Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η λύση υπάρχει, αλλά εμείς πρέπει να την δούμε και να αποφασίσουμε να την κάνουμε πράξη

  • Το μέλλον μας εξαρτάται από εμάς. Το "σύστημα" θέλει να μας το στερήσει...
Το ερώτημα που επιτακτικά που τριβελίζει το μυαλό μου είναι ένα. Είναι το ίδιο ερώτημα που μας απασχολεί όλους. Υπάρχει λύση στο σημερινό πρόβλημα της χώρας και αν ναι, που βρίσκεται; Στην πλατεία, στους διάφορους σχηματισμούς που δημαγωγώντας προσπαθούν να προσελκύσουν, στο υπάρχον πολιτικό σύστημα ή σε κάτι άλλο;

Πολλές φορές έκανα αυτή τη συζήτηση με φίλους, αλλά και με άγνωστους πολίτες στην πλατεία. Φωνές, φασαρία, ματαιοδοξία, προπαγάνδα, πρακτοριλίκι, όλα γίνονται ένας αχταρμάς. Ο φόβος αντί να φύγει, γίνεται μεγαλύτερος. Πού πάμε; Πού μας πάνε; Γιατί να μην μπορώ να αντιδράσω; Θα ακούσει με ειλικρίνεια κανείς την δική μου φωνή, την δική μου άποψη;

Έχω κι εγώ να πω κάτι… ίσως σωστό, ίσως λάθος, αλλά έχω να πω κάτι…
Πνίγομαι! Νιώθω το βάρος των καιρών. Νιώθω το χρέος στα νέα παιδιά. Νιώθω το έγκλημα να συνεχίζεται κι εγώ κάθομαι και μπλέκομαι ακόμη περισσότερο.
Με μπλέκουν, με μπερδεύουν… και ξέρω πως το κάνουν σκόπιμα… Κόμματα, αποκόμματα, τελείες και άλλα πολλά θλιβερά ή αισιόδοξα ξεδιπλώνονται μπροστά μου…

Εγώ θέλω την πατρίδα μου. Θέλω την δουλειά μου. Θέλω να ζω σαν άνθρωπος και να μπορώ να χαμογελάσω. Θέλω να έχω έναν ορίζοντα καθαρό για να βλέπω τον δρόμο που πηγαίνω…
Όχι, δεν θέλω αυτούς τους τραγικούς, θλιβερούς, τους μικρούς και ανίκανους, τους γελοίους και ματαιόδοξους που προσπαθούν να καπηλευθούν την ύπαρξή μου για να με προσμετρήσουν στην δυναμική τους και την συνέχιση της φαυλότητάς τους.

Ξέρω πως για κάποιους θέλω πολλά.
Για άλλους, ίσως να ζητάω λίγα.
Θέλω να μπορέσω να βρω μια άκρη στον λαβύρινθο που μου έστησαν, θέλω να βγω έξω από την κόλαση που με πηγαίνουν…
Θέλω να επικοινωνήσω, να μιλήσω και να μουντζώσω αυτούς που είναι στο χθες και θέλουν με κάθε τρόπο να με φυλακίσουν για να εξασφαλίσουν την γλοιώδη ύπαρξή τους…
Όμως αρκεί αυτό;

Μέχρι σήμερα αυτή η πατρίδα (και για εκατοντάδες χρόνια), η δικιά μας πατρίδα, η Ελλάδα, δεν γνώρισε την ελευθερία. Αμέτρητοι οι βιαστές της, αμέτρητοι οι εκμεταλλευτές της. Και σήμερα τρέχουν και συνωστίζονται οι όψιμοι κατακτητές της για να (ξανα)αρπάξουν όσα περισσότερα μπορούν, όσα περισσότερα προλάβουν, όσα περισσότερα τους επιτρέψουμε εμείς και οι «άρχοντές» μας. Κι εμείς νιώθουμε εγκλωβισμένοι στο «σύστημα» που φτιάχτηκε έτσι ώστε ποτέ να μην μπορέσουμε να ορίσουμε μονάχοι μας το δικό μας αύριο…

Είμαστε μια παρέα, άνθρωποι απλοί, μην φανταστείτε κάτι ιδιαίτερο. Μια παρέα που έχουμε όνειρα, έχουμε οράματα, έχουμε μέσα μας την αγάπη για ετούτη την πατρίδα. Είμαστε μια μεγάλη παρέα και ξέρουμε πως δεν είμαστε μόνοι. Όχι, δεν πιστεύουμε στα κόμματα. Πιστεύουμε στους ανθρώπους. Πείτε μας ρομαντικούς ή ηλίθιους, αλλά πιστεύουμε στην δυναμική των σημερινών ανθρώπων που το σάπιο σύστημα έριξε στο περιθώριο, επειδή ένιωθε να απειλείται από το νέο…

Όλοι μας είμαστε σε αυτή την παρέα αλλά δεν το ξέρουμε. Δεν μας αφήνουν να βρεθούμε, να συνεννοηθούμε και να σχεδιάσουμε κόντρα στα δικά τους σχέδια, κόντρα στα σχέδια του αφανισμού μας. Όλοι μας πιστεύουμε πως μπορούμε να βγούμε από το αδιέξοδο. Όλοι μας είμαστε σίγουροι πως οι σκέψεις μας είναι κοινές, δημιουργικές και κυρίως, σύγχρονες, έξω από τα καθεστωτικά και συστημικά πολιτικά καλούπια.

