Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Πρέσβης ΗΠΑ στην Άγκυρα: Σίγουρες οι κυρώσεις προς Τουρκία


Το πρόβλημα είναι πολιτικό

Στις 8 Ιανουαρίου 2021, πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ του πρέσβη των ΗΠΑ στην Άγκυρα, Ντέιβιντ Σάτερφιλντ και του Διοικητικού Συμβουλίου του Τουρκο-Αμερικανικού Επιχειρηματικού Συμβουλίου (TAİK).

Ένα από τα πιο σημαντικά θέματα στη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε με σκοπό να μεταφέρει τα αιτήματα των τουρκικών εταιρειών που διαπραγματεύονται με τις ΗΠΑ στην Ουάσινγκτον μέσω της πρεσβείας προτού, ο εκλεγείς πρόεδρος Τζό Μπάιντεν αναλάβει την προεδρία, ήταν οι αμερικανικές κυρώσεις στην Τουρκία που επιβλήθηκαν λόγω της απόκτησης των ρωσικών πυραυλικών συστημάτων αεράμυνας S-400 από την Άγκυρα, δήλωσε ο δημοσιογράφος Murat Yetkin, στο άρθρο που δημοσιεύθηκε στον ιστότοπο ειδήσεων του, το Yetkin Report.

"Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πρέσβης των ΗΠΑ συνοδεύτηκε από μια ισχυρή ομάδα από πολιτικά και οικονομικά τμήματα. Η πρώτη δήλωση σχετικά με το περιεχόμενο των συζητήσεων προήλθε από την TAİK αργά στις 11 Ιανουαρίου. Πηγές της TAİK (που δεν κατονομάζονται) ένιωσαν την ανάγκη να τονίσουν ότι το σχετικό δελτίο Τύπου έγινε σε συναίνεση με την πρεσβεία των ΗΠΑ. Σύμφωνα με αυτό το δελτίο τύπου, ο Σάτερφιλντ είπε ότι "οι κυρώσεις έχουν συγκεκριμένους στόχους και η πλειονότητα της αγοράς θα παραμείνει ανοιχτή στο εμπόριο", δήλωσε ο Γετκίν.

"Σύμφωνα με πηγές από τη συνάντηση, που μίλησαν υπό την προϋπόθεση της ανωνυμίας, ο πρέσβης μπήκε κατευθείαν στο θέμα, χωρίς να χάνει χρόνο με διπλωματικές ευγένειες και είπε χωρίς να προσπαθήσει να μαλακώσει αυτό που είχε να πει", πρόσθεσε.

Ο Γετκίν είπε ότι το πρόβλημα δεν είναι οικονομικό, αλλά πολιτικό.

"Το πρόβλημα δεν είναι οικονομικό, είναι πολιτικό. Και αρκετά πολιτικό ώστε η μόνη επίλυση δύναται να προέλθει μόνο από τα υψηλότατα κλιμάκια. Ο επιχειρηματικός κόσμος δεν γνωρίζει καν πόσο ακριβώς είναι έτοιμη η Άγκυρα για την κυβέρνηση Μπάιντεν", είπε.

"Ο τουρκικός επιχειρηματικός κόσμος πρέπει τώρα να καταλάβει το είδος της αλλαγής που έχει επιταχυνθεί με την πανδημία COVID-19, τα πράγματα δεν είναι όπως ήταν παλιά", πρόσθεσε ο Γετκίν.

Πέτρος Κράνιας
Capital


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]