Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Μητσοτάκης για προσφυγικό: Συνέπειες για όσους δεν δείχνουν αλληλεγγύη


Μήπως κάποιος πρέπει να ενημερώσει τον πρωθυπουργό για το σύστημα GIS, δορυφορικό σύστημα συνοριακού ελέγχου έγκαιρης ειδοποίησης και ενημέρωσης, που βρίσκεται αδρανές στα υπόγεια της ΕΥΠ;

Την πεποίθηση ότι πρέπει να υπάρξουν συνέπειες για τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης που επιλέγουν να μην επωμιστούν το βάρος που τους αναλογεί στην αντιμετώπιση του μεταναστευτικού - προσφυγικού προβλήματος, εκφράζει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο κ. Μητσοτάκης τονίζει πως η Ευρώπη δεν εκβιάζεται με απειλές αλλά παράλληλα πρέπει να είναι προετοιμασμένη για το ενδεχόμενο ενός νέου μεταναστευτικού και προσφυγικού κύματος.

Προσθέτει ότι η ΕΕ έχει υπάρξει «γενναιόδωρη» με την Τουρκία, όμως σε σχέση με το περσινό καλοκαίρι οι αφίξεις στα νησιά του Αιγαίου έχουν αυξηθεί σε τέτοιο βαθμό, ώστε πλέον να αντιμετωπίζουμε πολύ σοβαρό πρόβλημα.

Μία ημέρα πριν τη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες, ο πρωθυπουργός σημειώνει πως θα θέσει το ζήτημα του επιμερισμού των βαρών στους υπόλοιπους αρχηγούς, προσθέτοντας πως θεωρεί απαράδεκτη την προσέγγιση ορισμένων κρατών-μελών ότι το μεταναστευτικό - προσφυγικό δεν συνιστά πρόβλημα.


Μιλώντας για τις εξελίξεις στη Συρία, ο πρωθυπουργός χαρακτηρίζει απαράδεκτη την τουρκική εισβολή και προσθέτει: «Αποσταθεροποιεί τη χώρα και προσφέρει ευκαιρία στους ηττημένους τζιχαντιστές να ανασυγκροτηθούν. Είναι ένας ακόμα παράγοντας αστάθειας, που θα μπορούσε να προκαλέσει νέα πίεση από προσφυγικές - μεταναστευτικές ροές».

Στη συνέντευξή του στη Σαντάλ Βαλερί, διευθύντρια του γραφείου του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων (AFP) στην Ελλάδα, ο πρωθυπουργός στάθηκε ιδιαίτερα στις 3.000 έως 4.000 ασυνόδευτα παιδιά που φιλοξενούνται στη χώρα μας, αναφέροντας ότι δεν θα ήταν ιδιαίτερα δύσκολο για τους εταίρους να συμφωνήσουν σε ένα σχέδιο αλληλεγγύης, ώστε να βοηθήσουν την Ελλάδα.

Προτεραιότητα της Ελληνικής Κυβέρνησης είναι να επιταχυνθεί η διαδικασία ασύλου και όσοι δεν δικαιούνται άσυλο να επιστρέφουν στην Τουρκία, δηλώνει ο κ. Μητσοτάκης, αποσαφηνίζοντας πως απαιτείται περισσότερη ευρωπαϊκή βοήθεια. Στο πλαίσιο αυτό, αναφέρεται συγκεκριμένα σε τεχνολογικές υποδομές για την ταυτοποίηση πλοιαρίων πριν καν αποπλεύσουν από τα τουρκικά παράλια και τη δυνατότητα επικοινωνίας με την Ακτοφυλακή της γειτονικής χώρας, ώστε οι βάρκες να ακινητοποιούνται πριν φτάσουν στα ελληνικά ύδατα.

Με αφορμή, τέλος, τη συμπλήρωση των πρώτων 100 ημερών της κυβέρνησης, ο κ. Μητσοτάκης σημειώνει πως «η Ελλάδα μπορεί να αποτελέσει την ευχάριστη έκπληξη της Ευρωζώνης» μετά από μια δεκαετία κρίσης. «Είμαστε έτοιμοι, η ισχυρή ανάκαμψη έχει ήδη αρχίσει» τονίζει ο πρωθυπουργός.

Και εάν δικαίως ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης ζητάει να υπάρξουν συνέπειες για όσους ευρωπαίους δεν δείχνουν αλληλεγγύη στο ζήτημα της αντιμετώπισης διαχείρισης της λαθρομετανάστευσης...

