Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Μπλόφα του Ερντογάν η εφαρμογή του δόγματος Οζάλ;


Παρατηρώντας προσεκτικά τα γεγονότα των τελευταίων ημερών στον Έβρο ένας προσεκτικός αναλυτής σε δύο εκδοχές καταλήγει:

- Στην πρώτη, που υποστηρίζεται από πολλά ΜΜΕ πανελλαδικής εμβέλειας, σύμφωνα με την οποία ο Τούρκος πρόεδρος Recep Tayyip Erdogan μπλοφάρει και με μια σπασμωδική κίνηση θέλει να πιέσει τους ευρωπαίους ηγέτες προκειμένου να κερδίσει την στήριξή τους στον επεκτατικό πόλεμο που διεξάγει στην Συρία αλλά και να λάβει όσο μεγαλύτερη βοήθεια μπορεί, μια εκδοχή που στηρίζεται και από κυβερνητικούς βουλευτές, οι οποίοι ταυτόχρονα εκθειάζουν την στάση της κυβέρνησης που κατ’ αυτούς στεγανοποίησε τα σύνορα και απέτρεψε την είσοδο χιλιάδων λαθρομεταναστών.

- Και στην δεύτερη κατά την οποία η τουρκική κυβέρνηση οδηγεί χιλιάδες Άραβες μουσουλμάνους, διαφόρων εθνικοτήτων, υπό την καθοδήγηση της ΜΙΤ στα ελληνοτουρκικά σύνορα υλοποιώντας μια επικεραιοποιημένη εκδοχή του δόγματος ΟΖΑΛ, προκειμένου να αποσταθεροποιήσει την Ελλάδα και στη συνέχεια από μειονεκτική θέση να την σύρει σε τραπέζι διαπραγματεύσεων για όλες τις επιδιώξεις που προβάλλει, από την Θράκη έως το Καστελόριζο και την Κρήτη. Ας θυμίσουμε ότι ο Turgut Ozal από τη δεκαετία του Ογδόντα υποστήριζε πως η Τουρκία δεν χρειάζεται να κάνει πόλεμο με την Ελλάδα, αρκεί να στείλει μερικά εκατομμύρια μουσουλμάνους πρόσφυγες και τότε θα έχει επιτύχει τον σκοπό της.

Αυτοί που υποστηρίζουν τη δεύτερη εκδοχή, που είναι και η πιο επικίνδυνη, ισχυρίζονται ότι η τουρκική κυβέρνηση έχει καταστρώσει ένα σχέδιο που υλοποιείται σταδιακά με την καθοδήγηση της ΜΙΤ και ιδίως του παραρτήματος της ΜΙΤ Αδριανούπολης, σύμφωνα με το οποίο πρόκειται να οδηγηθούν κατά μήκος του ποταμού Έβρου δεκάδες χιλιάδες λαθρομετανάστες, μεταξύ αυτών χιλιάδες τζιχαντιστές από τη Συρία, οι οποίοι θα διανεμηθούν σε καταυλισμούς και συντονισμένα από εκεί θα επιχειρούν να διέλθουν από διάφορα σημεία του ποταμού Έβρου. Αυτή η διαδικασία αναμένεται να διαρκέσει πολλούς μήνες ώστε να εξουθενώσει τις ελληνικές δυνάμεις και να κάμψει το υψηλό ηθικό των κατοίκων.


Προς αντιμετώπιση αυτού του σεναρίου, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, η ελληνική κυβέρνηση από τον περασμένο Νοέμβριο, ανέθεσε στον Υφυπουργό Άμυνας Αλκιβιάδη Στεφανή την κατάρτιση σχεδίων εργασίας. Σχέδια που προφανώς απέδωσαν παρόλο που οι ελληνικές υπηρεσίες πληροφοριών δεν κατάφεραν να εντοπίσουν την οργανωμένη αυτή κίνηση των μεταναστών, την περασμένη Παρασκευή, προς το τελωνείο Καστανιών και να ενημερώσουν έγκαιρα τις αστυνομικές δυνάμεις, με αποτέλεσμα μια μικρή ομάδα αστυνομικών από την Ορεστιάδα να συγκρούεται επί ώρες με το πλήθος των μεταναστών.
Μάλιστα όπως μαρτυρούν οι αστυνομικοί, οι ίδιοι αλλά και ενισχύσεις που κατέφτασαν το μεσημέρι της ίδιας ημέρας από γειτονικούς νομούς μαχόταν συνεχώς επί 20 ώρες έως ότου φτάσουν οι ενισχύσεις από την υπόλοιπη Ελλάδα και τις Ένοπλες Δυνάμεις. Βέβαια κατά γενική ομολογία η επιτυχημένη αυτή αντίδραση και η διαφύλαξη του γοήτρου της πατρίδας μας πιστώνεται τόσο στους έμπειρους αξιωματικούς τις Αστυνομικής Διεύθυνσης Ορεστιάδας, αλλά και στους επικεφαλείς του Δ΄ΣΣ και της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης ΑΜΘ, οι οποίοι έδειξαν τα απαιτούμενα αντανακλαστικά και έδρασαν με ταχύτητα.

