Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

To μεταναστευτικό, μια ωρολογιακή βόμβα στα πόδια της Ευρώπης


Η Ελλάδα των δύο ηπείρων και των πέντε θαλασσών είναι γεωπολιτικός πόλος μεταξύ Ανατολής και Δύσης. Η εσχατιά της νοτιοανατολικής πλευράς της Ηνωμένης Ευρώπης και η πύλη εισόδου της Ανατολής στη Δύση. Στρατηγικά είναι κόμβος μεγάλης γεωπολιτικής αξίας.

Τα ατέλειωτα, δαντελένια ακρογιάλια της και η πολυνησιακή μορφή της, την καθιστά απέραντη και εύκολη σε όποιο θέλει να εισέλθει μέσα από τα αφύλακτα σύνορά της, κυρίως από θαλάσσης.

Ο πόλεμος της Συρίας, αιματηρός και μακρόχρονος δημιούργησε τα θύματά του και ένα αθρόο μεταναστευτικό κύμα, των ηττημένων πολιτικά ή οικονομικά, που θέλησαν να καλυτερέψουν την τύχη τους, σε άλλες ξένες χώρες.

Η Τουρκία, εχθρός της Συρίας στον πόλεμο, από την φύση της αφιλόξενη, τις ορδές των κατατρεγμένων προσφύγων δεν μπορούσε να τις βοηθήσει και έτσι μέσω ενός συστήματος κερδοσκοπίας, άνθισε το δουλεμπόριο μεταφοράς τους με μεγάλης χρηματικής αξίας αμοιβή των διακινητών για κάθε μεταφερόμενο μετανάστη, που ξεπερνά τις τρεις χιλιάδες (3.000,00 €) ευρώ ανά άτομο.

Οι μετανάστες, διακινδυνεύοντας τη ζωή τους, των παιδιών τους και των οικογενειών τους, αφού δεν είχαν τίποτε να χάσουν στη μίζερη ζωή τους και πηγαίνοντας στις ξένες χώρες όταν ξεκίνησαν δεν ήξεραν που πήγαιναν και όταν έφθασαν δεν ήξεραν που ήταν, έρμαια των αδίστακτων διακινητών, που πλούτισαν από την απόγνωσή τους για μια καλύτερη ζωή, μεταφέρουν το πρόβλημά τους, στις χώρες υποδοχής τους, που είναι άμοιρες για την εξέλιξη της κατάστασής τους και ανεύθυνες για το δράμα τους.


Επιστρατεύοντας τα ανθρωπιστικά ανακλαστικά των πολιτισμένων κρατών της Ευρώπης και τα αισθήματα φιλανθρωπίας και αλληλεγγύης των λαών τους και αντλώντας συναισθήματα συμπόνοιας για τη δυστυχία τους, τέτοια που οι ίδιοι δυστυχώς δεν διαθέτουν, που είναι φοβισμένα θηρία, βάζουν προπομπό τα μικρά παιδιά τους και τις γυναίκες τους, για να συγκινήσουν την πολιτισμένη Ευρώπη και είναι στιγμές που πράγματι οι ιστορίες τους συγκλονίζουν για τις τραγικές στιγμές που έζησαν.

Αλλά αυτοί έφυγαν από τις πατρίδες τους και θέλουν τις ξένες πατρίδες σαν να είναι οι δικές τους πατρίδες. Ασκώντας δικαιωματισμό πάνω στα φιλάνθρωπα αισθήματα και στις ανθρωπιστικές αξίες των λαών των χωρών υποδοχής τους. Αν κάποιος Ευρωπαίος όμως πήγαινε στις πατρίδες τους, για να εγκατασταθεί ευρισκόμενος σε ανέχεια, όταν τα πράγματα γι’ αυτούς ήταν ομαλά ή θα τον είχαν λιντσάρει ή θα τον είχαν σκοτώσει. Αυτή είναι η διαφορά σκέψης, συμπεριφοράς και πολιτισμού και αυτόν τον ουμανιστικό αλτρουϊσμό των Ευρωπαίων, θέλουν να εκμεταλλευθούν οι επιτήδειοι και αδίστακτοι υποκινητές των μεταναστευτικών ροών, που στήνουν ισχυρούς θύλακες και αθέατα προγεφυρώματα σε όλη την Ευρώπη, για την επέκταση του ισλαμικού τόξου σε όλες τις χώρες της.

Στην Ελλάδα των αφύλακτων συνόρων της δύο χιλιάδες μετανάστες εγκαταστάθηκαν σε Ελληνικό έδαφος, μια μικρή κωμόπολη σε μια ημέρα. Οι δομές υποδοχής για την εξυπηρέτησή τους αδυνατούν να τους παρέχουν τα αναγκαία, για μια αξιοπρεπή διαβίωση. Το παρεμπόριο και η εκμετάλλευση ανηλίκων και νεαρών γυναικών είναι μια νέα, αδίστακτη μορφή εκμετάλλευσης, που επιτείνει την τραγική κατάστασή τους. Τα κέντρα υποδοχής αλλοδαπών έχουν μετατραπεί σε αποθήκες ανθρώπινων ψυχών.