Τότε δικαίως κι εμείς αναρωτιόμαστε πως πρέπει να αντιμετωπιστούν όσοι δείχνουν αδιαφορία ή προβάλλουν άγνοια για την ύπαρξη και μη λειτουργία ενός δοκιμασμένου και άκρως αποτελεσματικού δορυφορικού συστήματος μέσω του οποίου είναι εφικτή η εύρεση και η έγκαιρη - άμεση ενημέρωση των αρμοδίων αρχών για περιπτώσεις που επίκειται η παραβίαση -παράνομη διέλευση των συνόρων και είσοδος στη χώρα- από μεμονωμένα άτομα ή ομάδες ανθρώπων...

Πώς πρέπει να αντιμετωπιστούν και πως πρέπει να τιμωρηθούν, κύριε πρωθυπουργέ όσοι αδιαφορούν για τη λειτουργία ενός συστήματος που θα εκθέσει όλους όσους εργάζονται στον χώρο της παράνομης διακίνησης ανθρώπων (ή και αγαθών) από χώρες που γειτνιάζουν με την Ελλάδα;

Προς ενημέρωση του σημερινού πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, το συγκεκριμένο σύστημα βρίσκεται στα υπόγεια της ΕΥΠ και "σαπίζει"... Εάν ο κ. Μητσοτάκης επιθυμεί να μάθει περισσότερα μπορεί να ρωτήσει δικαστικούς λειτουργούς που ασχολήθηκαν σχετικά.

Εάν ο πρωθυπουργός επιθυμεί να μάθει το γιατί το σύστημα αυτό δεν βρίσκεται σε λειτουργία, ας καλέσει τον κ. Χρυσοχοΐδη για να τον ρωτήσει σχετικά, αφού ο κ. Χρυσοχοΐδης είναι και ο υπουργός που διέταξε την "καταστροφή" του συγκεκριμένου δορυφορικού συστήματος...

Ή, εάν ο κ. Μητσοτάκης θέλει να μάθει όλα όσα συνέβησαν σχετικά με την απόκτηση έως και το πάγωμα - καταστροφή λειτουργίας του συγκεκριμένου δορυφορικού συστήματος, ας καλέσει τον τότε διοικητή της ΕΥΠ, κ. Ιωάννη Κοραντή...


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

5 σχόλια :

  1. Εγώ εδώ είμαι. Αλλά σιγά μην με καλέσει ο κ. Μητσοτάκης. Εδώ γελάνε.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κουλη,μη νομιζεις οτι οι ευρωπαιοι δεν εμαθαν τι εγινε στην Σαμο!

    Τους εχεις για ηλιθιους και νομιζεις οτι θα ανοιξουν τα συνορα τους για να τα λουστουν και

    αυτοι;

    Πρωτα συναπτονται οι συμφωνιες "αλληλεγγυης" και μετα ανοιγουν τα συνορα!

    Εσυ ξεκινησες αναποδα, αλλα ξεχασες κατι βασικο, Κουλη!

    Την αλληλεγγυη που απαιτειται απο τον Ελληνικο λαο, την οποια εγραψες στα παλια σου τα

    παπουτσια για να ανοιξεις -παλι- τα συνορα!

    Διοτι τα συνορα δεν ειναι δικα σου!

    Και επιπλεον δεν εχεις αποδειξει εσυ ο ιδιος την "αλληλεγγυη", αφου δεν δεχεσαι στο σπιτι σου

    μερους "προσφυγες"!

    Αλλα να υποθεσω εγω ο αφελης οτι η προειδοποιηση για "συνεπειες" απευθυνονται και σε δημαρχους

    εντος συνορων που δεν αποδεχονται τον λαθροεποικισμο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πότε θα καταλάβουμε ότι οι κυβερνήτες που επιλέγουν "άλλοι" πριν από μας για μας, δε θα πράξουν ποτέ τίποτα υπέρ της Ελλάδος, παρά μόνον εναντίον της. Εκτός βέβαια από τον διαμοιράζουν χάντρες και καθρεφτάκια στους ιθαγενείς. Χρειάζονται άλλοι τρόποι για να επιβιώσει η Ελλάδα, που πρέπει να τους βρούμε και μάλιστα κατά άμεση προτεραιότητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εδώ βοά το Πανελλήνιο ότι οι κατάσταση με τους παράνομους μετανάστες δεν πάει άλλο από οποιαδήποτε όψη αν το δει κανείς και ο Μητσοτάκης, μακάριος στην κοσμάρα των "προστατών" του, μας απειλεί κι από πάνω ότι θα έχουν συνέπειες όσοι δε δείχνουν αλληλεγγύη.

