Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η αριστερά του ανορθολογισμού


Η Χρυσή Αυγή πήγε στα αζήτητα, αλλά κάποιοι παραμένουν άγρυπνοι φρουροί και βλέπουν παντού φαντάσματα εκφασισμού. Τον επικαλούνται τόσο συχνά, με τόση ένταση, που λες θα εύχονταν να υπάρχει για να έχουν αντίπαλο δέος – αν και όταν εισήλθε στη Βουλή δεν έδωσαν και κανέναν άοκνο αγώνα. «Δεν υπήρχαν ευπρόσδεκτοι και μη ψήφοι», όπως είχε δηλώσει κάποτε κάποιος υψηλόβαθμος.

Υπάρχει μια αυταρέσκεια στον ΣΥΡΙΖΑ. Νομίζουν ότι δέχονται κριτική γιατί είναι αριστεροί και ενοχλούν τους άλλους οι αριστερές θέσεις τους. Και άρα αυτοί που τους κάνουν κριτική δεν μπορεί παρά να είναι όλοι δεξιοί. Δεν τους διασχίζει το μυαλό, που θα έλεγε και μια συντρόφισσα βουλευτής, ότι η κριτική δεν οφείλεται σε καμιά αριστεροσύνη, αλλά στο ότι εδώ και χρόνια κατακρεουργούν την κοινή λογική και υμνούν την παραδοξότητα.

Η βουλευτής του κόμματος Γιώτα Πούλου, ζήτησε να μην στέλνει ο κόσμος βοήθεια στους στρατιώτες και αστυνομικούς που φυλάνε τα σύνορα στον Εβρο. Και κει που ήσουν έτοιμος να συμφωνήσεις, γιατί παρότι αυτό πηγάζει από καλή προαίρεση, γίνεται ολίγον φολκλόρ, - αφού δεν ζούμε στο 40 και το ελληνικό κράτος έχει τη δυνατότητα να τους θρέψει- σε αποτελειώνει με τον λόγο που επικαλείται: Να μην στέλνουν βοήθεια «γιατί αυτό ξυπνάει το φίδι του εθνικισμού».


Παράλληλα κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δημιουργεί το «αφήγημα των συνόρων» που ξυπνάει νεοφασιστικά ανακλαστικά και εγκυμονεί τον κίνδυνο ελληνοτουρκικής σύρραξης, έχοντας μετατρέψει το πρόβλημα σε ελληνοτουρκικό!

Δηλαδή δεν είναι ελληνοτουρκικό, δεν προέτρεπε ο Ερτνογάν, οι υπουργοί του, οι τηλεοράσεις του, η αστυνομία του, ο στρατός του, τους μετανάστες να κατευθυνθούν στην Ελλάδα, ούτε τους δημιούργησε το τουρκικό καθεστώς ελπίδα με την ψευδή είδηση ότι άνοιξαν τα σύνορα. Η ελληνική κυβέρνηση το δημιούργησε!

Δεν κινδυνεύσαμε να μας στείλει κανά εκατομμύριο μετανάστες. Ελάχιστες χιλιάδες τρομαγμένοι πρόσφυγες ήταν μόνο, άρτι αφιχθέντες από το πόλεμο, αλλά κατά τύχη όλοι μιλούν καλά τουρκικά. Και είναι τόσο αλτρουιστική και ακίνδυνη η στάση του Ερντογάν, που έστειλε στον Εβρο 1000 σκληροτράχηλους κομάντος, εμπειροπόλεμους σε μάχες κατά των Κούρδων.

Η δήλωση Πούλου ήταν συνέχεια της δήλωσης Βαρεμένου, ότι βγήκαν οι Εβρίτες με καραμπίνες να προστατέψουν τις αυθαίρετες βίλες τους, βασιζόμενος σε άρθρο εφημερίδας του Έβρου. Μόνο που στον υδροβιότοπο δεν υπάρχουν βίλες. Όντως υπάρχουν καμιά πενηνταριά αυθαίρετα καλυβόσπιτα, ηλικίας 50 έως 70 χρόνων.

Ο εν λόγω αρθρογράφος ζηλώσας δόξαν στρατιωτικού εμπειρογνώμονα, βγήκε χθες στο ραδιόφωνο του Αλφα και έλεγε ότι δεν έπρεπε η αστυνομία να στείλει στρατό αφού αρκούσε η αστυνομία. Και τα έλεγε την ίδια μέρα που απρόκλητα οι ελληνικές δυνάμεις δέχτηκαν καταιγισμό δακρυγόνων από τις τουρκικές!

Σαφώς είναι γνώμη του, δικαιούται στη γνώμη του και την ανεμπόδιστη έκφρασή της. Ουδείς δικαιούται να απαιτήσει να σιγήσει, και σε αυτό είμαστε δίπλα του. Αλλά ήταν απλώς γνώμη, όχι ντοκουμέντο για να γίνει σημείο αναφοράς βουλευτή. Ο ίδιος επίσης όπως και ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε και στον περίφημο ακροδεξιό κίνδυνο που είναι μια μονότονη έκφραση του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν σχολιάζουμε τον αρθρογράφο αλλά τον ΣΥΡΙΖΑ.

Οι πολλοί ένοπλοι πολίτες στον Εβρο ανήκουν στην Εθνοφυλακή (που πρέπει να υπάρχει εκεί) και είναι υπό την εποπτεία των αρχών. Σαφώς υπάρχουν κάποιοι θερμόαιμοι ντόπιοι, και ακόμη χειρότερα, καταφτάνουν κανά δυο ολιγομελείς ακροδεξιές ομάδες από Γερμανία και Αυστρία. Ενδεχομένως να πλακώσουν μερικές ακόμη. Και αυτοί πρέπει να περιοριστούν υπό την επιτήρηση των αρχών, κυρίως γιατί μπορεί να δημιουργήσουν κάποια επικίνδυνη προβοκάτσια.

Όμως η παρουσία τους δεν είναι κάτι παράξενο. Συμβαίνουν αυτά. Και στη Βοσνία πήγαν και πολέμησαν Έλληνες υπερπατριώτες, και στην Συρία στο Κομπάνι πήγε μέλος του Ρουβίκωνα (τη φωτογραφία δημοσίευσε ίδια η ομάδα), και παλιότερα τόσοι Έλληνες εντάχθηκαν στις διεθνείς ταξιαρχίες στον ισπανικό εμφύλιο. Και προχθές στο όνομα της αλληλεγγύης στους πρόσφυγες, ομάδα νεοταλιμπάν «αντιφα» βανδάλισε το σταθμό Μετρό της Ακρόπολης, και είχε μέλη από Αλβανία, Τουρκία, Γαλλία, Γερμανία, Συρία, Ισπανία, Βρετανία.

Ναι μπορεί να αποβούν επικίνδυνα τα φαινόμενα της οπλοφορίας και πρέπει να «μαζευτούν, αλλά δεν είναι η κυρίαρχη εικόνα που παρουσιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ, που τα πάντα τα ερμηνεύει ανορθολογικά. Όταν οι… «γριές» - κατά την άκομψη έκφραση Τσίπρα - δίνουν τυροπιτάκια στους πρόσφυγες στη Λέσβο, είναι εκδήλωση του μεγαλείου της ελληνικής φιλοξενίας. Όταν τα δίνουν στους στρατιώτες και τους αστυνομικούς στον Έβρο, ξυπνάνε το φίδι του φασισμού.

Κατά τα άλλα τους πολεμάνε γιατί είναι αριστεροί, όχι γιατί είναι ανορθολογικοί.

Γιάννης Σιδέρης
Liberal



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]