Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Μα πόσο προβληματικοί είναι οι Αμερικανοί;


Θα συνεχίσουν να πωλούν όπλα στους Τούρκους;

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ σκοπεύει συνεχίσει τις πωλήσεις όπλων προς την Τουρκία, παρά τις κλιμακούμενες διπλωματικές εντάσεις και τις οικονομικές κυρώσεις για τις συνεχιζόμενες στρατιωτικές επιχειρήσεις της Άγκυρας κατά των κουρδικών δυνάμεων στη βόρεια Συρία, σύμφωνα με ανώτερο αξιωματικό του Πενταγώνου που μίλησε στην ιστοσελίδα Inside Defense. 

Ο αξιωματούχος είπε ότι το Πεντάγωνο αναμένει σύντομα τις “παρεκκλίσεις” (waivers) αυτές, έτσι ώστε να μπορεί να συνεχιστεί η «επίσημη σχέση» μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Τουρκίας, μίας συμμάχου του ΝΑΤΟ.

Οι υποστηρικτές των πωλήσεων όπλων στην Άγκυρα δήλωσαν ότι διαφορετικά η Τουρκία θα καταφύγει στη Ρωσία για την αγορά των όπλων που χρειάζεται, αν οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν της επιτρέψουν να συνεχίσει να αγοράσει από την Αμερική.


Είναι μία έωλη και απαράδεκτη δικαιολογία, διότι η Ρωσία ναι μεν ενδιαφέρεται να πουλήσει τα όπλα της, αλλά στην περίπτωση αυτή γνωρίζει ότι θα χρησιμοποιηθούν εναντίον των συμμάχων της, στη Συρία.

Βεβαίως, το Κογκρέσο αναμένεται να αντιδράσει με ισχυρό τρόπο, εάν η πληροφορία επιβεβαιωθεί. Μέχρι της στιγμής δεν υπάρχει επίσημη επιβεβαίωση από το αμερικανικό Πεντάγωνο.

HellasJournal


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]