    Καλά, διεθνή δικαστήρια δεν υπάρχουν συνέλληνες να παραπεμφθεί για ασύγγνωστη ολιγωρία και αυταρχική επιβολή παρανόμων εντός της χώρας, που θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια, τη ζωή και την Ιστορική συνέχεια του λαού, εν ονόματι του οποίου "υποτίθεται" ότι κυβερνάει. Πατριώτες δεν υπάρχουν στους νομικούς συλλόγους της Ελλάδας;

    Η άλλη λύση είναι ξεσηκωθούμε και να απαιτήσουμε να προσληφθεί προσωπικό (εκεί βρήκαν να κάνουν οικονομίες) ώστε μέσα σε μια εβδομάδα να εξετάζονται όλες οι αιτήσεις ασύλου και οι παράνομοι να επιστρέφονται εκεί από όπου ήρθαν. Και σε ένα μήνα να έχουν εξεταστεί όλες οι παλαιότερες που εκκρεμούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ζητούνται ΕΝΤΙΜΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ προς έρευνα του απόλυτου ευτελισμού των Ε.Δ. Ελλάδος από την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία!

    Το Ε.Ν. ανέλαβε την κατασκευή οικίσκων για τους παράνομους μετανάστες, ύψους δαπάνης 10 εκ. ευρώ και η Ε.Α. την επίπλωση τους!

    Κύριοι, εσείς που παραδίδετε σε ύπουλη άλωση την Πατρίδα μας, αντί του πινακίου φακής της αναρριχήσεως σας σε αξιώματα με τις πλάτες ξένων προστατών, ας γνωρίζετε ότι “δικαστές θα σας δικάσουν οι αγέννητοι και οι νεκροί” (Κ. Παλαμάς).

    Εσείς δε της ηγεσίας των Ε.Δ. όχι μόνον δεν αντιτίθεστε στην ύπουλη άλωση της πατρίδος μας, όπως σας υποχρεώνει ο όρκος σας να υπεραμύνεσθε Πίστεως και Πατρίδος, αλλά συνεργείτε σε αυτήν από ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΣ αλλοδαπούς που καμία σχέση δεν έχουν με την Φυλή , την Πίστη και τον Πολιτισμό των Ελλήνων.

    10-15 εκ. ευρώ από τις Ε.Δ. Ελλάδος χαλαλισμένα για οικίσκους παρανόμων, την πιο κρίσιμη ώρα της πατρίδος μας. Και ας μη γελιόμαστε, όλοι είναι παράνομοι, κανείς δεν μπορεί να φέρει την ιδιότητα του πρόσφυγα εισερχόμενος στη Ελλάδα. Πρόσφυγας είναι όσο παραμένει στην Τουρκία. Αν υπάρχουν Έλληνες δημοσιογράφοι, που σέβονται το δικό τους όρκο, θα πρέπει να αναζητήσουν ποια ακριβώς πρόσωπα των Ε.Δ. υπέγραψαν αυτό το “κονδύλι”.

    Με αυτά τα χρήματα θα μπορούσε, όπως πολύ εύστοχα γράφει ο πιο πάνω σχολιαστής, να προσληφθεί πολιτικό προσωπικό ώστε, υπό την επίβλεψη των εισαγγελικών και αστυνομικών αρμοδίων, να επισπεύδονται οι αποφάσεις για τη χορήγηση ασύλου και όλοι οι ΠΑΡΑΝΟΜΩΣ εισερχόμενοι εντός μιας εβδομάδος να επιστρέφουν εκεί από όπου προέρχονται.
    Κατόπιν αυτού, ποιος υποψήφιος προς παράνομη είσοδο στην Ελλάδα θα αποτολμούσε ένα πέρασμα προς τα εδώ, που του κοστίζει μερικές χιλιάδες ευρώ;

    Υ.Γ.Και μακάρι να γνωρίζαμε γιατί, αφού όλοι είναι παράνομοι και κανένας δεν φέρει την ιδιότητα του πρόσφυγα, δηλαδή αυτού που απειλείται η ζωή του από την εμπόλεμη κατάσταση στην οποία βρίσκεται η πατρίδα του,ΠΟΙΟ ΝΟΗΜΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ΈΧΟΥΝ ΟΙ ΧΟΡΗΓΗΣΕΙΣ ΑΣΥΛΟΥ;

    Ίσως, λοιπόν, να συμπεράνει κάποιος ότι αυτές είναι σατανικό τέχνασμα των "γνωστών" ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΤΩΝ προς εποικισμό της Ευρώπης, (αλλά πλήρη αφανισμό της Ελλάδος!) και δημιουργίας σε αυτήν μιας μιγαδικής, περίπου απολίτιστης φυλής, απόλυτου υποχείριου της επιδιωκόμενης ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΜΕΝΗΣ(!) εξουσίας τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]