Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Σαλβίνι: Ίδια με τη γενοκτονία των Αρμενίων η τουρκική επιχείρηση εναντίον των Κούρδων


Τον τερματισμό κάθε χρηματικής βοήθειας προς την Τουρκία από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ιταλία ζήτησε χθες ο ηγέτης της ξενοφοβικής Λέγκας του Βορρά και πρώην υπουργός Εσωτερικών της ιταλικής κυβέρνησης, Ματέο Σαλβίνι.

Σε παρέμβασή του στην εκπομπή «Πάνω από ημίωρο» (Mezz’ora in più’) στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Rai3, ο Σαλβίνι υποστήριξε πως «δεν φθάνουν οι εκκλήσεις, θα πρέπει να διαγραφεί όποια υπόθεση για ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ» και ζήτησε «να σταματήσουν οι ευρωπαϊκές και ιταλικές χρηματοδοτήσεις στην Τουρκία».

Αναφερόμενος στο ζήτημα του προσφυγικού, ενός ζητήματος που η στάση του -εναντίον της υποδοχής των μεταναστών και υπέρ του κλεισίματος των λιμανιών και των συνόρων της Ιταλίας- είχε έως πρότινος προκαλέσει μεγάλη πολεμική εντός της ΕΕ, ο Σαλβίνι σημείωσε: «Δεν μπορούμε να υποχωρήσουμε στον εκβιασμό της Τουρκίας με τους μετανάστες, η Ευρώπη θα πρέπει να υπερασπιστεί τα σύνορά της».



Ο Σαλβίνι τόνισε, επίσης, πως «πριν έναν αιώνα είχαμε τη σφαγή, τη γενοκτονία των Αρμενίων από τους Τούρκους, την Οθωμανική Αυτοκρατορία. Αυτό κάλλιστα μπορεί να συγκριθεί με ό,τι συμβαίνει σήμερα, βάζοντας στη θέση των Αρμενίων τους Κούρδους».

Στη συνέχεια, ο ηγέτης της Λέγκας διεμήνυσε: «Εάν αυτή η κυβέρνηση φέρει ένα έγγραφο επαρκές, που θα σταματά τη χρηματοδότηση και την ένταξη της Τουρκίας στην Ευρώπη, εγώ θα το ψηφίσω. Πρέπει να σταματήσουμε τις ιταλικές κι ευρωπαϊκές χρηματοδοτήσεις στην Τουρκία».


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]