Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Συρία: Ο κυβερνητικός στρατός συνδράμει τους Κούρδους ενώ μαίνονται οι σφοδρές μάχες


Σφοδρές μάχες μαίνονται σήμερα μεταξύ του κυβερνητικού στρατού της Συρίας, που πλέον συμπράττει με τις κουρδικές δυνάμεις και των Σύρων αντικαθεστωτικών ανταρτών, συμμάχων της Τουρκίας στην εισβολή που διεξάγει η τελευταία στην βόρεια Συρία, σύμφωνα με την μη κυβερνητική οργάνωση, «Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων».

Για να αντιμετωπίσουν την προώθηση των τουρκικών στρατευμάτων, οι κουρδικές δυνάμεις, οι οποίες εγκαταλείφθηκαν από τις ΗΠΑ, κάλεσαν τον στρατό του πρώην εχθρού τους, του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, να αναπτυχθεί σε ορισμένους τομείς του συριακού βορρά, κυρίως στις πόλεις Μάνμπιτζ και Άιν Ίσα, οι οποίες βρίσκονται σε απόσταση περίπου τριάντα χιλιομέτρων από την μεθόριο με την Τουρκία.

Από την έναρξη της τουρκικής επίθεσης πριν από μια εβδομάδα, ο τουρκικός στρατός και οι Σύροι αντάρτες που πολεμούν στο πλευρό του στην επέμβαση αυτή -οι οποίοι αγωνίζονταν στο παρελθόν για την πτώση της κυβέρνησης Άσαντ- έχουν ήδη καταλάβει μια λωρίδα εδάφους στην μεθόριο σε μήκος περίπου 120 χιλιομέτρων.

Σήμερα "σφοδρές συγκρούσεις" γίνονται στο βορειοανατολικό τμήμα της Άιν Ίσα ανάμεσα στον συριακό κυβερνητικό στρατό που υποστηρίζει πλέον τις δυνάμεις των Κούρδων και τους Σύρους αντάρτες που πολεμούν με την Τουρκία, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.


Οι μάχες αυτές γίνονται κοντά στον στρατηγικής σημασίας αυτοκινητόδρομο M4, σε τομείς που χωρίζουν τα εδάφη, που εξακολουθούν να έχουν υπό τον έλεγχό τους οι κουρδικές δυνάμεις, από τις ζώνες που κατέλαβαν πρόσφατα οι Σύροι αντάρτες που πολεμούν στο πλευρό των Τούρκων στρατιωτών, διευκρίνισε το Παρατηρητήριο.

Οι συριακές κυβερνητικές δυνάμεις και οι υπό κουρδική ηγεσία Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), πολεμούν "μαζί", σημείωσε σε δηλώσεις που έκανε στο AFP ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου Ράμι Αμπντελραχμάν.

Οι μάχες μεταξύ των κουρδικών δυνάμεων και των Σύρων ανταρτών που είναι σύμμαχοι της Τουρκίας επικεντρώνονται κυρίως στη μεθόριο, στα περίχωρα της πόλης Ρας αλ Άιν, πρόσθεσε το Παρατηρητήριο.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας, η πόλη αυτή, η οποία βρίσκεται υπό τον έλεγχο των Κούρδων, αποτέλεσε στόχο επιδρομών της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας και του πυροβολικού, σύμφωνα με την μη κυβερνητική αυτή οργάνωση.

Χθες το βράδυ επίσης δύο στρατιώτες των συριακών κυβερνητικών δυνάμεων σκοτώθηκαν στα περίχωρα της Άιν Ίσα από τα πυρά του πυροβολικού των Σύρων ανταρτών που μάχονται στο πλευρό των τουρκικών δυνάμεων, σύμφωνα και πάλι με το Παρατηρητήριο, ενώ νωρίτερα την ίδια ημέρα ένας στρατιώτης του συριακού κυβερνητικού στρατού είχε σκοτωθεί από πυρά κοντά στην πόλη Μάνμπιτζ.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]