Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ερντογάν: «Δεν υποχωρούμε από τη Συρία»


Ξεκίνησε η επιχείρηση στην Μανμπίζ

Την ώρα που τουρκικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι ξεκίνησαν οι πρώτες συγκρούσεις στην Μανμπίζ, ο πρόεδρος Ερντογάν δηλώνει ότι η χώρα του δεν πρόκειται να εγκαταλείψει την επιχείρηση στη Συρία και αναφέρει χαρακτηριστικά πως «είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε μέχρι τέλους, ό,τι και να λέει ο οποιοσδήποτε».

Ειδικότερα, μιλώντας στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τόνισε ότι η Τουρκία δεν θα υποχωρήσει από τη στρατιωτική επιχείρηση που διεξάγει εναντίον των Κούρδων μαχητών στη βορειοανατολική Συρία. «Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε την επιχείρηση μέχρι τέλους, χωρίς να μας ενδιαφέρουν οι απειλές. Θα ολοκληρώσουμε οπωσδήποτε τη δουλειά που ξεκινήσαμε. Η μάχη μας θα συνεχιστεί μέχρι να επιτευχθεί η τελική νίκη» υπογράμμισε ο πρόεδρος Ερντογάν.

Παράλληλα, ο κ. Ερντογάν καταφέρθηκε εναντίον της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Αραβικού Συνδέσμου για την κριτική που ασκούν κατά της στρατιωτικής επιχείρησης της Άγκυρας, ενώ ζήτησε διεθνή χρηματοδότηση για τη δημιουργία «ζώνης ασφαλείας» στη βορειοανατολική Συρία που επιδιώκει η Τουρκία.

Την ίδια ώρα, η Daily Sabah αναφέρει ότι ξεκίνησε η πρώτη φάση των τουρκικών επιχειρήσεων στην Μανμπίζ, αφότου δόθηκε το «πράσινο φως» στους φίλα προσκείμενους στην Άγκυρα σύρους αντάρτες (Syrian National Army - SNA). Όπως αναφέρει η Daily Sabah τουρκικά άρματα και πεζικό του SNA κινούνται στην περιοχή με τις συγκρούσεις να αναμένονται σφοδρές.


«Με τον σύμμαχό σας στο ΝΑΤΟ ή με τους τρομοκράτες;»

Νωρίτερα σήμερα, o τούρκος πρόεδρος είχε δηλώσει ότι τα τουρκικά στρατεύματα και οι σύμμαχοι τους είναι έτοιμοι να ξεκινήσουν την τελική επίθεση κατά της Μανμπίζ. «Θα εφαρμόσουμε την απόφαση που έχουμε λάβει για την Μανμπίζ» δήλωσε ο Ερντογάν σε δημοσιογράφους, προσθέτοντας ότι στόχος της Τουρκίας είναι να επιστρέψει η πόλη σε αραβικούς πληθυσμούς, τους οποίους χαρακτήρισε «νόμιμους ιδιοκτήτες της».

Παράλληλα δήλωσε ότι δεν νομίζει πως θα υπάρξουν οποιαδήποτε προβλήματα στο Κομπάνι της Συρίας μετά την ανάπτυξη συριακών στρατευμάτων στα σύνορα και προσέθεσε πως ο Ρώσος ομόλογός του, Βλαντίμιρ Πούτιν, έχει δείξει «θετική προσέγγιση».

Ο Τούρκος πρόεδρος χαρακτήρισε επίσης θετικό βήμα την κίνηση των ΗΠΑ να αποσύρουν περίπου 1.000 στρατιώτες από τη βόρεια Συρία ενώ επιτέθηκε στα άλλα μέλη του NATO. «Με ποιον είστε; Με τον σύμμαχό σας στο ΝΑΤΟ ή τους τρομοκράτες; Δεν μπορούν να απαντήσουν. Δεν είναι δυνατόν να κατανοήσουμε το στόχο και το λόγο για το τι κάνουν», είπε. «Σκέφτομαι ότι ίσως επειδή η Τουρκία είναι η μόνη μουσουλμανική χώρα στο ΝΑΤΟ», κατέληξε ο Ερντογάν.

Σύμφωνα με το Reuters οι ηγέτες των Κούρδων της Συρίας δήλωσαν πως η συμφωνία τους με τη Δαμασκό, που επιτεύχθηκε με τη μεσολάβηση της Ρωσίας, επικεντρώνεται προς το παρόν στην ανάπτυξη στρατευμάτων κατά μήκος των συνόρων και οι δύο πλευρές θα μιλήσουν αργότερα για την πολιτική διευθέτηση.

Ο Κούρδος πολιτικός Αλντάρ Τζελίλ ανέφερε πως αυτό «το επείγον μέτρο», το οποίο επιβλέπει η Ρωσία, σύμμαχος της συριακής κυβέρνησης, έχει στόχο να μπλοκάρει τουρκικές επιθέσεις στα σύνορα.

Στρατιώτες του συριακού στρατού ετοιμάζονται τώρα να εισέλθουν σε μεθοριακές πειροχές από την πόλη Μάνμπιτζ μέχρι την Ντέρικ, βάσει της συμφωνίας με τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), αιχμή του δόρατος των οποίων είναι η πολιτοφυλακή YPG των Κούρδων της Συρίας και οι οποίες ελέγχουν τη βορειοανατολική Συρία.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]