Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Συνθήματα, τραγουδάκια και ρουφιανιλίκι

  • Αφιερωμένο εξαιρετικά, σε όλα τα προοδευτικά κορίτσια και τα περίεργα αγόρια που εθίγησαν. Κι επειδή, οσμίζομαι ήδη τις αντιδράσεις στην ανάρτηση, πάω να πιω μερικές μπύρες με κάτι παλιοσειρές μου λοκατζήδες κι ύστερα όλοι μαζί θα κατουρήσουμε πάνω στην πολιτική σας ορθότητα. Φιλιά στο σβέρκο
Του Φαήλου Μ. Κρανιδιώτη
Μας ψάχνεις με το κυάλι. Ερχόμαστε 1000 και συ, Πατρίδα, διαλέγεις 100. Δεν είμαστε συνηθισμένοι άνθρωποι. Είμαστε άντρες που πηδάμε από την ράμπα του ελικοπτέρου ή από την πόρτα του αεροπλάνου μέρα ή νύχτα μ’ ένα πανί στην πλάτη. Άντρες που στην εκπαίδευση θα σπάσουμε χέρια, πόδια, κεφάλια, θα μείνουμε ανάπηροι ή θα μας κλάψει η μάνα μας από «αστοχία υλικού» ή μια μαλακία της στιγμής.
Στις επιχειρήσεις θα φάμε τις ριπές από τα όπλα των εχθρών, των μαφιόζων και των ναρκεμπόρων, θα σκαρφαλώσουμε στα βράχια, θα σπάσουμε πόρτες να μπουκάρουμε σε κτίρια ή θα αναρριχηθούμε στα πλοία να εξουδετερώσουμε τρομοκράτες. Μας έχεις σε ετοιμότητα για να μας στείλεις στην Κύπρο ή όπου αλλού θα τα βρεις σκούρα. Άντρες που χωρίς να τρέμουν τα χέρια μας θα φτιάξουμε ή θα εξουδετερώσουμε βόμβες, θα διατηρήσουμε την ψυχραιμία μας κάτω από εχθρικό πυρ και θα ανταποδώσουμε εύστοχα. Κύρια ανταμοιβή μας το μπράβο του Λοχαγού και του Διοικητή μας, το δικαίωμα να φοράμε τα διακριτικά και τον μπερέ μας, αφού φτύσαμε αίμα και κινδυνέψαμε.
Ναι, οι άνδρες των Ειδικών Δυνάμεων δεν σηκώνουμε πολλά – πολλά. Από γαλλικά, πιάνο και μπαλέτο ΔΕΝ. Μπορούμε όμως να συνεχίσουμε εκεί που οι άλλοι τα φτύνουν. Έχουμε σιδερένια πειθαρχία και μπορούμε να σου φυτέψουμε μια σφαίρα στο δόξα πατρί από μεγάλη απόσταση. Μπορούμε να τρέχουμε ΠΟΛΛΟΥΣ γύρους στο στίβο ή να περπατάμε φορτωμένοι 80 χιλιόμετρα με στάσεις λίγων λεπτών, να βουτάμε στη λάσπη και τα βρωμόνερα, να διαβιούμε επί μέρες πεινασμένοι, διψασμένοι μέσα στο χιόνι ή στο λιοπύρι αλλά να ΜΗΝ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΟΥΜΕ τα όπλα, τους συντρόφους, την Αποστολή. Αγαπάμε τη Σημαία, την Πατρίδα, τα όπλα, την στολή μας, το «ζευγάρι» μας στην εκπαίδευση. Είμαστε πιστοί, επιθετικοί, έχουμε αυξημένο αίσθημα τιμής. Όλες οι Ειδικές Δυνάμεις, Καταδρομείς, Καταδρομείς – Αλεξιπτωτιστές, Πεζοναύτες, Αμφίβιοι, του Στρατού, του Ναυτικού ή των Σωμάτων Ασφαλείας, έτσι είναι. Έτσι είμαστε. Αγαπάμε τους συντρόφους μας, τους νοιαζόμαστε. Όπου κι αν συναντηθούμε, ακόμη κι άγνωστοι, γινόμαστε φίλοι, μας ενώνει το «Πνεύμα Μονάδος», οι κοινοί κίνδυνοι του Εθελοντή. Βοηθάμε ο ένας τον άλλο κι