Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Στροφή 180 μοιρών από τον "μέγα" Ερντογάν


Θα συναντηθεί τελικά με Πενς και Πομπέο
Μετά τον ανατολίτικο τσαμπουκά για την εσωτερική κατανάλωση, ο σουλτάνος αποφάσισε να "συνετιστεί" 
Επικίνδυνα παιχνίδια του Ερντογάν που πιστεύει πως είναι "μέγας" 

Σε αλλαγή στάσης προχώρησε ο Τούρκος πρόεδρος, ανακοινώνοντας δια του εκπροσώπου του ότι τελικά θα συναντηθεί με τον Αμερικανό αντιπρόεδρο και τον επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, λίγη ώρα μετά την άρνησή του να δει τους Αμερικανούς αξιωματούχους. Πρόκειται για τη δεύτερη μεταστροφή του Τ. Ερντογάν, καθώς χθες αναγκάστηκε να αφήσει έξω από τα αρχικά πλάνα την κατάληψη της Μανμπίτζ, μετά την αποστολή συριακών δυνάμεων στην πόλη.

Ο Ερντογάν, ο οποίος είχε δηλώσει στο τηλεοπτικό δίκτυο Sky News πως ο Μάικ Πενς και ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο δεν θα γίνουν δεκτοί παρά μόνο από τους τούρκους ομολόγους τους, «προβλέπει να συναντήσει την αμερικανική αντιπροσωπεία», γνωστοποίησε μέσω του Twitter ο διευθυντής επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας Φαχρετίν Αλτούν.



Σύμφωνα με τον Αλτούν η αρχική άρνηση του Ερτνογάν αναφερόταν στη αμερικανική αποστολή που φτάνει σήμερα στην Τουρκία και όχι στην αυριανή επικεφαλής της οποίας θα είναι ο Αμερικανός αντιπρόεδρος.

Από την μεριά του ο Μάικ Πομπέο υποστήριξε, μιλώντας στο Fox, ότι ο ίδιος μαζί με τον Μάικ Πένς θα συναντηθούν με τον Ταγίπ Ερντογάν, καθώς είναι πολύ σημαντικό να έχουν απευθείας συνομιλίες μαζί του.

Πομπέο και Πενς μεταβαίνουν στην Τουρκία σε μια προσπάθεια να πείσυν τον Ερντογάν να δεσμευτεί σε κατάπαυση του πυρός στη βόρεια Συρία και να αναζητήσει μια ειρηνική επίλυση των διαφορών με τις κουρδικές πολιτοφυλακές της περιοχής.

Χθες ο Ταγίπ Ερντογάν είχε δηλώσει ότι η είσοδος των δυνάμεων του Άσαντ στην πόλη Μανμπίτζ δεν είναι αρνητική εξέλιξη για την Τουρκία, «αφού στην πραγματικότητα είναι δικά τους εδάφη», όπως ανέφερε. Και αυτό παρά το γεγονός ότι αρχικά είχε υποστηρίξει ότι η Τουρκία θα «απελευθερώσει» όλα τα εδάφη από τη Μανμπίτζ έως τα σύνορα με το Ιράκ.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]