Πιστεύουμε πως μπορούμε όλοι μας να βρεθούμε και να χτίσουμε έναν σύγχρονο δήμο των πολιτών, μέσα από τα μέσα που μας δίνει η τεχνολογία. Μπορούμε να δημιουργήσουμε το δικό μας «κόμμα» (αφού το πολιτικό σύστημα δεν επιτρέπει κάτι διαφορετικό), την δική μας μεγάλη ομάδα και να επικοινωνήσουμε, να συζητήσουμε, να πούμε ο καθένας τη δική του γνώμη, για να προστεθεί, να συγκαταριθμηθεί με τις γνώμες άλλων και να δημιουργήσουμε όλοι μαζί αυτό που οι «άρχοντες» τρέμουν. Τολμάμε να καλέσουμε όλους στην δημιουργία του σύγχρονου δήμου των πολιτών, όπου όλοι θα έχουν άποψη, όπου η δημοκρατία θα αποκτήσει νόημα μέσα από ομάδες συζήτησης, αλληλεπίδρασης και κοινών δημοκρατικών αποφάσεων.

Μπορούμε να σπάσουμε τις αλυσίδες που μας έχουν βάλει. Κανένας δεν θα μπορέσει να το κάνει μόνος του. Σε αυτή την προσπάθεια απαιτείται να βρεθούμε όλοι μαζί, να γίνουμε μέγγενη και να πιέσουμε στην δημιουργία μίας Νέας Ελλάδας, που θα ανήκει πραγματικά στους Έλληνες, μίας Ελλάδας που θα νοιάζεται για τους Έλληνες, μία Ελλάδα που θα είναι υπερήφανη συνέχεια της λαμπρής ιστορίας της…

Ας βρεθούμε, λοιπόν. Έχουμε πολλά να πούμε κι ακόμη περισσότερα να κάνουμε. Ο χρόνος πιέζει...

Κωνσταντίνος
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

4 σχόλια :

  1. «Η λύση υπάρχει, αλλά εμείς πρέπει να την δούμε και να αποφασίσουμε να την κάνουμε πράξη»


    «Το μέλλον μας εξαρτάται από εμάς. Το "σύστημα" θέλει να μας το στερήσει...»


    Παίρνοντας αφορμή από την παραπάνω φράση (την διάβασα στο blog Ας Μιλήσουμε Επιτέλους) προτείνω προτείνω μια συμπληρωματική μέθοδο για να αποκτήσουμε την Ελλάδα που θα ανήκει στον απλό Ελληνικό Λαό.

    Ο σύγχρονος δήμος των πολιτών είναι μια πολύ καλή ιδέα αλλά πρέπει να βρεθούν και άλλα κίνητρα ενοποίησης του απλού Ελληνικού Λαού επειδή το σάπιο πολιτικό σύστημα δε θα αφήσει εύκολα την εξουσία και στην προσπάθειά του αυτή θα χρησιμοποιήσει όλα τα μέσα που διαθέτει.

    Από την μια έχουμε τον μηχανισμό διάλυσης των κρατών (π.χ. το πείραμα της Ελλάδας) μέσω της τεχνητής υπερδιόγκωσης του χρέους από τον υπερδανεισμό, την δράση των διεθνών οργανισμών και των πρόθυμων εργαλείων της παγκοσμιοποίησης.

    Από την άλλη πρέπει να βρούμε το αντίδοτο για την επιβίωση του Ελληνικού Έθνους στον παγκοσμιοποιημένο κόσμο που μας ετοιμάζουν.

    Για να αντιστραφούν οι παραπάνω ενέργειες ξεπουλήματος των ονείρων των επόμενων και της τωρινής γενιάς πρέπει να αντιληφθεί ο Ελληνικός Λαός ότι όπως με την τεχνητή υπερδιόγκωση των χρεών γίνεται η στοχοποίηση της Ελλάδας έτσι πρέπει να βρούμε έναν μηχανισμό που θα δράσει σαν άμεσο αντίδοτο στο δηλητήριο του χρέους και σαν «συγκολλητικό» του Έθνους μας.