ένα μικρό σήμα στο πέτο κατεδαφίζει σε δευτερόλεπτα τα κοινωνικά τείχη. Ε, ναι, κορίτσια, είμαστε τσαμπουκάδες, επιθετικοί, περήφανοι. Και ναι, στα στρατόπεδα μας κατά την εκπαίδευση φωνάζουμε συνθήματα, που δεν έχουν σχέση με την ειρήνη και την παγκόσμια αδερφοσύνη, γιατί στον πραγματικό κόσμο ο εχθρός έχει όνομα. Γιατί δεν προετοιμαζόμαστε να κεντήσουμε ή να μοιράσουμε γαρύφαλλα. Επικρατέειν ή απόλλυσθαι. Γκέγκε; Να νικήσουμε ή να πεθάνουμε. Και κάποιοι από μας σκοτώνονται, ή μένουν ανάπηροι. Στον πόλεμο ή την εκπαίδευση. Στην Εθνική Άμυνα ή στην Δημόσια Ασφάλεια, σε κάποιους από μας «κληρώνει» ο Χάρος ή το σακατιλίκι.
Λοιπόν τα φώναξαν ή δεν τα φώναξαν τα συνθήματα; Στους δίδυμους αδένες μας… Να κι αν τα φώναξαν, να κι αν δεν τα φώναξαν. Δεκάρα δεν δίνω για το τι γράφουν τα τρυφερά αγόρια και τα περίεργα κορίτσια της αποβιωσάσης «αυτοκράτειρας». Εντάξει, μερικά από αυτά που τραγουδάμε στα στρατόπεδα δεν είναι για το σαλόνι ή την Πανεπιστημίου αλλά ε, και; Μια επίπληξη αρκεί, όπως στον περήφανο λύκο σου, που φυλάει το έχει σου, όταν παραγαβγίσει. «Μη αγόρι μου,» του λες «σιωπή», δεν τον πλακώνεις με την λουρίδα, δεν του σπας τον τσαμπουκά. Ναι, κορίτσια, οι άντρες των Ειδικών Δυνάμεων είμαστε τα μαντρόσκυλα της Πατρίδας, φυλάμε προκινδυνεύοντες το βιος και την τιμή της. Άμα θέλετε ρεβεράντζες, λυγισμένο χεράκι και νωχελικό βλέμμα, άμα θέλετε απάτριδες μηδενιστές, άμα θέλετε να το ΣΥΖΗΤΗΣΕΤΕ με τους ισλαμοφασίστες επεκτατιστές, με τους ναρκεμπόρους, τους νταβαντζήδες, τους ληστές και τους τρομοκράτες, τραβάτε στην Κουμουνδούρου, στο Nosotros ή στο «νέο» ΠΑΣΟΚ – μπαρόκ. Θα βρείτε τους κατάλληλους. Εμείς δεν θα μπορέσουμε. Είναι άλλη οι δουλειά μας. Αντρική.
Ο Τάσος Φωτόπουλος ήταν 20 χρονών. Από την Αργυρούπολη. Μαζί μου στο ίδιο Σχολείο Αλεξιπτωτιστών. Μαζί πήραμε την «πουλάδα». Ο Τάσος ήταν στον 1ο Λόχο κι εγώ στον ΛΥΠ, εκπαιδευτής στο ΠΕΝ. Σκοτώθηκε σε άλμα στην Πάχη το 1991. Στην κηδεία του ζήτησα και ήμουν επικεφαλής στο άγημα απόδοσης τιμών. Έδωσα το «τρις στον αέρα πυροδοτήσατε και τον νεκρό τιμήσατε» κι ύστερα ο Διοικητής μας έδωσε διπλωμένη τη σημαία που σκέπαζε το φέρετρο, τον πράσινο μπερέ του και την «πουλάδα» του στην μάνα του. Δεν περιγράφεται αυτό το πράγμα. Στην μνήμη του λοιπόν αφιερώνω το τραγουδάκι που έβαζα και τραγουδούσαν στο τροχάδην οι κομάντος όταν τους έκανα γυμναστική. Μια φορά, μετά από άγημα στον Αρχηγό ΓΕΣ της Ολλανδίας στον Άγνωστο Στρατιώτη, το τραγουδήσαμε με τα όπλα ανά χείρας πηγαίνοντας τροχάδην στο τότε υπαίθριο πάρκινγκ της Βουλής για να φύγουμε με τα Στάγιερ. Σπάσαμε τζάμια!

