Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Μάικλ Ρούμπιν: «Η λέξη σύμμαχος για την Τουρκία χάνει το νόημά της»


Κληθείς να σχολιάσει την απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ να αποσυρθεί από τη Συρία και την τουρκική στρατιωτική επέμβαση, ο Μάικλ Ρούμπιν αναλυτής μιας από τις γνωστότερες και ισχυρότερες «δεξαμενές σκέψης» της Ουάσινγκτον, του American Enterprise Institute, ο οποίος σημειωτέον έχει επικηρυχθεί από την Άγκυρα με το ποσό των 750.000 ευρώ, τονίζει ότι «Εκείνοι που στέκονται στα όσα είπε ο πρόεδρος Τραμπ αναφορικά με τους Κούρδους και τη Μέση Ανατολή, χάνουν την ουσία. Όσοι δε δικαιολογούν την επέμβαση της Τουρκίας στη βάση του ότι είναι σύμμαχος στο ΝΑΤΟ, τότε η λέξη σύμμαχος χάνει κάθε νόημα».

Σχετικά με τις αναφορές διεθνών αλλά και τοπικών μέσων από την περιοχή ότι η επέμβαση της Τουρκίας στηρίζεται κατά βάση σε ισλαμιστές εξτρεμιστές αντάρτες, ο Αμερικανός αναλυτής λέει «Το πρόβλημα είναι ότι όταν η Τουρκία λέει ότι θα βοηθήσει να αντιμετωπίσουμε τους τρομοκράτες, δεν αναφέρεται σε πρώην μέλη της Αλ Κάιντα αλλά στο PKK».


Το παραπάνω σχόλιο έρχεται να προστεθεί στις αναφορές ότι πολλά από τα μέλη του λεγόμενου «Συριακού Εθνικού Στρατού», (πρώην Ελεύθερος Συριακός Στρατός) στο οποίο βασίζεται η τουρκική επέμβαση στη βορειοανατολική Συρία είναι σκληροί ισλαμιστές εξτρεμιστές αρκετοί εκ των οποίων υπήρξαν μέλη της τοπικής Αλ Κάιντα αλλά και του Ισλαμικού Κράτους.

Τέλος ο Ρούμπιν παραπέμπει σε άρθρο του από το 2018 για την ιστοσελίδα Washington Examiner όπου αναφέρει μεταξύ άλλων «Είναι ώρα να απομονώσουμε παρά να συμμαχήσουμε με τον Ερντογάν και να αποσύρουμε όλο το στρατιωτικό μας προσωπικό (μαζί με τις πυρηνικές κεφαλές) από τη Βάση του Ιντσιρλικ». Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι οι ΗΠΑ διατηρούν εκεί 50 «τακτικά» πυρηνικά όπλα με ισχύ 340 κιλοτόνων το καθένα.

Θέμα το οποίο ανέδειξαν ήδη οι New York Times κρούοντας και τον κώδωνα του κινδύνου αφού καλούν την κυβέρνηση των ΗΠΑ να απομακρύνουν τις πυρηνικές κεφαλές.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]