Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Γιενί Σαφάκ: Η συμφωνία θα ισχύει ακόμα κι αν ο Χαφτάρ καταλάβει την Τρίπολη


Τουρκική προπαγάνδα ψάχνει για ηλίθιους και "πρόθυμους"...

Ακόμη και αν ο στρατάρχης Χαφτάρ καταλάβει την Τρίπολη, η συμφωνία Τουρκίας – Λιβύης θα εξακολουθήσει να ισχύει, γράφει η τουρκική εφημερίδα Γενί Σαφάκ, η οποία επικαλείται Τούρκο καθηγητή νομικού δικαίου. Οι ίδιες πηγές δηλώνουν στην φιλοκυβερνητική εφημερίδα ότι ενόσω η Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας της Λιβύης δεν χάσει τον έλεγχό σε ολόκληρη τη χώρα, τότε η εν λόγω συμφωνία θα είναι δεσμευτική για όλες τις μελλοντικές κυβερνήσεις, ακόμη και τις δυνάμεις Χαφτάρ.

Ο καθηγητής νομικού δικαίου του Πανεπιστημίου Κωνσταντινούπολης Ντενίζ Μπαράν δήλωσε στην τουρκική εφημερίδα ότι η Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας της Λιβύης ιδρύθηκε το 2015 με στόχο τον συμβιβασμό διαφορετικών ομάδων και αναγνωρίστηκε από τα Ηνωμένα Έθνη ως η μοναδική εκτελεστική αρχή. Σύμφωνα με τον ίδιο την ίδρυση κυβέρνησης ενότητας στήριξε και η ΕΕ καθώς και ο στρατάρχης Χαφτάρ. “Με λίγα λόγια αυτή η κυβέρνησης είναι η επίσημη κυβέρνησης ενότητας της Λιβύης και η πραγματική πολιτική αρχή που αναγνώρισαν σε πρώτο στάδιο και οι δυνάμεις Χαφτάρ. Η απέλαση του πρέσβη της Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας της Λιβύης από την Ελλάδα δείχνει αυτή την πραγματικότητα”, ανέφερε ο Τούρκος καθηγητής.


Σε ερώτηση αν στην περίπτωση που ο Χαφτάρ καταλάβει την Τρίπολη θα τερματιστεί και η συμφωνία της Τουρκίας με τη Λιβύη, ο Τούρκος καθηγητής ανέφερε ότι “ενόσω η Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας της Λιβύης δεν χάσει τον έλεγχο σε ολόκληρη τη χώρα διατηρεί και το καθεστώς της νόμιμης κυβέρνησης. Έτσι θα διατηρήσει και την αρμοδιότητα υπογραφής των συμφωνιών και αυτές οι συμφωνίες θα είναι δεσμευτικές για όλες τις μελλοντικές κυβερνήσεις και για τις δυνάμεις Χαφτάρ”, αναφέρει.

Ο Τούρκος καθηγητής υποστηρίζει ακόμη ότι με βάση το άρθρο 5 της Συμφωνίας μεταξύ Τουρκίας και Λιβύης που έχει κατατεθεί και στα Ηνωμένα Έθνη εμποδίζεται η αλλαγή ή επαναθεώρηση των συντεταγμένων των θαλάσσιων συνόρων που συμφωνήθηκαν με την Λιβύη.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]