Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο Ερντογάν είναι έτοιμος για σύγκρουση


Ενέργειες που επιχειρούν να καταλήξουν σε θερμό επεισόδιο επιδιώκει η Τουρκία σε νησιά και Έβρο

Πιο προκλητικοί από ποτέ φαίνονται οι Τούρκοι στη νησιωτική Ελλάδα, με πρωταγωνιστές την Ακτοφυλακή, με τα στελέχη της να μη διστάζουν ακόμη και να επιτεθούν στα πλωτά του Λιμενικού Σώματος.

Το νέο βίντεο από την κάμερα του Ελληνικού πλωτού του Λ.Σ., δείχνει τον «αφρό», όπως αποκαλούν τον συγκεκριμένο τύπο σκάφους της Τουρκικής ακτοφυλακής οι ψαράδες της Λέσβου, διότι το γνωρίζουν πολύ καλά από τα επικίνδυνα απόνερα που δημιουργεί στο πέρασμά του και οι αλιείς στο ανατολικό Αιγαίο ζουν καθημερινά αυτή την προκλητική συμπεριφορά.

Πάντως οι κινήσεις της Άγκυρας δείχνουν γι’ ακόμη μια φορά με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο ότι πολύ εύκολα οι επιτελείς που κινούν τα προκλητικά νήματα, χάνουν την ψυχραιμία τους προχωρώντας σε σπασμωδικές εντολές οι οποίες όμως είναι ικανές να οδηγήσουν σ’ ένα επεισόδιο χωρίς γυρισμό.

Ήδη από τα δυο πρώτα 24ωρα οι Τούρκοι είχαν δείξει τις διαθέσεις τους απέναντι στα στελέχη του Λιμενικού κυρίως στην θαλάσσια περιοχή στο Βόρειο Αιγαίο. Οι Τούρκοι ακτοφύλακες επιχειρούν να δημιουργήσουν ασπίδα στις παράνομες μεταναστευτικές βάρκες κι από την άλλη πλευρά το Λιμενικό προσπαθεί να σταματά την όποια ενέργεια ακριβώς στην οριογραμμή.

Όμως από την ώρα που φάνηκε το σθένος με το οποίο αντιμετωπίζεται αυτή η κρίση που δημιούργησε η Άγκυρα, η Τουρκική ακτοφυλακή φαίνεται ότι πήρε εντολή να σκληρύνει τη στάση της και να παραβιάζει μέχρι και τα Ελληνικά χωρικά ύδατα παρενοχλώντας το Λιμενικό με επιθετικές ενέργειες.


Λασπολογία και προκλήσεις για θερμό επεισόδιο από την Άγκυρα

Η Άγκυρα μέσα από τον πόλεμο λάσπης με αριθμούς που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα για το πόσοι πέρασαν τα Ελληνικά σύνορα, βλέπει ότι δεν μπορεί να εφαρμόσει το σχέδιο αποσταθεροποίησης κατά της Ελλάδας και θέτει το plan B σε εφαρμογή το οποίο προβλέπει ακόμη και επεισόδιο, είτε στον Έβρο είτε στην θάλασσα.

Η Τουρκία ουσιαστικά θέλει να προκαλέσει ακόμη περισσότερο και σε τέτοιο σημείο που να φέρει εκτός ορίων τους Έλληνες Λιμενικούς ή τα έμπειρα στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού τα οποία δεν έχουν σταματήσει να αποτρέπουν τις παράνομες ενέργειες εισόδου στα Ελληνικά χωρικά ύδατα.

Η προωθημένη επιτήρηση των θαλασσίων συνόρων και η έκδοση ναυτικής οδηγίας έως και τις 12 Μαρτίου που απαγορεύει οποιαδήποτε κίνηση εντός των Ελληνικών χωρικών υδάτων από τη Λέσβο μέχρι και τη Σάμο λειτούργησε ως μοχλός πίεσης, όπως επίσης όλες οι κινήσεις που έγιναν από το Λιμενικό και το Πολεμικό Ναυτικό.

Ακόμη και τα παλαιού τύπου Παράκτια Περιπολικά του Πολεμικού Ναυτικού αποτρέπουν με μεγάλη ευκολία οποιαδήποτε βάρκα με παράνομους μετανάστες να περάσουν την οριογραμμή των θαλασσίων συνόρων.