«Μες της Κύπρου τα βουνά
ο Κατσάνης πολεμά
κι ο Παπαγεωργίου, εκεί,
το ύψωμα τώρα πατεί.
Με τον Κατούντα Λοχαγό,
Τραβάμε όλοι πάντα μπρος.
Μάνα μου τι χαλασμός,
Γέμισε ο ουρανός!
Σαν γεράκια, σαν αητοί
Κατεβαίνουμε στη γη!
Μες στο αίμα, στη φωτιά,
η 2α πολεμά!
Κύπρος, Θράκη, Κορυτσά,
Ίμβρος, Τένεδος, νησιά,
Πράσινα μπερέ ορμούν
Κι οι εχθροί τα προσκυνούν!
Πατρίδα μου πώς να στο πω,
Μάνα Ελλάδα σ’ αγαπώ!
Θα το πούνε και στα νέα,
Θα σου φέρω εγώ σημαία.
Θα ‘ναι κόκκινη μεγάλη,
θα ‘χει έν’ άστρο ένα φεγγάρι.
Κύπρος, Θράκη, Κορυτσά,
Ίμβρος, Τένεδος, νησιά,
Πράσινα μπερέ ορμούν,
Κι οι εχθροί τα προσκυνούν»

Αφιερωμένο εξαιρετικά, σε όλα τα προοδευτικά κορίτσια και τα περίεργα αγόρια που εθίγησαν. Κι επειδή, οσμίζομαι ήδη τις αντιδράσεις στην ανάρτηση, πάω να πιω μερικές μπύρες με κάτι παλιοσειρές μου λοκατζήδες κι ύστερα όλοι μαζί θα κατουρήσουμε πάνω στην πολιτική σας ορθότητα. Φιλιά στο σβέρκο.



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

24 σχόλια :

  1. Δεν σας 'γγίζει κιανείς.
    Ήντα φοβούστε; Τις κότες; Ε μα!!!
    Πορπατείτε κοπέλια μου κι εμείς κλουθάμε. Με την ευκή του Θεού. Πορπατείτε.

    Neraida

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους εσάς απο ένα κοριτσάκι που αγαπάει και πονάει την πατρίδα του!!! Με κάνετε πολύ περήφανη!!!! και να θυμάστε οτι ο ΕΛΛΗΝΑΣ....ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ ΠΑΝΤΑ ΤΙΜΑ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ρέ κομάντο πολύ βαρύς και μεθυσμένος για πυρ και κίνηση.
    Μήπως είσαι ο τύπος που στη αποστολή θα κάνεις τον μαιευτήρα στην έγκυο τουρκάλα,ενώ το ζευγάρι σου θα είναι εκατό μέτρα μπροστά και θα περιμένει των καταδείχτη λέιζερ.
    Μήπως θα βγάζεις φωτογραφίες με το κινητό το (κατόρθωμα) σου ενώ έχουν περάσει και τα Απάτσι,και τα εχθρικά άρματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Eυγε!!!
    τετοιες φωνες πρεπει να ακουγονται!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Φίλε.... το διάβαζα στους δύο γιούς μου, αλλά δεν πρόκαμα να το τελειώσω...συγνώμη που με πήραν τα δάκρυα...βέβαια το διάβασμα συνεχίστηκε από τον μεγάλο μου γιό...όλα αυτά...απάντηση στην ερώτηση των παιδιών μου ..τι είναι οι καταδρομείς ...μπαμπά;;....
    ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ...

