Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τα «γιουρούσια» του Ερντογάν δεν είναι μεταναστευτικές ροές


Γράφει ο Πάνος Αμυράς

Σύμφωνα με την τουρκική προπαγάνδα, την οποία αναμασούν ως απόλυτη αλήθεια ορισμένοι εγχώριοι καλοθελητές, ο Ερντογάν είναι ένας ειρηνιστής ηγέτης που ενδιαφέρεται για την τύχη και την υγεία μέχρι του τελευταίου μετανάστη.

Για το λόγο αυτό, άλλωστε, στέλνει πάνω από 1.000 ειδικούς φρουρούς στον Εβρο, προκειμένου να «προστατεύσει» τους μετανάστες, τους οποίους στέλνει στα σύνορα με μισθωμένα πούλμαν υποσχόμενος «ανοικτή δίοδο στην Ευρώπη».

Μικρή λεπτομέρεια είναι το γεγονός ότι και οι νέες προσφυγικές ροές από τη Συρία προέκυψαν από την εισβολή των τουρκικών δυνάμεων στην περιοχή του Ιντλίμπ.

Ο Ερντογάν προκαλεί προσφυγικές κρίσεις, υποκινεί την έφοδο μεταναστών από Αφγανιστάν, Ιράκ, Σομαλία και Αλγερία στον Έβρο, οργανώνει «γιουρούσια» στα σύνορα συνοδεία αστυνομικών και θέλει να εμφανίζεται ως προστάτης του δικαίου και του ανθρωπισμού.

Ο Ερντογάν, που κλείνει τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όταν τα πράγματα δεν εξελίσσονται καλά για αυτόν, παράγει fake news για δήθεν νεκρούς και δεκάδες χιλιάδες εισόδους μεταναστών από τον Έβρο, απαγορεύει την είσοδο των δημοσιογράφων στη συνοριακή γραμμή, αλλά εμφανίζεται ως «αξιόπιστη» πηγή για ορισμένους που πιστεύουν ότι έτσι θα κάνουν ζημιά στην κυβέρνηση.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας δηλώνει ότι θα καλύπτει με ειδικές δυνάμεις τις μετακινήσεις των μεταναστών που θα επιχειρούν να παραβιάζουν τα ελληνικά σύνορα, ενώ ουδείς διανοείται να περάσει από τα βουλγαρικά.


Το καθεστώς του Ερντογάν ελέγχει πλήρως την πληροφόρηση από τα πεδία των μεταναστών, στήνει προβοκάτσιες και πλασάρει ψέματα, τα οποία κάποιοι εδώ τα αντιμετωπίζουν ως πηγές αληθείας. Οι 27 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης τάσσονται στο πλευρό της Ελλάδας χωρίς αστερίσκους και δηλώνουν ότι τα σύνορα στον Έβρο είναι ευρωπαϊκά, καλώντας την Τουρκία να μην παίζει πολιτικά παιχνίδια με τους μετανάστες.

Οι πολίτες στηρίζουν την προσπάθεια των ελληνικών αρχών να αναχαιτίσουν τις μαζικές εισόδους των μεταναστών, γιατί αντιλαμβάνονται ότι χιλιάδες ταλαίπωροι άνθρωποι χρησιμοποιούνται από τον Τούρκο πρόεδρο ως αναλώσιμοι για τα σχέδιά του.

Πρόκειται για ζήτημα εθνικής ασφάλειας και όχι μεταναστευτικών ροών. Ο Ερντογάν υποκινεί τις γενικευμένες μετακινήσεις μεταναστών για να προκαλέσει προβλήματα στην Ελλάδα και να παζαρέψει λεφτά και διπλωματική στήριξη από την Ευρώπη βλέποντας ότι χάνει τον πόλεμο στη Συρία.

Με τα σύνορα όμως δεν γίνονται παιχνίδια. Η Ελλάδα δεν έγινε πιόνι στα παιχνίδια της Άγκυρας. Η κυβέρνηση αντέδρασε ακαριαία. Έκλεισε τα σύνορα και αιφνιδίασε τον Ερντογάν, που πίστευε ότι απέναντί του είχε έναν εύκολο αντίπαλο. Η έννοια της πατρίδας συσπειρώνει τη συντριπτική πλειονότητα των πολιτών και όχι η πατριδοκαπηλία ή ο εθνομηδενισμός.

Ελεύθερος Τύπος


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]