Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο κατ’ επίφαση ήρωας Παύλος Πολάκης


Παρά τους τσαμπουκάδες και τα επικοινωνιακά σόου (στα οποία επανήλθε δριμύτερος), έγνοια του «αψύ Σφακιανού» είναι πώς θα αποφύγει την παραπομπή στην τακτική Δικαιοσύνη και γι αυτό ζητά την ενεργοποίηση του άρθρου 86 του Συντάγματος για τις ευθύνες υπουργών

Μετά τα «όλοι σας και μόνος μου», τις μετεκλογικές δηλώσεις για τα «γαλατικά χωριά που αντιστέκονται» και τις ειρωνείες με αφορμή τις φυσικές καταστροφές, ο Παύλος Πολάκης ξαναχτύπησε την Τρίτη, ζητώντας αυτή τη φορά Προανακριτική για… τον εαυτό του!

Μα ο «ατρόμητος» Πολάκης να φοβάται τη Δικαιοσύνη;

Τον τόνο τον είχε δώσει ο ίδιος από νωρίς κατά τη διαδικασία των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης στη Βουλή:

«Επειδή κάποια ‘πουλάκια’ μου είπαν ότι την επόμενη εβδομάδα, οι πρώτες άρσεις ασυλίας που θα έρθουν, αφορούν εμένα, μήνυση του κ. Στουρνάρα και του κ. Πουλή από το ΚΕΕΛΠΝΟ. Είμαι εδώ και τους περιμένω και θα ελέγξουμε και όλες τις υποθέσεις που εμείς στείλαμε στη Δικαιοσύνη για να μην κουκουλωθούν», ήταν το μήνυμα που είχε στείλει, για να ακολουθήσει η πρόταση-πρόκληση περί προανακριτικής.

Αμφότερα τα αιτήματα άρσης ασυλίας του πρώην αναπληρωτή υπουργού Υγείας αναμένετο να τεθούν στη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Δεοντολογίας.


Η πρώτη δικογραφία σχηματίστηκε μετά από μήνυση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα, για τον γνωστό ισχυρισμό του κ. Πολάκη ότι κατέγραψε την τηλεφωνική συνομιλία που είχαν μετά την αποκάλυψη για το καταναλωτικό δάνειο από την Attica Bank (περισσότερα εδώ) .

Η συνομιλία είχε διαρρεύσει αυτολεξεί σε φιλικό προς τον ΣΥΡΙΖΑ μέσο ενημέρωσης και μετά το σάλο από την αποκάλυψη Πολάκη για την καταγραφή της συνομιλίας, ο ίδιος προσπάθησε να το πάρει πίσω, προφανώς κατόπιν σχετικής συμβουλής του δικηγόρου του (δεδομένου ότι η πράξη του και η δημόσια ομολογία του συνιστούν ποινικό αδίκημα και μπορεί να τον φέρουν στο γραφείο του ανακριτή).

Η δεύτερη δικογραφία σχηματίστηκε μετά από μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση του πρώην στελέχους του ΚΕΕΛΠΝΟ Σταμάτη Πουλή.

Και ενώ τα χρόνια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Πολάκης ήταν καλά οχυρωμένος πίσω από τη βουλευτιική και υπουργική του ασυλία, τώρα που οι συσχετισμοί δυνάμεων στη Βουλή έχουν αλλάξει και η ΝΔ έχει την πλειοψηφία, βγήκε να ζητήσει τη σύσταση ειδικής προανακριτικής επιτροπής, σε μια προσπάθεια να αποφύγει ενδεχόμενη παραπομπή του στην τακτική Δικαιοσύνη.

«Οχι», τόνισε, δεν θέλω «να αρθεί η ασυλία μου από μία επιτροπή η οποία είναι δεν είναι δημόσια, αλλά να μαζέψουν 30 υπογραφές από βουλευτές διαφόρων πτερύγων της Βουλής και να γίνει η διαδικασία με Ολομέλεια της Βουλής για τη σύσταση ειδικής προανακριτικής επιτροπής, όπου εκεί θα τα πούμε όλα», ρίχνοντας (για μία ακόμη φορά) και το «καρφί» του για τους δικαστές που όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, «κινούνται με τους ρυθμούς της ανάπηρης χελώνας».

