Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Σαρώνει τους ισλαμιστές της Γαλλίας ο Μακρόν!


Σε μία ευρύτατης κλίμακας συντονισμένη επιχείρηση όπου συμμετείχε η αντιτρομοκρατική και οι υπηρεσίες εθνικής ασφάλειας της Γαλλίας, συνελήφθησαν επτά ισλαμιστές που φέρονται να συνδέονται με τον ισλαμιστή τρομοκράτη ο οποίος αποκεφάλισε τον καθηγητή Σαμουέλ Πατί.
Είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο στην Γαλλία, διότι μέχρι σήμερα μετά από τρομοκρατικές επιθέσεις ισλαμιστών οι έρευνες περιορίζονταν στον στενό ή ακόμα και ευρύτερο κύκλο των δραστών.

Το δόγμα Μακρόν όμως που θέλει την εκρίζωσή της ισλαμικής τρομοκρατίας από την χώρα, έχει αλλάξει πλήρως τα δεδομένα αντιμετώπισης της, γεγονός που φάνηκε περίτρανα από τις χθεσινές συντονισμένες ενέργειες.

Για πρώτη φορά, σε διαφορετικές περιοχές της Γαλλίας, συνελήφθησαν επτά ισλαμιστές νεαρής ηλικίας, οι περισσότεροι εκ των οποίων δεν είχαν ποτέ προσωπική επαφή με τον δράστη. Συμμετείχαν όμως σε διαδικτυακές ομάδες ισλαμικού φανατισμού, οι οποίες φέρονται να επηρέασαν τον δράστη προκειμένου να κάνει την αποτρόπαια πράξη του αποκεφαλισμού του καθηγητή.

Είχε προηγηθεί ένα κύμα επιδρομών σε ισλαμικά κέντρα που λειτουργούσαν υπό την προστασία της θρησκευτικής ελευθερίας, πολλά εκ των οποίων χρηματοδοτούνται από την Τουρκία. Ο Γάλλος πρόεδρος έχει δεσμευτεί ότι θα κλείσει κάθε ισλαμικό κέντρο το οποίο μπορεί να λειτουργεί ως φορέας μίσους, ακόμα κι αν αυτό λειτουργεί υπό τον μανδύα χώρου λατρείας.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]