Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τούρκος πρέσβης: Η Ε.Ε. δεν είναι δικαστήριο – Δεν μπορεί να παίρνει θέση υπέρ της Κύπρου


Ο Τούρκος πρέσβης υποστήριξε πως «η Ε.Ε. με αυτή την απόφαση (τις κυρώσεις εναντίον Τουρκίας) έχασε την ευκαιρία να παίξει ένα θετικό ρόλο στη λύση του Κυπριακού»

Ο Μπουράκ Οζούγκεργκιν, ο πρέσβης της Άγκυρας στην χώρα μας, ήταν ιδιαίτερα επικριτικός απέναντι στην Ε.Ε. για τον ρόλο που παίζει στο θέμα της Ανατολικής Μεσογείου, υποστηρίζοντας ότι δεν είναι δικαστήριο και δεν έχει αρμοδιότητα σε ένα θέμα όπως η οριοθέτηση θαλάσσιων ζωνών, κάτι που αφορά στο διεθνές δίκαιο.

«Δεν είναι σωστή η τελευταία απόφαση που έλαβε η Ε.Ε. Το να σηκώνεται και να λέει "αυτό είναι δικό μας μέλος, εσύ δεν είσαι, εμείς στηρίζουμε το μέλος μας" δεν είναι μια νόμιμη στάση, είναι μια πολιτική στάση. Η Ε.Ε. ή θα επιλέξει το διεθνές δίκαιο ή θα κρυφτεί πίσω από τον νόμο περί μέλους και φιλίας» ανέφερε ο Τούρκος πρέσβης στη συνέντευξή του στο πρακτορείο «Αναντολού».


Ο Μπουράκ Οζούγκεργκιν υποστήριξε πως «η Ε.Ε. με αυτή την απόφαση (τις κυρώσεις εναντίον Τουρκίας) έχασε την ευκαιρία να παίξει ένα θετικό ρόλο στη λύση του Κυπριακού και κατά μία έννοια απέκλεισε τον εαυτό της», με αποτέλεσμα η Τουρκία να μην μπορεί να εμπιστευτεί τώρα την ουδετερότητα της Ε.Ε. στο Κυπριακό.

Ο Τούρκος πρέσβης τόνισε πως η απόφαση της Ε.Ε. δεν θα επηρεάσει την αποφασιστικότητα της Τουρκίας. «Η Τουρκία δεν προσεγγίζεται με αυτό τον τρόπο. Δεν κουνάς το δάχτυλο στην Τουρκία. Εμείς δεν είμαστε μια χώρα που εμφανίστηκε σήμερα. Έχουμε λόγο για τα τεκταινόμενα στην περιοχή μας εδώ και αιώνες. Μάλιστα, το να παίρνουν μια τέτοια θέση επηρεαζόμενοι από τις κραυγές των Ελληνοκυπρίων δείχνει ότι υπάρχει έλλειψη στρατηγικού οράματος εντός της Ε.Ε.» ανέφερε.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]