Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τραμπ: Πεπεισμένος ότι οι Αμερικανοί ήταν σύμμαχοι των Ρωμαίων


Ο παράς να είναι καλός κι ας βάλει μέσα όσους Κούρδους και Ινδιάνους τραβάει η ψυχή του

Πριν από ακριβώς τριάντα χρόνια έγινε στις ΗΠΑ μια συζήτηση για το ποιος έπρεπε να σχεδιάσει την αναπαραγωγή μιας μεγάλης μάχης του αμερικανικού εμφυλίου πολέμου: οι ιστορικοί ή η εταιρεία του Walt Disney;

Μερικοί έλεγαν «οι ιστορικοί», διότι γνωρίζουν τι πράγματι συνέβη και είναι εκπαιδευμένοι να ερευνούν για όσα δεν γνωρίζουν. Άλλοι έλεγαν «οι σεναριογράφοι και οι σκηνοθέτες», διότι ξέρουν να αφηγούνται. Μα η ιστορία δεν είναι αφήγηση, διαμαρτύρονταν οι πρώτοι. Ναι, απαντούσαν οι δεύτεροι, αλλά οι ιστορικοί μάς κάνουν να βαριόμαστε.

Όμως οι θεατές θα αποκομίσουν ανακρίβειες και παρεξηγήσεις, επέμεναν οι πρώτοι. Δεν πειράζει, έλεγαν οι δεύτεροι. Ο κόσμος θα μάθει την ουσία και θα διασκεδάσει. Φυσικά, το δαιμόνιο έθνος των Ελλήνων είχε προηγηθεί στην προβληματική αυτή κατά μία εικοσαετία, με την ταινία «Ο Στρατής παραστράτησε», σε σενάριο Γιαλαμά και Πρετεντέρη.


Ο νεαρός διδάκτωρ Ντίνος Ηλιόπουλος πεινάει, ώσπου δέχεται την πρόταση Ελληνοαμερικανού άξεστου παραγωγού να παραχωρήσει τη διατριβή του (περί της Ασπασίας του Περικλέους) προκειμένου να γίνει ταινία με καουμπόηδες και Ινδιάνους. Μια τέτοια ταινία είδε και ο κ. Τραμπ. Γι’ αυτό είναι πεπεισμένος ότι οι Αμερικανοί ήταν σύμμαχοι με τους αρχαίους Ρωμαίους. Μαζί έκαναν την απόβαση στη Νορμανδία το 1944 π.Χ., αλλά δεν τους βοήθησαν οι Κούρδοι. Αλλιώς η απόβαση θα είχε πετύχει και ίσως είχαμε απωθήσει τους Μεξικανούς μετανάστες στη Γερμανία. Συκοφαντίες, θα μου πείτε.

Ο Αμερικανός πρόεδρος ήθελε υποσυνείδητα να δηλώσει ότι εκπροσωπεί μια αυτοκρατορία, τόσο κραταιά όσο και η ρωμαϊκή, και ότι οι Ιταλοί είναι οι πνευματικοί κληρονόμοι της ρωμαϊκής αυτοκρατορίας. Συνεπώς, ΗΠΑ και Ιταλία είναι -κατά κάποιον τρόπο- ισότιμοι συνάδελφοι. Υποσυνείδητα επίσης αναφέρθηκε ο κ. Τραμπ στην παράλειψη των Κούρδων να συμπράξουν στην απόβαση στη Νορμανδία.

Εννοούσε ότι δεν περιλαμβάνονταν στους νικητές, συνεπώς τα ιστορικά τους δίκαια είναι περιορισμένα (προφανώς αγνοεί ότι η ίδια παράλειψη βαραίνει και την Τουρκία). Πάντως, αν ο κ. Τραμπ επιθυμεί μια βαρετή διατριβή για να την κάνει ταινία, προσφέρω ολοψύχως τη δική μου, για την ιστορικότητα του οικονομικού πλεονάσματος. Ο παράς να είναι καλός κι ας βάλει μέσα όσους Κούρδους και Ινδιάνους τραβάει η ψυχή του. Κι αν θέλει, χώνουμε κάπου και την Ασπασία.

Ευάγγελος Χεκίμογλου
Έθνος



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]