Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Bloomberg: Ελλάδα, Κύπρος και Γαλλία παρουσίασαν λίστα με κυρώσεις κατά της Τουρκίας


Μια λίστα με πιθανούς νέους τουρκικούς στόχους για την επιβολή κυρώσεων παρουσίασαν αυτή την εβδομάδα Ελλάδα, Κύπρος και Γαλλία, σύμφωνα με το Bloomberg.

Το πρακτορείο αναφέρει την πληροφορία σε άρθρο του για την επανάληψη των διερευνητικών συνομιλιών Ελλάδας - Τουρκίας, η οποία - όπως σημειώνει - ήρθε λίγες εβδομάδες μετά τη δέσμευση της Ε.Ε. να διευρύνει τον αριθμό των Τούρκων αξιωματούχων στον κατάλογο των κυρώσεων για τις δράσεις της Άγκυρας στην Ανατολική Μεσόγειο.

Υψηλόβαθμος διπλωμάτης στις Βρυξέλλες δήλωσε ότι η Κύπρος, η Ελλάδα και η Γαλλία παρουσίασαν από κοινού αυτή την εβδομάδα μια λίστα διαφορετικών Τούρκων αξιωματούχων που θα ήθελαν να δουν να υπόκεινται σε κυρώσεις για τις δραστηριότητες της Άγκυρας έξω από τις ακτές της Κύπρου.

Η μαύρη λίστα μέχρι τώρα περιλαμβάνει μόνο δύο άτομα και δεν έχει ουσιαστικές επιπτώσεις για την τουρκική οικονομία, αναφέρει το πρακτορείο.

Ευρωπαίοι αξιωματούχοι θα ξεκινήσουν τις συζητήσεις για την προσθήκη ονομάτων στους καταλόγους την επόμενη εβδομάδα, αν και δεν είναι ξεκάθαρο αν η τελευταία πρωτοβουλία θα έχει καλύτερη τύχη από τις προηγούμενες προσπάθειες.

Η Κύπρος και η Ελλάδα έχουν επανειλημμένως ζητήσει από την Ε.Ε. την επιβολή αυστηρών οικονομικών κυρώσεων κατά της Τουρκίας, αναφέρει το πρακτορείο. Ωστόσο, δεν έχουν καταφέρει μέχρι σήμερα να κερδίσουν την ομόφωνη στήριξη των κρατών μελών της Ε.Ε. καθώς αρκετές χώρες ανησυχούν ότι μια κλιμάκωση θα μπορούσε να οδηγήσει σε ρήξη με την Άγκυρα. Η ελληνική κυβέρνηση, στο μεταξύ, παρουσίασε στη Βουλή δύο νομοσχέδια που θα μπορούσαν να προκαλέσουν την οργή της Άγκυρας, αναφέρει το Bloomberg. Το πρώτο είναι για την επέκταση στα 12 ν.μ. στο Ιόνιο, κάτι που η Ελλάδα έχει το δικαίωμα να κάνει και στο Αιγαίο και το δεύτερο για την απόκτηση 18 μαχητικών Rafale.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]