Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο Τ. Ερντογάν στέλνει τον στρατό στη Μανμπίζ


Καταγγέλλει το ΝΑΤΟ!

Ένα βήμα πριν τη εισβολή στην πόλη Μανμπίζ βρίσκονται οι τουρκικές δυνάμεις και οι σύμμαχοί τους, όπως υποστήριξε ο Ταγίπ Ερντογάν, τη στιγμή που η συμφωνία μεταξύ Κούρδων και Δαμασκού προβλέπει την είσοδο συριακών κυβερνητικών δυνάμεων στην πόλη ώστε να την υπερασπιστούν από την τουρκική επίθεση.

Σύμφωνα με το Associated Press o Τούρκος πρόεδρος σημείωσε ότι τα τουρκικά στρατεύματα και οι σύμμαχοι τους είναι έτοιμοι να ξεκινήσουν την τελική επίθεση κατά της Μανμπίζ. «Θα εφαρμόσουμε την απόφαση που έχουμε λάβει για την Μανμπίζ» δήλωσε ο Ερντογάν σε δημοσιογράφους. Πρόσθεσε, δε, ότι ο στόχος της Τουρκίας είναι να επιστρέψει η πόλη σε αραβικούς πληθυσμούς, τους οποίους χαρακτήρισε «νόμιμους ιδιοκτήτες της».

Παράλληλα δήλωσε ότι δεν νομίζει πως θα υπάρξουν οποιαδήποτε προβλήματα στο Κομπάνι της Συρίας μετά την ανάπτυξη συριακών στρατευμάτων στα σύνορα και προσέθεσε πως ο Ρώσος ομόλογός του, Βλαντίμιρ Πούτιν, έχει δείξει «θετική προσέγγιση».


Ο Τούρκος πρόεδρος χαρακτήρισε επίσης θετικό βήμα την κίνηση των ΗΠΑ να αποσύρουν περίπου 1.000 στρατιώτες από τη βόρεια Συρία ενώ επιτέθηκε στα άλλα μέλη του NATO. «Με ποιον είστε; Με τον σύμμαχό σας στο ΝΑΤΟ ή τους τρομοκράτες; Δεν μπορούν να απαντήσουν. Δεν είναι δυνατόν να κατανοήσουμε το στόχο και το λόγο για το τι κάνουν», είπε. «Σκέφτομαι ότι ίσως επειδή η Τουρκία είναι η μόνη μουσουλμανική χώρα στο ΝΑΤΟ», κατέληξε ο Ερντογάν.

Στο μεταξύ, υψηλόβαθμος Ρώσος κοινοβουλευτικός δήλωσε σήμερα πως η Τουρκία δεν σχεδιάζει να καταλάβει συριακό έδαφος με τη βία και άρα δεν υπάρχει σοβαρός κίνδυνος για μια ανοικτή τουρκο-συριακή διαμάχη, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων RIA.

Ο βουλευτής, ο Κονσταντίν Κοσάτσεφ, έκανε το σχόλιο αυτό μετά τη χθεσινή ανακοίνωση των ΗΠΑ ότι θα αποσύρουν τα εναπομείναντα στρατεύματά τους από τη βόρεια Συρία λόγω της επέκτασης της τουρκικής στρατιωτικής επίθεσης εκεί.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]