    Η διόγκωση της ανεργίας και η γιγάντωση της τραπεζοκρατίας - εταιριοκρατίας σε βάρος των συμφερόντων του Ελληνικού Έθνους είναι δύο «δυνάμεις» που λειτουργούν παράλληλα ενώ μας συμφέρει σαν πατριώτες να συγκρουστούν.

    Το αντίδοτο για την επιβίωση του Ελληνικού Έθνους είναι απλό.

    Η χρησιμοποίηση της ανεργίας σαν όπλο για να ρίξουμε τα εργαλεία της παγκοσμιοποίησης ώστε να χτίσουμε το Ελληνικού Εθνικό κράτος.

    Η μείωση της ανεργίας του απλού Ελληνικού Λαού πρέπει να αποτελέσει τη λύση και όχι το πρόβλημα σε μια πατριωτική κυβέρνηση για την μείωση της δύναμης των αγορών δηλαδή των τραπεζιτών και των funds έστω και αν αυτό δυσαρεστήσει τους υπέρμαχους της παγκοσμιοποίησης.

    Η ιδέα της μείωσης της ανεργίας με την παράλληλη μείωση της δύναμης των τραπεζιτών πρέπει να βρεί μιμητές και στο εξωτερικό πριν προλάβουν οι προδοτικές κυβερνήσεις να μεταφέρουν περισσότερες εξουσίες από τα κράτη προς τους υπερεθνικούς οργανισμούς αποδυναμώνοντας την θέληση του απλού Ελληνικού Λαού.

    Ο Ελληνικός λαός πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι το ξεπούλημα της Ελλάδας μας, η εξαθλίωσή μας, και η αντικατάστασή μας από αλλόφυλλους είναι συνειδητές επιλογές των προδοτών της Ελλάδας για την προώθηση των σχεδίων της παγκοσμιοποίησης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ναι παιδιά!!!
    Αλλά κάπου πρέπει να βρεθούμε για να ενώσουμε τις φωνές μας. Απόψεις, πεποιθήσεις και συναισθήματα σαν τα δικά σας πρέπει να ακούγονται, να προσελκύσουν τους Έλληνες που περιφέρονται άσκοπα στο Σύνταγμα, εύκολη λεία και βορρά για τις Ύαινες που εκεί φωλιάζουν και πολλά επικίνδυνα επωάζουν...
    Στην Πλατεία Συντάγματος είδα χαβαλέδες αλλά είδα και βλέμματα σε απόγνωση, ανθρώπους που δεν διψούν τόσο για ένα καλύτερο αύριο αλλά για μιά ελπίδα...
    Ο ελληνικός λαός ακόμη δεν έχει συνειδητοποιήσει ακριβώς τι συμβαίνει, έχει δει μόνον την διαφορά στην τσέπη του, το ξεπούλημα της χώρας μας και την εξαθλίωση που στην οποία διολισθαίνουμε ακόμη δεν την έχει καταλάβει...
    Η Πατρίδα έχει σχεδόν χαθεί εννοιολογικά και σε λίγο χάνεται και εδαφικά. Αυτό ο Έλληνας πρέπει να το αντιληφθεί!
    Οι φωνές σας πρέπει να ακουστούν ΔΥΝΑΤΑ!
    Οι συγκεντρώσεις στις πλατείες δεν πρέπει να είναι το λαϊκό πανηγυράκι που είδα περικυκλωμένο από εμπόρους που γεμίζουν με junk food τα στομάχια και άχυρα τα μυαλά!
    Κάντε κάτι να ακουστεί τε, ενώστε τις δυνάμεις σας!
    Κι εγώ μαζί σας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Να καλέσουμε το στρατό να έρθει μαζί μας. Είναι η μόνη δύναμη που φοβούνται. Κι 'αν τον καλέσουμε εμείς το στρατό, κανείς δεν θα μπορεί να μιλίσει για χούντα κι άλλες χαζομάρες.
    Όταν ο Στρατός είναι στο πλευρό του Λαού , δεν είναι χούντα, είναι Επανάσταση....
    Χρειαζόμαστε Ένοπλη Επανάσταση.
    Χρειαζόμαστε Ορκισμένους Έλληνες να σώσουν την Ελλάδα.....έχουν δώσει όρκο να φυλλάττουν το Σύνταγμα και τα δικαιώματα και την ασφάλεια του Ελληνικού Λαού.
    Όλα είναι σε κίνδυνο τώρα.
    Το Σύνταγμα καταπατείται, ο Ελληνκός Λαός βρίσκεται υπό ξένη κατοχή και η ασφάλεια της χώρας πάει να γίνει ανέκδοτο...
    Τί άλλο περιμένουν οι ένστολοι? Πού αλλού να στραφούμε αν όχι σ'αυτούς που έδωσαν Όρκο να μας προστατεύουν?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]