Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τι ζητάει από την Ευρώπη ο Ερντογάν


Με φόντο την επικοινωνία Μέρκελ-Ερντογάν, το αποκλειστικό ρεπορτάζ της Die Welt, αποκαλύπτει τι επιζητά ο Τούρκος πρόεδρος και, βέβαια, τι είναι διατεθειμένος να δώσει, με φόντο το Μεταναστευτικό / Προσφυγικό ζήτημα. Ο Παντελής Βαλασόπουλος, ανταποκριτής του Open Tv στη Γερμανία, μετέδωσε ότι έχει ξεκινήσει το ανατολίτικο παζάρι του Ερντογάν και πως, ουσιαστικά, η Ελλάδα είναι ο σάκος του μποξ για αυτά που θέλει να πάρει ο Τούρκος πρόεδρος από την Ευρώπη.

Η γερμανική εφημερίδα σημειώνει ότι το βράδυ της Παρασκευής υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ της Γερμανίδας καγκελαρίου και του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά την οποία ο πρόεδρος της Τουρκίας ζητεί τελωνειακή ένωση με την Ευρώπη -να μην πληρώνουν τα τουρκικά προϊόντα δασμούς- κατάργηση της βίζας που θέλουν να μπουν στην ΕΕ, νέο πακέτο χρηματοδότησης για το Προσφυγικό και, βέβαια, υποστήριξη στα όσα θέλει να κάνει στη Συρία.


Αντίστοιχα, τι προτίθεται να δώσει – στην περίπτωση που θα πάρει τα παραπάνω: θα πάρει πίσω όλους τους παράνομους μετανάστες από την Ελλάδα, θα έχει αυστηρούς συνοριακούς ελέγχους στη μεθόριο Ελλάδας-Τουρκίας. Με αυτά τα αιτήματα και προτάσεις θα μεταβεί ο Ερντογάν στις Βρυξέλλες, αλλά κανείς δεν ξέρει πώς θα κυλήσει αυτή η διαπραγμάτευση με την Ευρωπαϊκή Ενωση.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]