Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Κυρώσεις στην Τουρκία ανακοίνωσε ο Ντ. Τραμπ


Την επιβολή κυρώσεων εναντίον της Τουρκίας, λόγω της στρατιωτικής της επιχείρησης στη Συρία, ανακοίνωσε ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.

Σε μια μακροσκελή του ανακοίνωση πρόεδρος Τραμπ αναφέρει πως
«σύντομα θα εκδοθεί εκτελεστικό διάταγμα επιβολής κυρώσεων εναντίον νυν και πρώην μελών της Τουρκικής κυβέρνησης καθώς και κάθε προσώπου που μετέχει στις αποσταθεροποιητικές πράξεις της Τουρκίας στη Συρία. Ως εκ τούτου επανέρχονται στο 50% οι δασμοί στα προϊόντα χάλυβα της Τουρκίας, ενώ παγώνουν οι διαπραγματεύσεις από το υπουργείο Εμπορίου για εμπορική συμφωνία με την Τουρκία ύψους 100 δισ. δολαρίων».

Μεταξύ άλλων, ο Ντ. Τραμπ αναφέρει στην ανακοίνωσή του πως ξεκαθάρισε στον τούρκο ομόλογό του, Ταγίπ Ερντογάν, ότι
«η δράση της Τουρκίας προκαλεί ανθρωπιστική κρίση και δημιουργεί προϋποθέσεις για πιθανά εγκλήματα πολέμου», 
ενώ καταλήγει επισημαίνοντας ότι
«είμαι έτοιμος να καταστρέψω τάχιστα την τουρκική οικονομία αν οι τούρκοι ηγέτες συνεχίσουν αυτό το επικίνδυνο και καταστροφικό μονοπάτι».
Παράλληλα, ο αμερικανός πρόεδρος αναφέρει ότι τα στρατεύματα των ΗΠΑ που απέσυρε από τη Συρία 
«θα αναπτυχθούν ξανά και θα παραμείνουν στην περιοχή προκειμένου να ελέγχουν την κατάσταση και να αποτρέψουν μια ενδεχόμενη επανάληψη του 2014, όταν η παραμελημένη απειλή του ISIS ξεκίνησε να μαίνεται σε Ιράκ και Συρία.»


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]