Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τουρκικές NAVTEX δεσμεύουν το μισό Αιγαίο


Χωρίς όριο η τουρκική προκλητικότητα, καθώς ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αποφάσισε να δεσμεύσει μεγάλο μέρος του Αιγαίου για ασκήσεις του πολεμικού της ναυτικού. Όλα αυτά λίγες ώρες μετά το κοινό ανακοινωθέν των υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας, Γαλλίας, Αιγύπτου, Κύπρου, Ιταλίας, που χαρακτήρισαν τα μνημόνια Τουρκίας-Λιβύης "άκυρα και κενά περιεχομένου".

Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά τις NAVTEX η Άγκυρα δεσμεύει με την πρώτη από αυτές την περιοχή μεταξύ Θάσου, Σαμοθράκης και Λήμνου για πολλαπλά χρονικά διαστήματα μέσα στο 2020, για ασκήσεις με πυρά:



Στη δεύτερη δεσμεύει την περιοχή μεταξύ Ικαρίας, Φούρνων, Πάτμου, Αμοργού και Μαύρας:


Στην τρίτη την περιοχή μεταξύ Σκύρου, Άη Στράτη και Λέσβου:


Παράλληλα, αμφισβητώντας για μια ακόμα φορά την ελληνική δικαιοδοσία στην περιοχή μεταξύ Ρόδου και Καστελορίζου, ενώ η Ελλάδα δέσμευσε την περιοχή για άσκηση στις 9 Ιανουαρίου, η Τουρκία εξέδωσε δική της οδηγία προς ναυτιλομένους, τονίζοντας πως επειδή η NAVTEX της Αθήνας εκδόθηκε από σταθμό που δεν είναι αρμόδιος, προχώρησε σε επανέκδοση της οδηγίας από τον δικό της σταθμό για την ασφάλεια των ναυτιλομένων.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]