Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Οι Κούρδοι "παγώνουν" τις επιχειρήσεις εναντίον του ISIS


Ο διοικητής των υπό τους Κούρδους Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF), στρατηγός Μαζλούμ Κομπανί Αμπντί, ανακοίνωσε το «πάγωμα» των επιχειρήσεων εναντίον του Ισλαμικού Κράτους.

«Έχουμε παγώσει όλες τις δραστηριότητές μας ενάντια στο Νταές (αραβικό ακρωνύμιο του Ισλαμικού Κράτους)», δήλωσε ο Αμπντί σε τηλεοπτική συνέντευξη στο κουρδικό κανάλι Ronahi.

Οι SDF θα περιοριστούν σε «αμυντικές επιχειρήσεις εναντίον του Νταές», πρόσθεσε.

Η δήλωση αυτή διατυπώνεται, καθώς ο τουρκικός στρατός διεξάγει στρατιωτική επέμβαση κατά των κουρδικών περιοχών της βόρειας Συρίας.


Παράλληλα, ο Κούρδος στρατηγός ανέφερε πως ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δεν έφερε αντίρρηση σε μια συμφωνία που κατέληξαν οι κουρδικές δυνάμεις και η συριακή κυβέρνηση για την προστασία της Συρίας από την τουρκική επίθεση.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Ρωσία θα εγγυηθεί τη συμφωνία SDF-Δαμασκού. Ο στρατηγός Αμπντί υποστήριξε πως η συμφωνία αυτή θα ανοίξει τον δρόμο για μια πολιτική λύση, ικανή να διασφαλίσει τα δικαιώματα των Κούρδων στη Συρία.

Όπως διευκρίνισε η συμφωνία απαιτεί από τις συριακές κυβερνήσεις δυνάμεις να αναπτυχθούν κατά μήκος όλων των βορειοανατολικών συνόρων με την Τουρκία και πως είναι λανθασμένες οι αναφορές ότι οι SDF παραδίδουν τον έλεγχο των περιοχών τους σε κυβερνητικές δυνάμεις.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]