Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Μετά τα Rafale έρχονται και οι φρεγάτες


Τι διακυβεύεται μεταξύ της Ελλάδας και της Γαλλίας

«Μετά τη σύναψη της συμφωνίας στον άξονα Αθηνών-Παρισιού για τα 18 μαχητικά Rafale, που αγόρασε η Ελλάδα προς 3 δις δολάρια, ένας πιθανός νέος εμπορικός άξονας βρίσκεται στον αμυντικό τομέα, αναφέρει η ιστοσελίδα mondogreco.net σε δημοσίευμά της.

Η υπουργός Άμυνας της Γαλλίας Florence Parley θα το συζητήσει προσωπικά με τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη σε λίγες μέρες.

Στο πιάτο η γαλλική προσφορά για δύο φρεγάτες Fremm. Εάν προτείνεται η έκδοση antisom, τότε η ελληνική κυβέρνηση μάλλον θα αποδεχθεί. Σε αντίθετη περίπτωση, μπορεί να αξιολογηθεί η επιλογή τεσσάρων Belh@ara, που ανταποκρίνεται στις πραγματικές ελληνικές ταμειακές δυνατότητες.

Στη μέση παραμένει η αμερικανική επιλογή, η οποία μάλλον δεν περιλαμβάνει τον αντιτορπιλικό Arleigh Burke , ακόμη και αν η αρχική πρόταση της MMSC στις ΗΠΑ δεν φαίνεται να πληροί τις απαιτούμενες προϋποθέσεις σε κανένα σημείο.

Επίσης, για το θέμα της Άμυνας, σημειώνουμε την εικοσαετή συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και Ισραήλ για τη δημιουργία Σχολής Πολεμικής Αεροπορίας για την ελληνική στρατιωτική αεροπορία, αξίας 1,68 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Δέκα αεροσκάφη M-346, συντήρηση T-6, παροχή προσομοιωτών, εκπαίδευση και υλικοτεχνική υποστήριξη»

mondogreco.net – Dopo i Rafale anche le fregate: cosa c’è in ballo tra Grecia e Francia]
HellasJournal






Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]