Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Φρουροί της Επανάστασης: Η Τεχεράνη "θα πάρει σύντομα σκληρότερη εκδίκηση"


Αξιωματικός των Φρουρών της Επανάστασης προειδοποίησε ότι το Ιράν "θα πάρει σύντομα σκληρότερη εκδίκηση" μετά την επίθεση της Τεχεράνης με πυραύλους εναντίον αμερικανικών θέσεων στο Ιράκ σε αντίποινα για τον φόνο του Ιρανού στρατηγού Κασέμ Σουλεϊμανί, μετέδωσε το πρακτορείο Tasnim.

Το ιρανικό πρακτορείο επικαλέστηκε τον ανώτερο αξιωματικό Αμπντολάχ Αραγκί, ο οποίος έκανε τις δηλώσεις αυτές αφού ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι το Ιράν φαίνεται "να υπαναχωρεί" μετά τις πυραυλικές επιθέσεις που δεν προκάλεσαν θύματα μεταξύ των Αμερικανών στρατιωτών στο Ιράκ.

Εξάλλου το Tasnim επικαλέστηκε και τον αναπληρωτή διοικητή των Φρουρών της Επανάστασης Αλί Φανταβί ο οποίος δήλωσε ότι οι ιρανικές επιθέσεις εναντίον αμερικανικών στόχων αποτελούν επίδειξη της ιρανικής, στρατιωτικής ισχύος και πρόσθεσε ότι οι αμερικανικές δυνάμεις "δεν μπορούν να κάνουν τίποτα".

Στο μεταξύ ο πρεσβευτής του Ιράν στον ΟΗΕ απέρριψε ως "απίστευτη" την πρόταση των ΗΠΑ για συνεργασία, με δεδομένο ότι ο πρόεδρος Τραμπ ανακοίνωσε χθες την επιβολή νέων κυρώσεων εις βάρος της Τεχεράνης, μετέδωσε το πρακτορείο IRNA.


Ο Ματζίντ Ταχτ Ραβανσί, στην πρώτη επίσημη αντίδραση του Ιράν στη χθεσινή επιστολή της Αμερικανίδας πρεσβευτή στον ΟΗΕ Κέλι Κραφτ, δήλωσε ότι η Ουάσινγκτον "εισήγαγε μια νέα φάση κλιμάκωσης και εχθρότητας προς το Ιράν" με τον φόνο του Σουλεϊμανί στις 3 Ιανουαρίου.

Η Κραφτ στην επιστολή της με την οποία ενημέρωσε το Συμβούλιο Ασφαλείας τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι η κυβέρνηση Τραμπ είναι "έτοιμη να αρχίσει χωρίς προϋποθέσεις σοβαρές διαπραγματεύσεις με το Ιράν" με στόχο "να αποτραπεί το ενδεχόμενο να κινδυνεύσει περαιτέρω η διεθνής ειρήνη και ασφάλεια" και "η κλιμάκωση από πλευράς του ιρανικού καθεστώτος".


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]