Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Οι μοδίστρες της Ξάνθης φτιάχνουν στολές για το νοσοκομείο της πόλης


Μία ιδέα που ξεκίνησε από την διευθύντρια νοσηλευτικής του νοσοκομείου Ξάνθης Παρασκευή Μητράκου Γεωργίου και υλοποιήθηκε από την πρόεδρο του νοσοκομείου Ερυφίλη Παπαδοπούλου έχει δημιουργήσει μία τεράστια εθελοντική προσπάθεια που τροφοδοτεί το νοσοκομείο με αναλώσιμα υλικά προστασίας των γιατρών και των νοσηλευτών.

Οπως είπε η Ερυφίλη Παπαδοπούλου στο ethnos.gr οι γυναίκες της Ξάνθης που συμμετέχουν εθελοντικά στην προσπάθεια φτιάχνουν ποδονάρια, μάσκες, σκάφανδρα, ποδιές οι οποίες είναι μίας χρήσης και χρησιμοποιούνται από το προσωπικό του νοσοκομείου. Η πρωτοβουλία θύμισε τη προσπάθεια που κάνουν και οι γυναίκες των χωριών στον βόρειο Εβρο.

«Συγκινητική προσπάθεια»

«Το νοσοκομείο μας αντιμετώπισε μεγάλη έλλειψη υλικών προστασίας των εργαζομένων από τον κορονοϊό την ώρα που εμφανίζονταν τα πρώτα κρούσματα. Βέβαια πρέπει να σας πω πως μόλις μας ήρθε μία μεγάλη παρτίδα υλικών οπότε για την ώρα είμαστε καλά. Υπήρξε λοιπόν μεγάλη ανησυχία και η διευθύντρια της νοσηλευτικής έριξε την ιδέα να φτιάξουμε μόνοι μας υλικά. Ανέλαβα να τρέξω την ιδέα και κάναμε κάλεσμα σε εθελόντριες μοδίστρες να μας βοηθήσουν. Η ανταπόκριση τους ήταν συγκινητική και τους ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας», είπε στο ethnos.gr η Ερυφίλη Παπαδοπούλου.


«Από τα μπαλκόνια μαζεύω τα υλικά»

Τις πρώτες ύλες τις πρόσφεραν τα Πλαστικά Θράκης κι έτσι ξεκίνησε η παραγωγή. Μάλιστα η διευθύντρια του νοσοκομείου καθημερινά περνάει από τα σπίτια των γυναικών που ράβουν εθελοντικά και παραλαμβάνει την παραγωγή τους: «Θέλω να ευχαριστήσω τα Πλαστικά Θράκης και κυρίως τις μοδίστρες. Τους αξίζουν πολλά μπράβο γιατί αφιερώνουν πολλές ώρες μέσα στην ημέρα για να φτιάξουν τα υλικά. Περνάω από τα σπίτια τους. Από τα μπαλκόνια και με μέτρα προστασίας τους δίνω πρώτες ύλες και μου δίνουν τις κατασκευές τους τις οποίες φέρνω εδώ στο νοσοκομείο και τις καταγράφω».

«Τιμά την κοινωνία μας»

Το εντυπωσιακό είναι πως η είδηση μεταδόθηκε από στόμα σε στόμα και όλο και περισσότερες μοδίστρες ζητούν πληροφορίες για να συμμετάσχουν στην εθελοντική προσπάθεια. «Ολο αυτό που γίνεται είναι συγκινητικό και τιμά την κοινωνία μας. Δείχνει τη δύναμη του εθελοντισμού και μας δίνει κουράγιο να συνεχίσουμε την προσπάθεια μας», είπε η Ερυφίλη Παπαδοπούλου η οποία αναφέρθηκε και στην κατάσταση του νοσοκομείου Ξάνθης λέγοντας πως έχει 15 κρεβάτια διαθέσιμα για CONVID-19 αλλά για την ώρα νοσοκομείο αναφοράς είναι το Πανεπιστημιακό της Αλεξανδρούπολης και πως όλοι είναι σε ετοιμότητα για να αντιμετωπίσουν την δύσκολη κατάσταση.


Κώστας Ασημακόπουλος
Έθνος


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]