Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ερντογάν: «Μόλις λήξει η εκεχειρία θα επιτεθούμε εάν δεν τηρηθούν οι αμερικανικές υποσχέσεις»


«Αν οι υποσχέσεις των ΗΠΑ δεν τηρηθούν, θα συνεχίσουμε την επίθεση στην Συρία ακόμα πιο δυναμικά», δήλωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε σημερινές του τηλεοπτικές δηλώσεις.

Ο Τούρκος πρόεδρος ξεκαθάρισε πως θα είναι απόλυτος σε ότι απαιτεί που δεν θα ανεχτεί την παρουσία έστω και λίγων κούρδων μαχητών στην «ζώνη ασφαλείας» όπως η Άγκυρα την έχει ορίσει.

Πριν αναχωρήσει για την επίσκεψή του στη Μόσχα, όπου θα συναντηθεί με τον Βλαντιμίρ Πούτιν, ο Τούρκος πρόεδρος επανέλαβε τη θέση της κυβέρνησής του ότι «οι τρομοκράτες του YPG/PKK» δεν έχουν θέση στο μέλλον της Συρίας.

Όπως είπε, κατά την επιχείρηση της Τουρκίας στη Βόρειο Συρία «εξουδετερώθηκαν» 775 «τρομοκράτες YPG/PKK» και χάθηκαν οι ζωές 7 Τούρκων, 79 στρατιωτών του Συριακού Εθνικού Στρατού και 20 πολίτες.


Ερωτηθείς για την έκκληση Μακρόν για παράταση της περιόδου εκεχειρίας, ο Ερντογάν είπε ότι δεν έχει λάβει κάποιο τέτοιο αίτημα από τον Γάλλο πρόεδρο.

Όπως υπογράμμισε, η Άγκυρα έχει κλείσει συμφωνία με τις ΗΠΑ όχι με τη Γαλλία και ο Γάλλος ομόλογός του μπορεί να μεταφέρει κάποιο μήνυμα των «τρομοκρατών» με τους οποίους συνομιλεί.

Στις 22:00 λήγει η εκεχειρία των 120 ωρών. Τίποτα δεν αποκλείει το ενδεχόμενο η Τουρκία να συνεχίσει τις επιχειρήσεις στην Βόρεια Συρία αν κρίνει πως δεν έχουν εκπληρωθεί οι όροι της συμφωνίας.

Δεν είναι τυχαίο ότι ο Ερντογάν καθιστά υπεύθυνες τις ΗΠΑ για το αν δεν τηρηθούν οι όροι.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]