Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Μπλοκάρουν τα ελληνοαλβανικά σύνορα για το μνημόσυνο Κατσίφα


Αλβανοί εξτρεμιστές μπλοκάρουν τα σύνορα για το μνημόσυνο Κατσίφα
«Θέλουμε το πόρισμα για τον θάνατο του Κωνσταντίνου» η έκκληση των αδελφών του

Αλβανοί εθνικιστές επιχειρούν να δημιουργήσουν κλίμα έντασης, ενόψει του ετήσιου μνημόσυνου του Κωνσταντίνου Κατσίφα, το πρωί του Σαββάτου 26 Οκτωβρίου στο νεκροταφείο του χωριού Βουλιαράτες στην Βόρειο Ήπειρο.

Μέσω των κοινωνικών δικτύων, Αλβανοί εθνικιστές καλούν τους συμπατριώτες τους να αντιδράσουν στην είσοδο Ελλήνων «εξτρεμιστών» στην Αλβανία για το μνημόσυνο του Κατσίφα, που δολοφονήθηκε πριν από ένα χρόνο από τους επίλεκτους της αλβανικής αστυνομίας (RENEA).

«Στις 26 Οκτωβρίου θα έρθουν στην Αλβανία Έλληνες εξτρεμιστές για το μνημόσυνο του Έλληνα εξτρεμιστή Κατσίφα. Σας καλούμε για μπλόκο στην Κακαβιά. Όποιος θέλει στις 26 Οκτωβρίου Θα γίνει η διαδήλωση. Καλούμε κάθε πατριώτη .
Μπλόκο στους Έλληνες εξτρεμιστές που θέλουν να μπουν στην Αλβανία
Διαδώστε το» αναφέρεται στην ανάρτηση.


Όπως αποκαλύπτει η αδερφή του Κωνσταντίνου Κατσίφα Ερμιόνη, λίγο πριν από το έχει ήδη αρχίσει να δημιουργείται κλίμα και από τις αλβανικές αρχές. «Έχουν βάλει μπλόκα να μην πάει κανείς στο μνημείο να προσκυνήσει. Παίρνουν συνέχεια τους βοσκούς στο τμήμα. Ανακρίσεις συνέχεια» λέει η Ερμιόνη στο Star. «Η αστυνομία να βοηθήσει να μη γίνει κάτι κακό» ζητά η μητέρα του Κωνσταντίνου Κατσίφα, ώστε να γίνει ειρηνικά το μνημόσυνο.

Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό, η οικογένεια ετοιμάζεται να προβεί σε μηνύσεις για την αλβανική προκλητικότητα.

Την ίδια ώρα, οι αδελφές του απηύθυναν έκκληση μέσω του τηλεοπτικού σταθμού Star Channel καθώς ακόμη δεν έχουν λάβει το πόρισμα για τον θάνατο του Κωνσταντίνου Κατσίφα.

Την Κυριακή, τελέστηκε μνημόσυνο στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στον Πειραιά στην μνήμη του Έλληνα ομογενή. «Κάνω έκκληση στη νέα κυβέρνηση να ασκήσει πίεση για τη διαλεύκανση της δολοφονίας του Κωνσταντίνου» λέει η αδελφή του.

Η Βιολέτα, η μεγαλύτερη αδερφή του Κατσίφα για πρώτη φορά ξεσπά. Θέλει να μάθει γιατί σκότωσαν τον αδερφό της. Όπως και η Ερμιόνη. «Να μας πουν αν έχουν κάτι γιατί εκτέλεσαν τον αδερφό μου. Να μας δοθεί η δικογραφία επιτέλους. Έπρεπε να είχε δοθεί κάτι. Δεν υπάρχει κάποια σοβαρή υπεύθυνη απάντηση. Θέλουν κι άλλη παράταση. Το 2020. Αν έχουν βίντεο γιατί δεν μας τα δείχνουν επιτέλους; Δεν μπορεί η οικογένεια να μένει έτσι»

«Αν ήταν σε άμυνα έπρεπε να το αποδείξει με το βίντεο. Επιχειρούν να θάψουν στη λήθη το όλο θέμα να ξεχαστεί» λέει ο γαμπρός του αποθανόντος, Τιμολέων.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]