Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Τουρκία πιέζει τώρα για να προκληθεί ένα νέο επεισόδιο


Το DNA που έχει η Τουρκία δεν το πιάνει τίποτα και η κολόνια λεμόνι διώχνει τον ιό, προστατεύει, έλεγαν τα ηγετικά στελέχη της κυβέρνησης του Ταγίπ Ερντογάν.

Τελικά και το γενετικό υλικό και η παιδική κολόνια νικήθηκαν στη γείτονα από τον Κορωναϊό που πλήττει άλλωστε όλο τον πλανήτη. Όμως αυτό που πραγματικά νίκησε την Τουρκία στον Έβρο ήταν το σθένος και η αποφασιστικότητα των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Όμως ακόμη και σ’ αυτή την δύσκολη σε παγκόσμιο επίπεδο συγκυρία, όπου όλα τα κράτη και οι κυβερνήσεις έχουν σκύψει πάνω σ’ αυτό το πρόβλημα ουσίας για την υγεία, η γείτονα αρχικά δεν έλαβε μέτρα, δεν έδωσε την πρέπουσα σημασία. Πιο έντονο ήταν το παρασκήνιο μέσα από τους παρακρατικούς μηχανισμούς, οι οποίοι είχαν πάρει εντολή να κινήσουν όλα εκείνα τα νήματα που θα οδηγούσε τους χιλιάδες μετανάστες στην Ελλάδα και το Ευρωπαϊκό έδαφος.

Και επειδή οι Ελληνικές αρχές έχουν αποδείξει στην πράξη ότι διαθέτουν όλο εκείνο τον μηχανισμό της αρχικής πληροφορίας που κινητοποιεί άμεσα είτε τις αρχές ασφαλείας είτε τις στρατιωτικές, πλέον λαμβάνονται όλα εκείνα τα μέτρα που συνάδουν στο γεγονός ότι περιμένουν καλά προετοιμασμένοι την επόμενη κίνηση από τη γείτονα.


Ο Κορωναϊός δεν θα πτοήσει τις βλέψεις της Άγκυρας σημείωναν ανώτατες στρατιωτικές πηγές και όσο μάλιστα πάντοτε μας βρίσκουν ένα βήμα πιο μπροστά, τότε είναι που χάνουν την ψυχραιμία τους.

Τις τελευταίες 48 ώρες η γείτονα επιχείρησε να τεστάρει και πάλι τ’ αντανακλαστικά. Το απόγευμα του Σαββάτου έκανε δέκα υπερπτήσεις στον βόρειο Έβρο ενώ την Κυριακή απογείωσε εκ νέου μαχητικά που έφτασαν μέχρι το όριο του FIR διότι εκεί ήταν τα «μπλε φτερά» που είχαν απογειωθεί πολύ νωρίτερα από τη Λήμνο.

Και από την ώρα όπου ο Στρατός Ξηράς, το Πολεμικό Ναυτικό και η Πολεμική Αεροπορία έχουν περάσει με άριστα όλα τα crash test, τόσο το γινάτι της Άγκυρας μεγαλώνει.

Επιτελείς λένε με σαφήνεια ότι η Τουρκία θέλει με κάθε μέσο ή τρόπο να παρασύρει της Ελλάδα σε μια κρίση, όχι σαν αυτή του Έβρου, της ασύμμετρης απειλής με τους μετανάστες, αλλά σε πλήρες στρατιωτικοποιημένο επεισόδιο.

Όλα τα μάτια στο ποτάμι

Οι πληροφορίες που έρχονται από τον Έβρο είναι ότι το κέντρο επιχειρήσεων που έχει στηθεί εκεί με τους επιτελείς του Στρατού Ξηράς, της ΕΛ.ΑΣ, του Π.Σ, διατηρείται κανονικά και όλα τα σχέδια, όλες οι εντολές προς τα στελέχη που περιπολούν στα χερσαία σύνορα και την παρέμβρια περιοχή είναι από εκεί.

Και από την ώρα όπου όλες οι αναλύσεις στο Επιτελείο δείχνουν το στρατιωτικοποιημένο επεισόδιο, η εγρήγορση είναι επιβεβλημένη κυρίως στις Ένοπλες Δυνάμεις αλλά και τις αρχές ασφαλείας διότι στον Έβρο με πρόσχημα τους μετανάστες ήδη υπάρχουν τα δείγματα του τι έχει επιχειρήσει να στήσει η Άγκυρα.

Όπως σημειώνουν οι επιτελείς, το χερσαίο κομμάτι στο προγεφύρωμα του Κάραγατς φρουρείται όπως και τις προηγούμενες ημέρες, με αυξημένες δυνάμεις τις οποίες συνδράμει και η Frontex.

Ωστόσο στο μεγαλύτερο τμήμα των Ελληνοτουρκικών συνόρων που είναι η παρέμβρια περιοχή του ποταμού Έβρου, τα δεδομένα είναι λίγο διαφορετικά μετά την άτακτη υποχώρηση των παρακρατικών του Ερντογάν που πήραν, όπως είχαν φέρει, τους μετανάστες από τις Καστανιές.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι περιπολίες στην παραποτάμια περιοχή αναδιατάχθηκαν και αυξήθηκε ο αριθμός των ατόμων σε όλο το μήκος. Από τη μια πλευρά η αύξηση αυτή έχει να κάνει με τη συχνότητα των περιπολιών κι από την άλλη με την αυξημένη επιτήρηση.

Έργα έχουν γίνει από το Μηχανικό κάθε Ταξιαρχίας ως την Αλεξανδρούπολη, έργα αποτροπής που νωρίτερα δεν υπήρχαν. Αυτά όπως λένε στρατιωτικές πηγές ήδη καταγράφονται από τους γνωστούς δουλεμπόρους του ποταμού Έβρου.

Εύκολα προσπελάσιμα δεν είναι όμως η αυξημένη παρουσία του Στρατού Ξηράς και της ΕΛ.ΑΣ ανεβάζουν τον συντελεστή αποτροπής από παράνομες ενέργειες μετανάστευσης και μάλιστα οι επίδοξοι διακινητές φοβούμενοι τη σύλληψη από τις Ελληνικές αρχές φροντίζουν μόνο να δείχνουν περάσματα και να μην τα πλησιάζουν.

Οι δε αυτοψίες που επαναλαμβάνονται καθημερινά, όπως και οι καταγραφές από τα παρατηρητήρια κατά μήκος του ποταμού δείχνουν ότι υπάρχει αριθμός μεταναστών από αυτούς που έφτασαν εξ αρχής στις Καστανιές και στη συνέχεια με λεωφορεία είχαν μεταφερθεί από την Jadarma πιο νότια, ώστε να δημιουργηθεί πρόβλημα ασφαλείας σε όλο το μήκος των 212 χιλιομέτρων…

HellasJournal


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]