Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τυνησία: Κατασχέθηκαν λαθραία όπλα που προορίζονταν για τη Λιβύη


Οι αρχές της Τυνησίας κατέσχεσαν τουρκικά όπλα, που μεταφέρθηκαν λαθραία, από την Τουρκία στη Λιβύη, τα οποία έφθασαν στην περιοχή Feriana, Kasserine, μια περιοχή στην οποία έχουν παρεισφρήσει τρομοκρατικές ομάδες που συνδέονται με το ISIS και την αλ-Κάιντα του Ισλαμικού Μαγκρέμπ (AQIM), δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών, Καλέντ Χαγιούνι Τετάρτη.

Οι δυνάμεις ασφαλείας κατέσχεσαν τα όπλα από ένα όχημα, στο Beni Khedache, στην επαρχία Medenine, σε μια ενέδρα.

Μια πηγή είπε ότι συνελήφθησαν πέντε άτομα. Ωστόσο, ο Χαγιούνι προτίμησε να μην αποκαλύψει τις εθνικότητες των λαθρεμπόρων, για να διατηρήσει την εμπιστευτικότητα της υπόθεσης.

Ο Χαγιούνι τόνισε ότι τα όπλα που κατασχέθηκαν ήταν ολοκαίνουργια, σύμφωνα με το Tunis Afrique Presse (TAP).


Ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός, Youssef Chahed επισκέφθηκε τη Διεύθυνση Ερευνών Αστυνομίας στο El-Gorjani, ανακοινώνοντας ότι τα κατασχεθέντα όπλα προορίζονταν να χρησιμοποιηθούν για τρομοκρατικές επιθέσεις σε ευαίσθητα μέρη στην Τυνησία.

Λεπτομερέστερα, η αστυνομία στη Medenine κατέσχεσε 35 τουφέκια και μεγάλα ποσά μετρητών σε μια επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε σε συντονισμό με τη δικαστική αστυνομία και άλλες μονάδες.

Επιπλέον, δύο άνδρες και δύο γυναίκες συνελήφθησαν σε σχέση με την επιχείρηση. Δύο άλλοι άνδρες συνελήφθησαν επίσης επειδή "φυλούσαν τσίλιες" στον δρόμο που χρησιμοποίησε το όχημα κατά την προσπάθειά του να περάσει τα όπλα λαθραία.

Οι αρχές συνέλαβαν επίσης έναν πέμπτο άνδρα στην περιοχή Kasserine σε σχέση με την επιχείρηση, μετά από συντονισμό μεταξύ των εισαγγελιών στη Medenine και την Kasserine.

Νωρίτερα, ο υπουργός Εσωτερικών Χετζέμ Φουράτι δήλωσε ότι έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα για την πρόβλεψη οποιασδήποτε εξέλιξης στα σύνορα Τυνησίας-Λιβύης, τονίζοντας την ανάπτυξη των μονάδων ασφαλείας και του στρατού κατά μήκος των ακτών και στα ανατολικά σύνορα της χώρας.

"Έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα για την προετοιμασία για ενδεχόμενη διείσδυση τρομοκρατών στο έδαφος της Τυνησίας", δήλωσε.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]