Βέβαια καθώς ο όγκος των μεταναστών μεταφέρεται σε όλο το μήκος του ποταμού Έβρου η φύλαξη των συνόρων γίνεται δυσκολότερη, ενώ η κατάσταση περιπλέκεται ακόμη περισσότερο από την απόφαση της τουρκικής κυβέρνησης για την αποστολή χιλίων ανδρών των ειδικών δυνάμεων της Στρατοχωροφυλακής, οι οποίοι διαθέτουν μεγάλη πολεμική εμπειρία από τις συγκρούσεις τους με τους κούρδους του PKK στην Ανατολική Τουρκία. Η παραπάνω δύναμη είναι προφανές ότι θα αναπτυχθεί στις όχθες του ποταμού με κύρια αποστολή την παρεμπόδιση του λεγόμενου push bak. Δηλαδή της αλλαγής πορείας των πλωτών που μεταφέρουν μετανάστες από την Τουρκία στην χώρα μας, τα οποία μέχρι σήμερα οι ελληνικές αρχές δεν αφήναν να προσεγγίσουν στην ελληνική όχθη και αυτά επιστρέφαν στην τουρκική.

Φυσικά κάτι τέτοιο και δεδομένου ότι το σύνορο των δύο χωρών θεωρείται πως είναι το μέσο του ποταμού Έβρου είναι σίγουρο ότι θα δημιουργήσει πολλές εντάσεις μεταξύ ελληνικών και τουρκικών δυνάμεων με μη προβλέψιμο αποτέλεσμα και ο κίνδυνος ατυχήματος ή προβοκάτσιας είναι ορατός περισσότερο από ποτέ.

Αυτή η κίνηση σε συνδυασμό με την τουρκική προπαγάνδα η οποία συνεχώς διοχετεύει ειδήσεις για κακοποίηση και δολοφονίες μεταναστών από τις ελληνικές δυνάμεις, ανησυχούν ανώτατους αξιωματικούς των Σωμάτων Ασφαλείας καθώς εκτιμάται ότι μπορεί να αποτελέσει άλλοθι για χρήση πυρών από τις τουρκικές δυνάμεις. Φυσικά δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητη η υιοθέτηση αυτών των ειδήσεων από τουρκοελεγχόμενα ΜΜΕ της μειονότητας στην Θράκη και από μερίδα μουσουλμάνων μειονοτικών στα social media.

Το επόμενο χρονικό διάστημα για όλη την περιοχή της Θράκης θα είναι κρίσιμο, οι Ένοπλες Δυνάμεις, τα Σώματα Ασφαλείας, αλλά και η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, τα κλιμάκια της οποίας στην Θράκη έχουν απασχολήσει τον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο για διάφορες δυσλειτουργίες τους, πρόκειται να αντιμετωπίσουν μία οργανωμένη και άλλου τύπου εισβολή.

Ελπιδοφόρο φυσικά είναι ότι το φρόνημα και το ηθικό τόσο των ενστόλων, όσο και των κατοίκων της Θράκης είναι υψηλότερο από ποτέ!

Ειδικός Συνεργάτης
ThraceNews


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. ΟΛΟΙ οσοι προασπιζονται τα συνορα μας ,ακομα και απλοι πολιτες,θα πρεπει να προμηθευτουν

    αλεξισφαιρα γιλεκα και αντιασφυξιογονες μασκες.

    Ας συμβαλλει ο Στρατος στις προμηθειες αυτες.

    Επιπλεον, ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ καμουφλαρισμενες αυτοσχεδιες παγιδες.

    Εαν θελουν οι λαθρομεταναστες να παραβιασουν τα συνορα μας,τοτε να ξερουν εκ των προτερων οτι το

    τιμημα θα ειναι πολυ βαρυ γι'αυτους.

    Επιπλεον, ας τοποθετηθουν σενσορες που θα ενισχυουν προβολεις μεγαλης ισχυος ωστε να

    "τυφλωνουν" τις τουρκικες διοπτρες.

    Και καθε περιπολος θα πρεπει να συνοδευεται απο ειδικα εκπαιδευμενα σκυλια.

    Εαν μια περιοχη ειναι δυσβατη για τον ανθρωπο,δεν σημαινει οτι δεν μπορει να ελεγχθει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. το δεύτερο ισχύει,όλα είναι μέρος σχεδίου

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]