Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τις συνομιλίες Ελλάδας – Τουρκίας


Πως θα μειωθεί η «ένταση» όταν η Άγκυρα δεν σταματάει να προκαλεί;

Όπως ανακοινώθηκε στις 25 Ιανουαρίου ξεκινάει ο 61ος κύκλος διερευνητικών συνομιλιών Ελλάδας-Τουρκίας. Για αυτή την εξέλιξη τοποθετήθηκε και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, χαιρετίζοντας την επανέναρξη, οι οποίες θα έχουν ως αντικείμενο θέματα θαλάσσιας οριοθέτησης, όπως σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών τόνισε ότι η Ουάσιγκτον εκτιμά ότι οι συνομιλίες έχουν τη προοπτική να οδηγήσουν στον περιορισμό των περιφερειακών εντάσεων.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες υποστηρίζουν όλες τις προσπάθειες μείωσης των εντάσεων στην Ανατολική Μεσόγειο και χαιρετίζουν τις πληροφορίες ότι η Ελλάδα και η Τουρκία είναι έτοιμες να ξεκινήσουν διερευνητικές συνομιλίες πάνω σε θέματα θαλάσσιας οριοθέτησης. Αυτές οι συνομιλίες έχουν τη δυνατότητα να συμβάλουν στη μείωση των περιφερειακών εντάσεων».

Γεγονός πάντως παραμένει ότι καμία ένταση δεν πρόκειται να μειωθεί, όσοι διερευνητικοί κύκλοι και αν γίνουν, όσο η Άγκυρα επιμένει στην τακτική των προκλήσεων. Ας μην ξεχνάμε πως μόλις πριν λίγες μέρες είχαμε σοβαρότατο επεισόδια στα Ίμια, με την προσπάθεια τουρκικής ακταιωρού να εμβολίσει σκάφος του Λιμενικού μας!






Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]