    ΕΥ,ΑΓΓΕΛΟΣ

    ΥΓ: ΚΑΝΤΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ..Ο ΛΑΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΙ ΣΑΣ.........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΛΕΒΕΝΤΗ ΜΟΥ ΕΙΜΑΙ ΚΟΡΗ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥ-ΚΛΑΙΩ ΚΙ ΕΓΩ ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ ΣΕ. ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΣ ΓΙΑ ΜΠΥΡΕΣ ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΜΕ ΠΙΟ ΤΡΟΠΟ ΘΑ ΓΛΥΤΩΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗ ΧΟΛΕΡΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΒΡΗΚΕ. ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ. ΟΧΙ ΤΑ ΑΠΟΒΛΗΤΑ ΤΗΣ ΜΙΝΕΣΣΟΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ακομα και τα Γιωτα 5 μαζι σας ΗΡΩΕΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΘΕΛΩ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑΦΗ ΚΑΙ ΕΙΛΙΚΡΙΝΗ. Ο κ.ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΔΕΛΦΙΑ ΤΟΥ ΣΕ ΠΟΙΟ ΣΤΡΑΤΟ ΕΧΟΥΝ ΥΠΗΡΕΤΗΣΕΙ...ΕΠΕΙΔΗ ΕΓΩ ΓΝΩΡΙΖΩ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΝ 'ΑΕΙΜΝΗΣΤΟ'ΜΠΑΜΠΑ ΤΟΥΣ -ΞΕΡΕΤΕ Η ΠΑΠΙΑ ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΜΠΡΑΒΟ ΛΕΒΕΝΤΗ ΜΟΥ ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΙ Ο ΓΙΟΣ ΜΟΥ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΑ ΣΤΑ 16 ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΩΝΩ ΜΕ ΤΑ ΙΔΑΝΙΚΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΤΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΑΝ ΚΙ ΕΣΑΣ
    ΕΥΓΕ ΠΑΛΛΙΚΑΡΙ ΜΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. τους δίδυμους αδένες σου να τους βαλεις στον κώλο σου "αντράκι" σκατοκέφαλε φασιστάκο
    οι απογονοι των γερμανοτσολιαδων πουλάνε πατριωτισμό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. 273 2001 Δ ΕΣΣΟ
    Η πατρίδα έχει ανάγκη ήρωες, δεν χρειάζεται να τους δημιουργήσουμε, μόνο να ανοίξουμε τα μάτια και να τους δούμε, πίσω απο τις παραλλαγές, πίσω από τις στολές της αστυνομίας, μέσα στα πλοία και στα αεροπλάνα της πολεμικής αεροπορίας, στα ορεινά χωριά οι παππούδες μας και οι γιαγιές μας θεματοφύλακες μιας άλλης εποχης, που η η αγάπη για την πατρίδα και η αλληλεγγύη προς τον συνάνθρωπο ήταν προαπαιτούμενο για να θεωρηθεί ένας άνθρωπός σωστός, ΕΛΛΗΝΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Για τον "καλλιτέχνη" που έγραψε
    "Ρέ κομάντο πολύ βαρύς και μεθυσμένος για πυρ και κίνηση."...

    Προφανώς κανένας προοδευτικός, ψευτοκαλλιτέχνης πρέπει να είσαι, που οχι μόνο δεν ξέρει τι σημαίνει ΚΕΕΔ, τάγματα πεζοναυτών, και μοίρες καταδρομών (δεν μιλάω για ΟΥΚ γιατί πρέπει να σου φαντάζει εξωγείηνο το σώμα...μην σου βάλω και δύσκολα και βραχυκυκλώσεις) αλλά ουτε καν στρατός. Κλασσικη περίπτωση ανθρώπου που "χτυπάει" απανωτές αναβολές, για να γλυτώσει την "πίεση" της στράτευσης μέχρι κάπου εκεί στα 34-35 οπου και μπορεί να απαλλαχτεί από αυτήν και επιτέλους να απελευθερωθεί από τα δεσμά της. Αλλά και αν είσαι από τους άτυχους που την "πάτησες" και πρέπει τελικά να υπηρετήσεις, σε κανα υγειονομικό σε κοβω να ταιριάζεις, να εξασκείσαι σε πρακτικές ανώδυνου τοκετού.

