Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Αυτοί που έβαζαν νάρκες στις εκκλησίες επανέρχονται…


Για δεύτερη φορά οι εκκλησίες στην Σερεκανίγε είναι αντιμέτωπες με τον κίνδυνο καταστροφής

Στην Σερεκανίγε όπου συμβιώνουν οι διαφορετικές πίστεις, οι εκκλησίες των Ασσύριων που ναρκοθετήθηκαν και καταστράφηκαν από τις συμμορίες το 2013, απέμειναν και πάλι χωρίς εκκλησίασμα.

Τα εγκλήματα τα οποία έχει διαπράξει σε βάρος του λαού της περιοχής ο αποκαλούμενος ¨Συριακός Εθνικός Στρατός¨ της Τουρκίας, που κατάγεται από τις συμμορίες της Αλ Κάιντα, δεν είναι καινούργια. Οι συμμορίες που μάζεψε ο Ερντογάν, από το 2012 και 2013, όπως και σήμερα, είχαν ως στόχο την Σερεκανίγε και διέπραξαν εγκλήματα σε βάρος του λαού της περιοχής.

Εκείνη την εποχή επικεφαλής των συμμοριών Ελ Νούσρα, Γκουρέμπα Σαμ, Εζράρ Βεράν και Ετραλί Ρεσούλ που τις είχε συγκεντρώσει στο Αντεπ η ΜΙΤ, ήταν ο αρχισυμμορίτης Σελίμ Ιντρίς, ο οποίος και τώρα είναι επικεφαλής των συμμοριών που επιτίθενται στην Σερεκανίγε.

Οι μεγάλες επιθέσεις που έκαναν οι συμμορίες στις 8/11/2012, στις 19/12/2012, στις 16/1/2013 και στις 16/7/2013, όλες αποκρούστηκαν από τους μαχητές των YPG/YPJ.

Στην Σερεκανίγε όπου συμβίωναν πίστεις και λαοί όπως Κούρδοι, Άραβες, Ασσύριοι, Τουρκμένοι, Αρμένιοι και Γεζίντι Κούρδοι, κατά την δεύτερη εκείνη επίθεση η ορθόδοξη εκκλησία των Ασσύριων καταστράφηκε και ναρκοθετήθηκε πλήρως.


ΝΑΡΚΟΘΕΤΗΣΑΝ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Αυτός ο στρατός των συμμοριών του Ερντογάν που τότε ονειρευόταν να κάνει την προσευχή του στο τζαμί Εμεβί (κεντρικό τζαμί της Δαμασκού), ο στρατός αυτός που έκοβε κεφάλια μη μουσουλμάνων, μαστίγωνε γυναίκες και ορκιζόταν να πιει αίμα Κούρδων, βίωσε την πρώτη σοβαρή του ήττα στην Σερεκανίγε.

Οι δυνάμεις των YPG/YPJ απέκρουσαν τότε τις επιθέσεις των συμμοριών του Ερντογάν, επικεφαλής των οποίων τότε ήταν ο Σελίμ Ιντρίς, καθάρισαν την εκκλησία από τις νάρκες που είχαν βάλει οι συμμορίες και αφού χτύπησαν τις καμπάνες της νίκης, απέδωσαν την εκκλησία στους ιδιοκτήτες της.

Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΠΟΥ ΠΑΡΑΔΟΘΗΚΕ ΣΤΟΥΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΑΠΕΜΕΙΝΕ ΠΑΛΙ ΧΩΡΙΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΜΑ

Η Ορθόδοξη Εκκλησίας των Ασσύριων που από τότε λειτουργούσε ελεύθερα, μόλις άρχισαν οι επιθέσεις του τουρκικού κράτους-εισβολέα και των συμμοριών του, έμεινε πάλι χωρίς εκκλησίασμα.

Η μαχητής του YPJ Χελίν Σερεκανίγε λέει πως το 2013 οι συμμορίες είχαν καταστρέψει την εκκλησία, είχαν κλέψει την καμπάνα, ενώ οι ίδιοι όταν την έσωσαν από την συμμορίες, την επισκεύασαν και την επέστρεψαν στους ιδιοκτήτες της. Η μαχήτρια Χελίν Σερεκανίγε λέει πως ¨Και οι εκκλησίες είναι δικές μας και τα τζαμιά είναι δικά μας¨.

¨ΟΙ ΠΙΣΤΕΙΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΝΑΝΤΙΩΘΟΥΝ ΣΕ ΑΥΤΌ ΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ¨

Η Μεριέμ Κομπανέ που ήταν διοικητής μονάδας όταν το 2013 έσωσαν την εκκλησία από τις συμμορίες, αναφέρει πως εκείνη την μέρα όλοι οι λαοί της πόλης βίωσαν μεγάλη χαρά.

Η Μεριέμ Κομπανέ υπενθυμίζει τις σημερινές επιθέσεις που γίνονται στην Σερεκανίγε και κάνει την εξής έκκληση: Σήμερα και πάλι, οι λαοί μας και τα πιστεύω μας, οι εκκλησίες και τα τζαμιά μας, το σήμερα και το αύριο μας, είναι στο στόχαστρο σκοτεινών δυνάμεων. Γυναίκες, παιδιά και νέοι δολοφονούνται. Κάνω έκκληση σε όλη την χριστιανική και μουσουλμανική κοινότητα να υψώσουν την φωνή τους ενάντια σε αυτή την ντροπή¨.

Τουρκικά Νέα



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]