Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Οι κρίσεις δημιουργούν ευκαιρίες


Οι πραγματικότητες του τελευταίου μήνα διαλύουν τις ιδεοληψίες.

Η αντιπολίτευση με τις εμμονές της στο μεταναστευτικό πνίγηκε στον Έβρο.

Αποδείχτηκε ότι τα σύνορα μπορούν να φυλαχθούν.

Οι αστυνομικές και στρατιωτικές δυνάμεις έδειξαν την επάρκεια τους από την στιγμή που είχαν ξεκάθαρες εντολές και πολιτική στήριξη.

Η λαϊκή συσπείρωση γύρω από τους φρουρούς των συνόρων είναι εντυπωσιακό δείγμα της κοινωνικής αφύπνισης και της δίψας για διατήρηση της εθνικής μας ταυτότητας.

Στον Έβρο στήθηκε ένα ανάχωμα στην διαρκή μας διολίσθηση από ανεξάρτητο Εθνικό κράτος σε ευνουχισμένη υπό αμφισβήτηση κυριαρχίας ευρωπαϊκή επαρχία.

Η κυβέρνηση πρέπει να προχωρήσει με συστηματικά βήματα στην ανάσχεση του τουρκικού επεκτατισμού και να αφήσει στην άκρη τις θεωρίες περί Χάγης κλπ.

Τα φοβικά σύνδρομα μετά το ‘74 μας οδήγησαν να μαστιγώνεται φραστικά ο Κουμουτσάκος από τον Τούρκο υπουργό λες και είναι υπάλληλος του.

Η Τουρκιά ερντογανική ή όχι θα επανέλθει.


Αν η εξέλιξη της επιδημίας είναι δυσμενής μπορεί να κλονιστεί περαιτέρω η τουρκική κυβέρνηση και να διχαστεί σε βάθος ο λαός.

Η κυβέρνηση πρέπει να είναι έτοιμη να εκμεταλλευθεί μια τουρκική περιδίνηση ώστε να αυστηροποιήσει την πολιτική μας απέναντι στις διαρκείς και ιταμές τουρκικές προκλήσεις.

Στην διαχείριση της επιδημίας δείχνει ταχύτητα και αποφασιστικότητα στην λήψη των κατάλληλων αποφάσεων.

Εξωκοινοβουλευτικοί αναπληρωτές υπουργοί και υφυπουργοί φαίνεται να αποδίδουν και να φέρνουν τον απαραίτητο επιστημονικό αέρα που έχει ανάγκη η κυβέρνηση για να πετύχει.

Η χώρα πρέπει να αποκτήσει πολιτικό προσωπικό που θα είναι μίγμα επιστημονικής συγκρότησης, προηγούμενης επαγγελματικής αποτελεσματικότητας αλλά και κατανόησης της τέχνης της πολιτικής.

Οι στεγνοί τεχνοκράτες είναι το ίδιο επικίνδυνοι με τους πληθωρικούς μπαρουφολόγους πολιτικάντηδες που πλειοψηφούν στην σημερινή βουλή.

Πρέπει να προχωρήσει ευρεία συνταγματική αναθεώρηση και αλλαγή του εκλογικού νόμου που να επιτρέπει σε πετυχημένους επαγγελματίες να ασχοληθούν με την πολιτική.

Η επιδημία αναδεικνύει την ανάγκη της ύπαρξης και της βελτίωσης του ΕΣΥ.

Το ΕΣΥ δεν είναι μόνο τα νοσοκομεία αλλά και οι χιλιάδες γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό που έχει διαχρονικά εκπαιδεύσει και σήμερα πρωταγωνιστούν.

Πρέπει να είμαστε περήφανοι για την ποιότητα του Ιατρικού προσωπικού της χώρας.

Είναι αποτέλεσμα της θεσμοθέτησης των αξιοκρατικών Πανελληνίων Εξετάσεων του 1978-1980 και της σκληρής εκπαίδευσης που γίνεται στις Ιατρικές Σχολές.

Δεύτερο συμπέρασμα, η χώρα χρειάζεται περισσότερο οξυγόνο αξιοκρατίας και προώθηση της αριστείας και της άμιλλας.

Μια ακόμα ήττα της αντιπολίτευσης που επένδυσε στην ισοπέδωση.

Η Ελλάδα δεν μπορεί να υπάρξει σε αυτήν την δύσβατη γωνιά του πλανήτη χωρίς πανίσχυρο στρατό, αστυνομία και κρίσιμες κρατικές υποδομές.

Οι φιλελεύθερες ιδεοληψίες είναι το ίδιο επικίνδυνες με τις αριστερές.

Η χώρα από τον Αύγουστο του 2008 και μετά για 12 χρόνια βρίσκεται σε μια συνεχή οικονομική ύφεση που θα επιδεινωθεί εξ αιτίας των αποτελεσμάτων της επιδημίας.

Αυτό δεν μπορεί να συνεχισθεί παρά τις τεράστιες ευθύνες που έχει και η κοινωνία και το πολιτικό σύστημα για την χρεωκοπία.

Παράλληλα φαίνεται ότι ανοίγει σε ευρωπαϊκό επίπεδο η συζήτηση για τα διαπιστωμένα προβλήματα που υπάρχουν στην λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Προβλήματα που γίνονται επικίνδυνα για την βιωσιμότητα των κρατών ακόμα και για την υγεία των ευρωπαίων πολιτών.

Η Ευρώπη απέτυχε να διαχειριστεί και το μεταναστευτικό και την τελευταία επιδημία.

Αναμφισβήτητα η Γερμανία μέσα από τον έλεγχο των ευρωπαϊκών θεσμών έχει καταφέρει να λειτουργεί η Ένωση κύρια ως υπηρέτης των συμφερόντων της.

Έχει χαθεί το μέτρο.

Η Ελλάδα, η Κύπρος, η Ιταλία, η Μάλτα, η Ισπανία πνίγονταν από το μεταναστευτικό και η Γερμανία διαπραγματευόταν με την Τουρκία στην βάση των δικών της συμφερόντων.

Τώρα που δημιουργείται ένα μπλοκ κρατών που διαφωνούν με όσα γίνονται σε ευρωπαϊκό επίπεδο η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να πάρει θέση με γνώμονα τι είναι καλό για την χώρα και τους πολίτες της.

Ζούμε περιόδους έντονων αναταραχών που θα διαρκέσουν αρκετά και θα χρειασθούν δύσκολες και σύνθετες αποφάσεις.

arisaold
AntiNews



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]