν το ΠΑΣΟΚ οδηγηθεί στις εκλογές απο τον ΓΑΠ,η τον Βενιζέλο.Διότι αν ο ΓΑΠ πετάξει το μπαλλάκι στον Βενιζέλο,και αυτός ως συνήθως το αρπάξει,η Δυναστεία θα αποφύγει να χρεωθεί την πανωλεθρία,και θα διατηρήσει ελπίδες επανόδου.
    Όλα αυτά βέβαια δεν είναι προφητείες,αλλά και η Δυναστεία σίγουρα κάνει παρόμοιους υπολογισμούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]