Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ποιοι είναι οι κομάντο που στέλνουν οι τούρκοι στα σύνορα


Την επίλεκτη ομάδα ειδικών δυνάμεων της τουρκικής αστυνομίας «Polis Özel Harekât Dairesi» στέλνει στον Έβρο η Άγκυρα.

Σύμφωνα με δήλωση του τούρκου υπουργού Εσωτερικών, Σουλεϊμάν Σοϊλού 1.000 κομάντο εστάλησαν στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο προκειμένου να εμποδίσουν τις επαναπροωθήσεις μεταναστών και προσφύγων από τις ελληνικές αρχές.

Μάλιστα δεν άργησαν να υπάρξουν και βίντεο από τις περιπολίες των Τούρκων κομάντο στον φράχτη του Έβρου, ενώ από την άλλη μεριά φαίνονται οι ελληνικές αρχές που πραγματοποιούν τη δική του περιπολία.



Ποιοι είναι οι «Polis Özel Harekât Dairesi»

Πρόκειται για τούρκους κομάντο που ανήκουν στο Τμήμα Ειδικών Επιχειρήσεων της Αστυνομίας της Τουρκίας, η οποία ιδρύθηκε το 1982 με στόχο να αποτρέψει τρομοκρατικές επιθέσεις σε κατοικημένες περιοχές, απαγωγές, ληστείες τραπεζών και να προχωρά σε διάσωση ομήρων σε πειρατείες σε πλοία, αεροσκάφη, τρένα, κτίρια, μετρό και οχήματα.

Η εκπαίδευση τους κρατάει 16 εβδομάδες και οι υποψήφιοι πρέπει να είναι ηλικίας από 18 έως 32 ετών και να έχουν αποφοιτήσει από σχολή της αστυνομίας ή πανεπιστήμιο.

Είναι από τα τμήματα που δέχονται και γυναίκες στην πρώτη γραμμή. Χρησιμοποιούν σύγχρονα όπλα, πυρομαχικά, οχήματα και γρήγορες τακτικές επίθεσης.

Τα τελευταία χρόνια η συγκεκριμένη ομάδα που έχει πολύ καλύτερη εκπαίδευση από την τουρκική αστυνομία αναπτύσσεται και εκτός των τουρκικών συνόρων, όπως στην βόρεια Συρία.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]