Οι μετανάστες απ’ όπου και αν προέρχονται θύματα μιας πρωτοφανούς εκμετάλλευσης των δουλεμπόρων, ήλθαν στην Ελλάδα για να καλυτερέψουν τη ζωή τους και να μείνουν. Δεν λιάζονται τα μεσημέρια και το βράδυ εξαφανίζονται όπως έλεγε η αλήστου μνήμης υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ, εμπαίζοντας το τραγικό πρόβλημά τους, που θα λυνόταν ως δια μαγείας. Μεταφέροντας το πρόβλημά τους στην χώρα μας, που δεν αντέχει άλλη κοινωνική δυστυχία και οι ίδιοι χωρίς να ευθύνονται μεταφέρουν την ανέχεια, την εγκατάλειψη, τη δυστυχία και την απόγνωση και στον τόπο μας. Στο ήδη θολό από δεκαετίας τοπίο της Ελλάδας, που ζει στην οικονομική μέγγενη των μνημονίων.

Οι ισλαμιστές πρόσφυγες ή λαθρομετανάστες στην Ελλάδα, με διαφορετική κουλτούρα, θρήσκευμα, γλώσσα, συνήθειες, φυλετικές ιδιαιτερότητες και κοινωνικές παραστάσεις, δεν αφομοιώνονται ούτε μπορούν να ενσωματωθούν ποτέ στην Ελληνική κοινωνία. Θα ζουν παρασιτικά, σε απομονωμένα κέντρα υποδοχής και θα γκετοποιούνται με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Πολλοί ίσως μπορέσουν να φύγουν και σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες, που ίσως και εκεί να αποβλέπουν και να χρησιμοποιούν την Ελλάδα σαν πρώτο πέρασμα. Αλλά αυτό είναι μια πρόβλεψη χωρίς μέλλον για τους ίδιους και για την χώρα μας.

«Ο σώζων εαυτόν σωθήτω» δεν είναι ένα ατομικιστικό φληνάφημα ενός εγωπαθούς που ενδιαφέρεται μόνο για τον εαυτόν του. Έχει και τη δεύτερη καλύτερη ανθρωπιστική του ανάγνωση, που σημαίνει ότι ο καθένας μας αν μπορέσει να γίνει αυτοδύναμος, τότε μπορεί να βοηθήσει και αυτούς που έχουν την ανάγκη του. Διαφορετικά τίποτε δεν σώζεται. Η σανίδα του Κορνεάδου είναι ένα απτό παράδειγμα του Ποινικού Δικαίου, για την επίκληση των προϋποθέσεων της κατάστασης ανάγκης και της απαλλαγής του δράστη, λόγω άρσεως του αδίκου χαρακτήρα της πράξεώς του. Υπήρχαν δυο ναυαγοί και μπορούσε καθένας τους να σωθεί αν χρησιμοποιούσε μόνος του την σανίδα. Αν ο ένας έσπρωξε τον άλλο, για να σωθεί, δεν έπραξε με άδικο τρόπο, γιατί το σωζόμενο αγαθό της ζωής του ήταν ίσης αξίας, με αυτό της άλλης ζωής που χάθηκε, γιατί δεν μπορούσε να χρησιμοποιήσει την ίδια σανίδα ο άλλος ναυαγός που πνίγηκε, λόγω καταστάσεως ανάγκης.

Δεν είναι ανάγκη η ζωή μας να γίνει μαρτύριο από τις αθρόες μεταναστευτικές ροές, που σε λίγα χρόνια θα κατακλύσουν την Ελλάδα, προκαλώντας ακόμη και πληθυσμιακή αλλοίωσή της, συναινούντος προς τούτο και του δημογραφικού προβλήματος της χώρας μας.
Η Ευρώπη ας περιχαρακώσει τα ανατολικά σύνορά της και ας δώσει αποτελεσματική λύση στο μεταναστευτικό πρόβλημα, που αφορά όλα τα κράτη μέλη της. Μπορεί να κείται μακράν γι’ αυτήν η Τουρκία ή οι μετακινούμενοι Ασιατικοί πληθυσμοί να κείνται μακρύτερα, αλλά αργά, σταθερά και αθέατα, ο κίνδυνος θα φθάσει και προ των πυλών της, τότε που δεν θα την σώσουν οι μεγαλοστομίες της, για Ευρωπαϊκή αλληλεγγύη και αλληλοβοήθεια, γιατί πολλές πυριτιδαποθήκες θα είναι ήδη έτοιμες για να εκραγούν.

Πριν σκάσει νωρίτερα η βραδυφλεγής ωρολογιακή βόμβα πού είναι στα πόδια της, ενώ προσποιείται ότι δεν το αντιλαμβάνεται, με απρόβλεπτες για τους λαούς της συνέπειες...

Σόλοικος
AntiNews



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]