Προκειμένου λοιπόν να αποφύγει την άρση της ασυλίας του, ο Παύλος Πολάκης προτίμησε να επικαλεστεί ξανά το άρθρο 86 του Συντάγματος, επισημαίνοντας με νόημα στη δήλωσή του προς τους εκπροσώπους του Τύπου:

«Ξέχασε ο εισαγγελέας ότι εγώ είμαι υπουργός, όταν έκανα τα ‘αδικήματα’ ήμουν υπουργός. Έτσι;»

Ετσι! Κρυπτόμενος ακόμα και την ύστατη στιγμή, ως «βαρύς, αψύς Σφακιανός», που είχε πει κάποτε και ο Αλέξης Τσίπρας…

Η δήλωση Πολάκη για να αποφύγει την τακτική Δικαιοσύνη
«Στις 11:40 έλαβα τηλεφώνημα από την υπηρεσία που συνεπικουρεί την επιτροπή δεοντολογίας να παρουσιαστώ αύριο σε εισαγωγικά, να παρουσιαστώ αύριο στην πρώτη συνεδρίαση επιτροπής δεοντολογίας όπου θα κουβεντιάσει, λέει, η άρση ασυλίας μου για δύο μηνύσεις που έχουν διαβιβαστεί από την εισαγγελία

»Η μία είναι του κυρίου Σταμάτη Πουλή του πρώην προέδρου και γνωστού μέλος της συμμορίας του ΚΕΕΛΠΝΟ για συκοφαντική δυσφήμιση και η άλλη είναι η δίωξη που διαβίβασε ο εισαγγελέας μετά την έγκληση του κυρίου Στουρνάρα για το ότι και καλά τον ηχογράφησα σε συνομιλία που είχαμε τότε που διέγραψε το θέμα του δανείου μου και του ελέγχου από την τράπεζα της Ελλάδας.

»Αυτό που θέλω να πω είναι τα εξής δύο πράγματα: Πρώτον, καλώς τα παιδιά. Δεύτερον, τους λέω ότι η διαδικασία που θα ακολουθηθεί να είναι δημόσια και διαφανής. Δηλαδή, επειδή αυτά τα ‘αδικήματα’ τα ετέλεσα όντας υπουργός και λόγω της υπουργικής μου ιδιότητας αποκάλυψα τις βρωμιές της συμμορίας του ΚΕΕΛΠΝΟ και λόγω της υπουργικής μου ιδιότητας απεκάλυψα τις χαριστικές αναθέσεις και διαγωνισμούς της συζύγου του κυρίου αρχι-τραπεζίτη.

»Για αυτόν τον λόγο, αυτό το οποίο απαιτώ είναι όχι να αρθεί η ασυλία μου σε μία επιτροπή η οποία είναι δεν είναι δημόσια, αλλά να μαζέψουν 30 υπογραφές από βουλευτές διαφόρων πτερύγων της Βουλής και να γίνει η διαδικασία με Ολομέλεια της Βουλής για τη σύσταση ειδικής προανακριτικής επιτροπής, όπου εκεί θα τα πούμε όλα, θα αποφασιστεί στην Ολομέλεια η σύσταση της ειδικής προανακριτικής επιτροπής, για να τα πούμε όλα, τα πάντα που έχουμε ανακαλύψει και αυτά που έχουμε στείλει και στη Δικαιοσύνη και η οποία με τους ρυθμούς της ανάπηρης κουτσής χελώνας που περπατάει έχουν ασκηθεί διώξεις στο 1/20 αυτών των υποθέσεων των οποίων έχουμε στείλει. Αυτά και τους περιμένω.

Είναι η συνήθης διαδικασία η οποία πολλές φορές στέλνεται, ο εισαγγελέας, μόνο που ξέχασε ο εισαγγελέας ότι εγώ είμαι υπουργός, όταν έκανα τα ‘αδικήματα’ ήμουν υπουργός. Έτσι; Η αποκάλυψη των κλοπών στο ΚΕΕΛΠΝΟ και των απευθείας αναθέσεων ήταν έργο που έπρεπε να κάνω και το εκτέλεσα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

»Για αυτό λοιπόν επειδή πρέπει να μάθει και ο ελληνικός λαός γιατί με κατηγορούν αυτοί οι άνθρωποι, ο κύριος Πουλής και ο κύριος Στουρνάρας πρέπει να γίνει δημόσια διαδικασία, ανοιχτή διαδικασία βεβαίως με συλλογή 30 υπογραφών που να ζητήσουν τη σύσταση, βουλευτών δηλαδή, που να ζητήσουν τη σύσταση ειδικής προανακριτικής επιτροπής που θα αποφασίσει αν θα έρθει ή όχι η ασυλία, για να τα πούμε όλα».
Protagon


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]