    Κάτι είναι και αυτό τώρα που το σκέφτομαι, μιας και την κρίσιμη στιγμή θα μπορέσεις και συ να συνεισφέρεις τις υπηρεσίες σου στα αιδοία του αντιπάλου (γιατί τα κομμάντα από ότι ξέρω ούτε χρόνο θα έχουν αλλά πολύ πιθανόν και να μην ζουν για να ασχολούνται με τέτοια κοινωνικά γεγονότα), γιατί μην ξεχνάς εμείς οι Ελληνες είμαστε ανθρωπιστές που σεβόμαστε τον αντίπαλό μας. Οπότε μεγάλη προσοχή φίλε μου σε εκείνη την στιγμή (μην μας πούνε και σφαγείς ;-) )

    Χρήστος_521

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. eseis pou mas lete fasistes kai oti poulame patriotismo pou eiste otan emeis trwme tis sfaires apo tous lathremporous oplon kai narkwtikwn? perna mia volta apo tin kerkira na deis se kamia erimiki paralia posa ekklisakia exei kai posoi vatraxoi einai thamenoi ekei giana koimaste eseis isixoi...otan milane oi eidikes dunameis oi imimatheis apla kande siwpi...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Mπράβο Κρανιδιώτη, σε παρακολουθώ απολαυστικά και πρώτη φορά σου γράφω. Με έκανες να ανατριχιάσω και κατόπιν ένιωσα σφίξιμο στο στομάχι. Για τον Τάσο.....Μαζί στο λύκειο,ίδια τάξη, 1ο Γενικό Αργυρούπολης. Το μαντάτο το έμαθα στην Μεγάλη του Γένους Σχολή, 2ο έτος Ευελπίδων, άνοιξη ήταν.
    Μόνος επισκέφθηκα τον τάφο του, όταν σε μια έξοδο πήγα να δω τον πατέρα μου, σε μνήμα παρακείμενο. Δεν ήξερα τι να σκεφτώ κόλλησε το μυαλό. Μόνο, μετάνιωσα που λίγες εβδομάδες πριν αρνήθηκα ανυποψίαστος μια πρόσκλησή του να παμε για έναν καφε, αναβάλλοντάς τον, για πάντα....
    Είμαι στρατιώτης 20 χρόνια και θεωρώ εαυτόν μικρό και ασήμαντο εμπρός σε αυτούς που μνημονεύεις. Πολλοί έχουν γνώσεις, επιτελικές ικανότητες, μεταπτυχιακά, διπλές και τριπλές ξένες γλώσσες, αλλά ψυχή?
    Μνημονεύω τον Ανχη Κολοκούρη, στο Φαρμακονήσι το 1997. Δεν γράφεις την ιστορία να την θυμηθούν και οι Τουρκαλάδες μαζί με τους δικούς μας πουλημένους προεστούς και κοτζαμπάσηδες?
    Με εκτίμηση, καλή Ανάσταση, Χριστού και Πατρίδος, εντός, και ίσως κάποτε, και εκτός συνόρων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΠΑΙΔΙΑ ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΜΑΝΝΑ ΣΑΣ,63ΕΤΩΝ.ΕΙΧΑ ΠΑΤΕΡΑ ΠΟΛΕΜΙΣΤΗ ΤΗΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ ΣΤΟΝ 2ονΠΑΓΚΟΣΜΙΟ.ΑΥΤΟΣ ΜΟΥ ΠΕΡΙΕΓΡΑΦΕ ΟΤΑΝ ΗΜΟΥΝ ΜΙΚΡΗ ΜΑΧΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΛΒΑΝΙΚΟ ΕΠΟΣ.ΗΤΑΝ ΤΡΑΥΜΑΤΙΑΣ ΠΟΛΕΜΟΥ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΠΕΘΑΝΕ,ΣΤΗΝ ΕΚΤΑΦΗ ΤΟΥ ΒΡΗΚΑΜΕ ΤΑ ΘΡΑΥΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΛΜΟ, ΠΟΥ ΤΟΥ ΕΦΑΓΕ ΤΟΝ ΜΙΣΟ ΓΟΦΟ,ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΟΥ.ΑΥΤΟΣ ΜΟΥ ΕΛΕΓΕ ΟΤΙ Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΙΚΡΗ ΑΛΛΑ Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.ΟΤΑΝ ΜΕΓΑΛΩΣΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΕΛΕΓΕ,ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙ ΛΕΒΕΝΤΕΣ ΟΠΩΣ ΕΣΕΙΣ.ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ.Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΣΑΣ ΦΥΛΑΕΙ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΚΑΚΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. “Μητρός τε καὶ πατρὸς καὶ τῶν ἄλλων
    προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν η
    πατρὶς καὶ σεμνότερον καὶ ἁγιώτερον καὶ ἐν
    μείζονι μοίρᾳ καὶ παρὰ θεοῖς καὶ παρ᾽
    ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι”

