Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Άρχισε η παραγωγή αντισηπτικού από τον στρατό


Ξεκίνησε η παραγωγή αντισηπτικού διαλύματος από τον στρατό από τις κατασχεμένες ποσότητες αιθυλικής αλκοόλης, μετά και την πρόσφατη απόφαση της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων να γίνει δωρεάν διάθεση τους για την αντιμετώπιση του κορωναϊού.

Όπως ανακοίνωσε το ΓΕΕΘΑ, στην 441 Αποθήκη Βάσεως Υγειονομικού Υλικού έχει ξεκινήσει η παραγωγή αντισηπτικού διαλύματος από κατασχεμένες ποσότητες αιθυλικής αλκοόλης, με αρχικό σχεδιασμό διάθεσης 13.500 φιαλών των 400 χιλιοστόλιτρων για την κάλυψη των αναγκών των Ενόπλων Δυνάμεων, 1.500 φιαλών των 400 χιλιοστόλιτρων για την κάλυψη των αναγκών του ΓΕΕΦ και 13.500 φιαλών του 1 λίτρου για το Υπουργείο Υγείας.

Παράλληλα, στο 700 Στρατιωτικό Εργοστάσιο σύντομα θα ξεκινήσει η παραγωγή μεγάλης ποσότητας απλών χειρουργικών μασκών για ικανοποίηση απαιτήσεων και αναγκών τόσο των Ενόπλων Δυνάμεων, όσο και του Υπουργείου Υγείας.


Στις δράσεις που έχουν αναληφθεί για την αντιμετώπιση του κορωναϊού, το ΓΕΕΘΑ αναφέρει μεταξύ άλλων πως για τις αεροδιακομιδές, έχουν χορηγηθεί και χρησιμοποιούνται συλλογές ατομικής προστασίας για τα πληρώματα των ιπτάμενων μέσων, ενώ οι ασθενείς από COVID-19, μεταφέρονται με ειδική κάψουλα και σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας και του ΕΟΔΥ.

Έχουν επίσης διατεθεί στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης τρείς ιατροί και πέντε νοσηλευτές και στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας πέντε ιατροί και πέντε νοσηλευτές για τη στελέχωση κινητών μονάδων ελέγχου, ενώ στην ομάδα διαχείρισης κρίσης του νομού Καστοριάς έχει διατεθεί ένας ιατρός και στο Κέντρο Υγείας Τσοτυλίου ένας ιατρός και ένας νοσηλευτής.

Νικολέττα Μουτούση
Liberal



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]