Όλες τις ημέρες το θαλάσσιο STOP δεν ήταν μόνο μια ή δυο φορές, έγιναν εκατοντάδες προσπάθειες θαλάσσιας αποτροπής. Ορισμένες μάλιστα έγιναν και κάτω από πίεση, με τις βάρκες των μεταναστών ν’ ακουμπούν πάνω στα πολεμικά πλοία. Όταν όμως μια βάρκα εντοπιστεί αφού έχει περάσει στα Ελληνικά χωρικά ύδατα, τότε επιλαμβάνεται το Λιμενικό που οδηγεί τους παρανόμως εισελθόντες στην ακτή για να συνεχιστεί η νόμιμη διαδικασία.

Πρώτη φορά ένοπλοι Τούρκοι τετ α τετ με τους φρουρούς του Έβρου

Η Άγκυρα έχει φήμη στον πόλεμο προπαγάνδας και μέσα από μια σειρά βίντεο που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης επιχειρεί με κάθε τρόπο να δείξει ότι δεν έχει χάσει τον έλεγχο.

Όμως μέσα από αυτά φαίνεται ότι βρισκόμαστε πρώτη φορά, μέσα σ’ αυτή την κρίση που ξέσπασε με ευθύνη της Τουρκίας, να βλέπουμε ένοπλα τμήματα Ελλάδας από τον Στρατό να φρουρούν τα σύνορα και από την Τουρκική πλευρά σε απόσταση περίπου πέντε- δέκα μέτρων πάνοπλους άνδρες με ειδική εκπαίδευση.

Στον Έβρο μετέφερε και η Ελλάδα τμήματα Ειδικών Δυνάμεων του Στρατού Ξηράς, πλην όμως δεν βρίσκονται τετ α τετ με τα μέλη Ειδικών Επιχειρήσεων της Τουρκικής αστυνομίας.

Απέναντι στο στέλεχος του Ελληνικού Στρατού στον Έβρο που είναι πίσω από τον φράχτη, οι Τούρκοι αστυνομικοί Ειδικών Επιχειρήσεων με ιδιαίτερα σύγχρονο εξοπλισμό περιπολούν και ίσως με αυτό τον τρόπο η γείτονα χώρα να επιχειρεί την αποστολή του μηνύματος της κλιμάκωσης.

Video με Τουρκικές ειδικές επιχειρήσεις της αστυνομίας

Η «Ozel Harekat» που θεωρείται η Τουρκική ΕΚΑΜ, ήδη έπιασε δουλειά στα σύνορα με τα δεκάδες καπνογόνα που εκτόξευσε, ενώ δεν αποκλείεται αυτοί να προχωρήσουν σε οποιαδήποτε προβοκατόρικη ενέργεια ώστε να ξεσπάσει ένα γενικευμένο επεισόδιο.

Μπορεί η Άγκυρα ν’ αποφάσισε να τραβήξει τους μετανάστες και πρόσφυγες από τον μεθοριακό σταθμό Καστανιών στον Έβρο, όμως στο Επιτελείο βλέπουν ότι η μετακίνηση δεν απέχει πολλά χιλιόμετρα από τα σύνορα καθώς όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν στο γεγονός πως η Τουρκία προχωρά στη δημιουργία ενός πρόχειρου καταυλισμού περίπου 15 χλμ. από το σημείο που βρίσκεται το Ελληνικό έδαφος. Και φυσικά με λεωφορεία και άλλα μέσα σε λίγα λεπτά όσοι θέλουν μπορούν εύκολα να φτάσουν και πάλι στις Καστανιές.

Στο Ελληνικό Επιτελείο βλέπουν ήδη τον πόλεμο φθοράς στον οποίο προχωρά από τώρα η Τουρκία τόσο στον Έβρο, όσο και στα νησιά. Έχουν δει τη σθεναρή Ελληνική αντίσταση σ’ όλο το μήκος της ακριτικής Ελλάδας, απέναντι σε μια διαρκή προσπάθεια αποσταθεροποίησης.


HellasJournal


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]