    ΤΙ ΑΛΛΟ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΜΙΚΡΟΙ, ΠΟΥ ΦΥΛΑΚΙΣΑΜΕ ΕΝΑΝ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ ΚΑΙ ΞΕΠΟΥΛΑΜΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ "ΕΠΙΒΕΒΛΗΜΕΝΟ ΕΞΩΘΕΝ ΚΑΙ ΑΝΩΘΕΝ" ΠΛΑΣΜΑΤΙΚΟ ΒΙΟΤΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΗΣ ΑΡΓΟΜΙΣΘΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΡΠΑΧΤΗΣ, ΤΗΣ ΒΙΛΑΣ, ΤΟΥ ΕΞΟΧΙΚΟΥ, ΤΗΣ ΠΛΑΣΜΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ, ΤΟΥ ΤΖΙΠ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΖΑΜΠΑ ΜΑΓΚΙΑΣ;
    ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ ΜΑΣ... ΕΥΤΥΧΩΣ...ΒΡΗΚΑΜΕ ΠΑΛΙ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ ΝΑ ΜΑΣ ΔΑΝΕΙΣΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΟΥΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ο Κολοκούρης μια μέρα θα λάμψει...οπως έλαμψε, το Πάσχα του 97 με 2 οβίδες ΑΤ PAO, αλλά δυστυχώς το υποβρύχιο ήταν λίγο πάνω από το βεληνεκές του όπλου και δεν μπορέσαμε να ψήσουμε το κονσερβοκούτι...

    ...ειχε πει χαρακτηριστικά τότε "επρεπε να είχα χρησιμοποιήσει τους όλμους ...και η κουβέντα τελείωσε εκεί"...θα τους χρησιμοποιήσεις ... και εμείς μαζί σου θα είμαστε...

    Χρήστος_521

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. κομμαντο διαβασα το αρθρο σου και με συγκινησες.... ειμαι αξιωματικος στο πολεμικο ναυτικο και να ξερεις πως οταν θα ρθει η ωρα, δε θα στε μονοι σας, η Ελλαδα δε θα χαθει, δε θα το επιτρεψουμε να γινει, οποιο και να ναι το τιμημα... και ας μας κρινουν τα παιδια μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Κατ"αρχην ΕΥΓΕ! Δια το επωνυμον αρθρο σας
    Θα παρατηρησατε οτι η πλειονοτης των δια την παρελασην των Ο.Υ.Κ. προερχεται στατιστκως απο ανδρες [Τ.V.Τυπος ΚΛΠ].Πιθανες ερμηνιες δια αυτο
    [αστρατευτοι--ψευδη Ι5--ψευδεις στατιωτικες παρουσιες κλπ].
    Αλλες ερμηνιες θα δυνανται να δοσουν οι συντροφοι-γυναικες αυτων.
    Τελος η σοφια των παροιμιων μας στην προκειμενην
    περιπτωσην λεγει οτι [Οσα δεν φτανει η αλεπου τα
    λεγει αγουριδες]..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Σε νοιώθω γιατί τα πέρασα,έστω και 10+ χρόνια μετά.Τον Τάσο Φωτόπουλο,τον είδα σε φωτογραφία,στον 1ο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Μια συγνώμη ξεχάσες μόνο Φαηλε , συγνώμη που τόσα χρόνια στήριξες την μπλε λαίλαπα .
    Μαζι σου και εγω , λίγο αρχαιότερος απο σένα , αλλα η γριά κότα εχει το .....ζουμί !
    Καλη λευτερια .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μονο μη χαλασεις, μη πουληθεις Φαηλε....για κανενα αντιτιμο....

      Διαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]