Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Σάμος: Εκρήξεις και πυροβολισμοί στο hot spot


Λαθρομετανάστες έβαλαν φωτιές

Το Βαθύ Σάμου αντιμέτωπο με τα χειρότερα. Οι προειδοποιήσεις κατοίκων (και όχι μόνο) δεν φαίνεται να βρήκαν αποδέκτες στην κυβέρνηση. Αποτέλεσμα; Η κατάσταση σήμερα (από το απόγευμα) φαίνεται να έχει ξεφύγει εκτός ελέγχου!

Σύμφωνα με πληροφορίες που έχουμε από το Βαθύ Σάμου, ακούγονται εκρήξεις από το hot spot και ακούγονται πυροβολισμοί, σαν να γίνεται πόλεμος.
Από νωρίς, σήμερα, υπήρχαν συμπλοκές στην αγορά της πόλης μεταξύ λαθρομεταναστών.

Έκρυθμη είναι η κατάσταση στο κέντρο υποδοχής μεταναστών στη Σάμο καθώς μετανάστες έχουν βάλει φωτιές στις εγκαταστάσεις.

Συγκεκριμένα, στις φλόγες έχει παραδοθεί τμήμα του κοντά στην κάτω πύλη, με την πυροσβεστική να προσπαθεί να ελέγξει τη φωτιά.


Στο σημείο έχουν σπεύσει ήδη αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες απέκλεισαν την περιοχή. Επί τόπου βρίσκονται και δυνάμεις της Πυροσβεστικής οι οποίες επιχειρούν για την κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Όλα ξεκίνησαν όταν συνεπλάκησαν Αφγανοί με Άραβες μετανάστες σε κεντρικό δρόμο της Σάμου, κοντά στον δημοτικό κήπο.
Όπως αναφέρει η σελίδα facebook της Σαμιακής Τηλεόρασης, “δύο ομάδες μεταναστών, περίπου 20 ατόμων, θέλοντας να λύσουν διαφορές, ήρθαν στα χέρια, ξυλοκοπήθηκαν και έβγαλαν μαχαίρι με αποτέλεσμα τρεις μετανάστες να τραυματιστούν σε διάφορα σημεία του σώματός τους.
Οι δύο τραυματίες έπεσαν στο έδαφος, ενώ ο τρίτος τραυματίας αιμόφυρτος και μαχαιρωμένος στην πλάτη, άρχισε να τρέχει.
Μην αντέχοντας τον πόνο σταμάτησε στην πιάτσα των ταξί στην παραλιακή λεωφόρο, έχοντας τάσεις λιποθυμίας.
Στα δύο σημεία έσπευσε το ΕΚΑΒ, τους περισυνέλεξε και τους μετέφερε στο Νοσοκομείο Σάμου για την παροχή πρώτων βοηθειών.Εκεί βρέθηκαν και άνδρες της Αστυνομίας και του Λιμενικού για τη διακρίβωση στοιχείων”.

Λίγη ώρα αργότερα επεισόδια σημειώθηκαν και στην περιοχή του ΚΥΤ, με φωτιές να μπαίνουν στην περιμετρική οδό, δίπλα στη δασική έκταση όπου έχουν στηθεί οι εκατοντάδες σκηνές που στεγάζουν σε άθλιες συνθήκες τους χιλιάδες μετανάστες.
Τα ΜΑΤ προσπάθησαν να διαλύσουν τα εξαγριωμένα πλήθη με ρίψη δακρυγόνων, όπως φαίνεται και στο παρακάτω ερασιτεχνικό βίντεο που τράβηξε ένας μετανάστης στην περιμετρική οδό της πόλης της Σάμου, στο ύψος του ΚΥΤ (hotspot)!

Όπως αναφέρει η σελίδα VoreioAigaio.ERT.gr, “φωτιά έχει ξεσπάσει αυτή την ώρα και μέσα στο ΚΥΤ. Γίνεται προσπάθεια οι περισσότεροι άνθρωποι να βγουν με ασφάλεια ενώ συνεχώς υπάρχουν εκρήξεις από φιάλες υγραερίου που βρίσκονται μέσα στο κέντρο”.”Η κατάσταση προς το παρόν είναι ανεξέλεγκτη”, γράφει ο δημοσιογράφος Χάρης Ζαβουδάκης στην ίδια ιστοσελίδα.

Γίνονται συνεχείς διακοπές στο ηλεκτρικό ρεύμα στο Βαθύ της Σάμου.
Σύμφωνα με άλλες -νεότερες- πληροφορίες, οι λαθρομετανάστες ετοιμάζονται να μετακινηθούν οργανωμένα στο Βαθύ Σάμου.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Ποιες ΜΚΟ ειναι υπευθυνες για την περισυλλογη των λαθρομεταναστων;

    Ποιος οργανωνει αυτη την μορφη υβριδικου πολεμου και τα "ταγματα" λαθρομεταναστων;

    Αν δεν τεθει η κατασταση υπο ελεγχο τοτε θα υπαρχει στρατιωτικη κινητοποιηση;

    Οι Σαμιωτες, και γενικοτερα οι νησιωτες του ανατολικου Αιγαιου, οφειλουν να ειναι σε

    επαγρυπνηση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]