Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Επιβεβαιώνει το Βερολίνο συνομιλίες με τον Μ. Τσαβούσογλου για τις γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ


Η γερμανική κυβέρνηση «δεν έχει για σήμερα να ανακοινώσει κάποια διαμεσολαβητική πρωτοβουλία» για την διένεξη σχετικά με τους υδρογονάνθρακες της Κύπρου, δήλωσε εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών, επιβεβαιώνοντας ωστόσο ότι το θέμα της διαμάχης μεταξύ Τουρκίας και Κυπριακής Δημοκρατίας συζητήθηκε κατά την πρόσφατη τηλεφωνική συνομιλία που είχε ο υπουργός Εξωτερικών Χάικο Μάας με τον τούρκο ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Ο κ. Τσαβούσογλου, σε συνέντευξή του στο τουρκικό δίκτυο TGRT, δήλωσε χθες ότι, απαντώντας σε ερώτηση του κ. Μάας σχετικά με ενδεχόμενη γερμανική πρωτοβουλία, τόνισε πώς «αν μια χώρα όπως η Γερμανία αναλάβει πρωτοβουλία, θα την στηρίξουμε, αρκεί να μην παίρνετε θέση με την αντίληψη της "αλληλεγγύης των μελών της ΕΕ"».


Κληθείς να σχολιάσει την δήλωση, ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών Κρίστοφερ Μπούργκερ επιβεβαίωσε την συνομιλία, δήλωσε ότι η διένεξη για το ζήτημα των υδρογονανθράκων συζητήθηκε, αλλά διευκρίνισε ότι η κυβέρνηση έχει ως αρχή να μην αποκαλύπτει το περιεχόμενο εμπιστευτικών συνομιλιών των μελών της. «Και δεν μπορώ για σήμερα να ανακοινώσω κάποια πρωτοβουλία διαμεσολάβησης», πρόσθεσε ο κ. Μπούργκερ, ο οποίος επανέλαβε την τοποθέτηση της γερμανικής κυβέρνησης από την προηγούμενη εβδομάδα, η οποία εκφράζεται, όπως διευκρίνισε, στα συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

«Απευθύνουμε έκκληση προς την Τουρκία να αποφύγει κλιμάκωση και να απέχει από τέτοιες παράνομες γεωτρήσεις. Καλούμε σε λύση των διενέξεων μέσω διαλόγου και με σεβασμό στο διεθνές δίκαιο. Με αυτό συνδέεται για μας βεβαίως και η ελπίδα ότι πρόοδος στις προσπάθειες για και λύση του Κυπριακού θα είχε θετική επίδραση στην διαφιλονικούμενο ζήτημα της εκμετάλλευσης των φυσικών πόρων. Αυτή είναι η θέση μας και αυτήν την θέση θα συνεχίσουμε να καθιστούμε σαφή και έναντι της Τουρκίας», επανέλαβε ο γερμανός εκπρόσωπος.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]