Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Χαφτάρ σε Τουρκία και Ρωσία: «Δεν κάνω εκεχειρία»


Θα πολεμήσει «μέχρι τέλους» τους ισλαμιστές της Τρίπολης

Ο Χαλίφα Χαφτάρ έμεινε πιστός στη τζιχάντ που κήρυξε εναντίον της Άγκυρας και των ισλαμιστών της Τρίπολης και απέρριψε το κάλεσμα Τουρκίας, Ρωσίας για κατάπαυση του πυρός.

Ο στρατηγός απέρριψε την έκκληση για κατάπαυση του πυρός από τη Ρωσία και την Τουρκία και δήλωσε ότι η επίθεσή του στην Τρίπολη και άλλες πόλεις θα συνεχιστεί, ανέφεραν τα ΜΜΕ της Λιβύης και το Γαλλικό Πρακτορείο τη Πέμπτη το βράδυ.

Ο ισχυρός άνδρας της ανατολικής Λιβύης, απέρριψε την έκκληση για κατάπαυση του πυρός που έκαναν την Τετάρτη η Τουρκία και η Ρωσία, ανακοινώνοντας ταυτόχρονα ότι συνεχίζει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις του εναντίον των δυνάμεων που παραμένουν πιστές στην κυβέρνηση εθνικής ενότητας (ΚΕΕ) που εδρεύει στην Τρίπολη.

Στην ανακοίνωση που διάβασε ο εκπρόσωπός του, ο Άχμαντ αλ Μεσμάρι, ο Χάφταρ εκτιμά ότι η σταθερότητα ή η επανέναρξη της πολιτικής διαδικασίας δεν είναι δυνατόν να επιτευχθούν χωρίς «την εξάλειψη των τρομοκρατικών ομάδων» και τη διάλυση και τον αφοπλισμό των παραστρατιωτικών που, όπως λέει, ελέγχουν τη λιβυκή πρωτεύουσα.


Υπενθυμίζεται ότι η πρόταση των δύο προέδρων της Ρωσίας και της Τουρκίας, Βλαντίμιρ Πούτιν και Ταγίπ Ερντογάν αντίστοιχα, για κατάπαυση του πυρός στη Λιβύη είχε ημερομηνία εκκίνησης τα μεσάνυχτα της 12ης Ιανουαρίου.

Άλλωστε, γιατί να δεχθεί την εκεχειρία εφόσον ο LNA να προελαύνει σε όλα τα μέτωπα και οι ισλαμιστές της Τρίπολης βρίσκονται υπό διάλυση. Αυτή τη στιγμή ο LNA είναι καθ οδόν για τη Μισράτα ενώ στην Τρίπολη συνεχίζει συνεχώς έδαφος ευρισκόμενος πλέον στα προάστια της.

Την ίδια ώρα πολλές ένοπλες ομάδες που υποστήριζαν τη κυβέρνηση Σαράτζ αυτομολούν κι εντάσσονται στον LNA, αφού βλέπουν πως ο επόμενος ισχυρός άνδρας της Λιβύης θα είναι ο Χαλίφα Χαφτάρ.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]