Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ενδεχόμενο να επεκταθούν οι κυρώσεις των ΗΠΑ σε βάρος της Τουρκίας


Στο ενδεχόμενο οι κυρώσεις εναντίον της Τουρκίας να επεκταθούν αναφέρεται Τούρκος δημοσιογράφος ο οποίος επικαλείται την πρόσφατη συνάντηση ανάμεσα στα μέλη του Συμβουλίου Επιχειρήσεων Τουρκίας -ΗΠΑ (TAIK) και τον Πρέσβη των ΗΠΑ στην Τουρκία, Ντέιβιντ Σάτερφιλντ.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του Ahval, τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Ένωσης Τουρκίας-ΗΠΑ (TAIK) πραγματοποίησαν στις 8 Ιανουαρίου συνάντηση με τον Πρέσβη των ΗΠΑ Ντέιβιντ Σάτερφιλντ μέσω βιντεοκλήσης, σκοπός της οποίας ήταν να μεταδώσουν αιτήματα του τουρκικού επιχειρηματικού κόσμου στον εκλεγμένο Πρόεδρο, Τζο Μπάιντεν, σύμφωνα με τον δημοσιογραφο Μουράτ Γιετκίν, ο οποίος έχει υπάρξει διευθυντής της αγγλόφωνης διαδικτυακής έκδοσης της Hurriyet. Μετά τη συνάντηση, η ΤΑΪΚ δημοσίευσε μια δήλωση Τύπου με την οποία αναφέρει ότι ο Σατερφιλντ υποστηρίζει πως "οι κυρώσεις είναι συγκεκριμένες και η πλειονότητα της αγοράς θα παραμείνει ανοιχτή στο εμπόριο".

Ο δημοσιογράφος ωστόσο τον οποίο επικαλείται η ιστοσελίδα Ahval σημειώνει πως ο πρέσβης των ΗΠΑ τόνισε μεταξύ άλλων οτι "οι κυρώσεις θα παραμείνουν όσο η Τουρκία επιμένει στην αγορά S-400".

Παράλληλα, όμως, ο Σάτερφιλντ σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζει ο Γιετκίν είπε ότι υπάρχει "πιθανότητα εξάπλωσης των κυρώσεων σε άλλους τομείς εκτός από τους τομείς της ενέργειας, της γεωργίας και των φαρμακευτικών προϊόντων". Υπενθυμίζεται ότι οι ΗΠΑ με νομοσχέδιο αποφάσισαν την επιβολή κυρώσεων στην Τουρκία για την απόκτηση των ρωσικών πυραυλικών συστημάτων αεράμυνας S-400, τα οποία η Ουάσινγκτον θεωρούν ότι δεν πληρούν τις προϋποθέσεις του ΝΑΤΟ και είναι ασύμβατα με τα μαχητικά F-35.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]