Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ρωσία: Η Βόρεια Κορέα έχει συλλάβει ένα ρωσικό αλιευτικό


Η Βόρεια Κορέα κρατά εδώ και μία εβδομάδα ένα ρωσικό αλιευτικό σκάφος με 17 μέλη πλήρωμα, το οποίο κατηγορεί ότι παραβίασε τα χωρικά ύδατα της χώρας, ανακοίνωσε σήμερα η ρωσική πρεσβεία στην Πιονγκγιάνγκ.

"Οι Βορειοκορεάτες συνοριοφύλακες συνέλαβαν" το ρωσικό αλιευτικό στις 17 Ιουλίου "για παραβίαση των κανόνων εισόδου και παραμονής στο έδαφος της Βόρειας Κορέας", επεσήμανε η πρεσβεία σε ανακοίνωσή της.

Η πρεσβεία ταυτοποίησε το πλοίο ως το Xiangheilin-8 το οποίο ανήκει στην Northeast Fishery Company με έδρα το Νεβέλσκ της Ρωσίας.

Το πλοίο, με 17 μέλη πλήρωμα εκ των οποίων 15 Ρώσοι και δύο Νοτιοκορεάτες, βρίσκεται αγκυροβολημένο στο λιμάνι Ουοσάν, σύμφωνα με την ίδια πηγή.


Ο καπετάνιος του, ο βοηθός του και οι δύο Νοτιοκορεάτες ναύτες διαμένουν σε ξενοδοχείο της πόλης αυτής που βρίσκεται στη θάλασσα της Ιαπωνίας, ενώ οι υπόλοιποι ναύτες παραμένουν πάνω στο πλοίο, διευκρινίζεται στην ανακοίνωση.

Τη Δευτέρα Ρώσοι διπλωμάτες στη Βόρεια Κορέα συναντήθηκαν με μέλη του πληρώματος, τα οποία είναι "όλα καλά στην υγεία τους", υπογραμμίζεται.

"Η πρεσβεία της Ρωσίας παραμένει σε συνεχή επαφή με τις βορειοκορεατικές αρχές (...) και λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη διευθέτηση αυτής της κατάστασης το συντομότερο δυνατό", σημειώνεται στην ανακοίνωση.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]