Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο Ερντογάν ετοιμάζει την θεαματική του κίνηση...


Εντολή Ερντογάν η απαγόρευση διάσχισης του Αιγαίου από τους λαθρομετανάστες

Γράφει ο Γεωργίου Μιχαήλ

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έδωσε εντολή στην τουρκική ακτοφυλακή να μην επιτρέπει πλέον σε μετανάστες να επιχειρούν να διασχίσουν το Αιγαίο, στην προσπάθειά τους να φτάσουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ανακοίνωσε χθες Παρασκευή η ακτοφυλακή, σύμφωνα με το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa).

"Οι διελεύσεις παράτυπων μεταναστών από το Αιγαίο δεν επιτρέπονται επειδή αυτό είναι επικίνδυνο", υπογραμμίζει η ανακοίνωση της τουρκικής ακτοφυλακής, που επικαλείται ένα προεδρικό διάταγμα.

Το υπουργείο Εσωτερικών θα επιβλέψει την εφαρμογή του διατάγματος αυτού.
"Ενώ η αρχή της μη παρέμβασης με τους παράτυπους μετανάστες που επιθυμούν να φύγουν από την Τουρκία παραμένει να εφαρμόζεται, μια τέτοια προσέγγιση δεν αφορά τις θαλάσσιες διελεύσεις εξαιτίας κινδύνων που απειλούν τη ζωή",
προσθέτει η ανακοίνωση.


Η εντολή αυτή δόθηκε λίγο πριν την συνάντηση του Ερντογάν με την Μέρκελ που θα γίνει την Δευτέρα και αποτελεί κίνηση επίδειξης ισχύος της θέλησης του τούρκου προέδρου προς την Ευρώπη.

Από την ελληνική πλευρά θεωρείται κίνηση τακτικής, που σκοπό έχει μέσω του εντυπωσιασμού να κερδίσει χρόνο για να συγκεντρώσει μεγάλους αριθμούς λαθρομεταναστών στα ελληνοτουρκικά σύνορα, από όπου με συντονισμένες κινήσεις θα επιχειρηθεί το επόμενο διάστημα μια ταυτόχρονη (σε πολλά διαφορετικά σημεία από τον Έβρο έως το Καστελλόριζο) και μεγάλης διάρκειας επιχείρηση εισβολής των λαθρομεταναστών στην Ελλάδα. Επιχείρηση (με ανθρώπινο δυναμικό που δεν ενδιαφέρει τον τούρκο πρόεδρο και οι πιθανές απώλειες του οποίου θα γίνουν άμεσα αντικείμενο εκμετάλλευσης και "ανάδειξης του ανθρωπισμού" που διέπει την Τουρκία) που σκοπό θα έχει να εξαντλήσει τις ελληνικές δυνάμεις αποτροπής, να δημιουργήσει επιπρόσθετα προβλήματα στην ελληνική οικονομία, να υποκλέψει συχνότητες επικοινωνίας και να δημιουργήσει κλίμα ανασφάλειας και φόβου στους έλληνες πολίτες.

Και όλα αυτά ενώ η ελληνική κυβέρνηση δημοσιοποίησε οπτικό υλικό που αποδεικνύει την εμπλοκή των τουρκικών αρχών ασφαλείας. Το πιο επικίνδυνο περιστατικό από όλα, όμως, συνέβη πολλά χιλιόμετρα μακριά. Στα νερά της Λέσβου, σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής παρενόχλησε με επικίνδυνους ελιγμούς σκάφος του Λιμενικού. Για την ακρίβεια έφτασε για κάποια λεπτά να αγγίζει σχεδόν με την πλώρη του την πρύμνη του ελληνικού σκάφους, ενώ και τα δύο έτρεχαν με μεγάλη ταχύτητα. Σοκαριστικό είναι και το υλικό που δείχνει Τούρκους στρατιώτες να προωθούν διά της βίας, ξυλοκοπώντας, μετανάστες προς το ελληνικό έδαφος.

Ο Ερντογάν αποσκοπεί στην κατάλυση - κατάργηση των ελληνικών συνόρων, χωρίς την χρήση στρατιωτικών μέσων αφού γνωρίζει πολύ καλά πως δεν έχει καμία τύχη στρατιωτικά απέναντι στην Ελλάδα που τον... περιμένει. Μια κατάρρευση των ελληνικών συνόρων θα αποτελεί την ύψιστη προβολή ισχύος προς την Ευρώπη, ενώ θα δημιουργήσει και συνθήκες "απαλλοτρίωσης" ελληνικών εδαφών και, τέλος, θα αποτελέσει το πρώτο βήμα για κινήσεις της Τουρκίας στην ελληνική ΑΟΖ και στην υλοποίηση της τουρκολιβυκής συμφωνίας.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]