Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τα «τέρατα» του ΣΥΡΙΖΑ επανήλθαν!


Η προχθεσινή εξαγγελία της νέας κυβέρνησης για επίδομα 2 χιλιάδων σε κάθε γυναίκα που γεννάει, είναι πολύ σωστό μέτρο. Αυτονόητα σωστό, ιδιαίτερα για χώρες που έχουν σοβαρό δημογραφικό πρόβλημα.

Από νωρίς-νωρίς ασχολούνται με το δημογραφικό! Μπράβο τους!

Εκείνο που προκάλεσε εντύπωση, όμως – αλγεινή εντύπωση μάλιστα - είναι οι… «αντιρρήσεις» που διατυπώθηκαν!
Από τους ΣΥΡΙΖΑίους και από άλλους «προοδευτικάριους».

Πρώτη αντίρρηση: ότι οι γυναίκες δεν νοιάζονται, λέει, για «διχίλιαρα»! Κι ότι αυτό, λέει, «υποτιμάει» και τις γυναίκες (ως… «παραδόπιστες») και τη μητρότητα, ως «αντικείμενο εξαγοράς»!

Απάντηση: H απόφαση να κάνει παιδί μια γυναίκα είναι στη φύση της. Αυτή τη φύση που οι αριστεροί… «αμφισβητούν» και συχνά ειρωνεύονται.

Και δεν αναφέρομαι στη σεξουαλική έλξη προς το ταίρι της, αλλά στην φυσική της ροπή να γίνει μητέρα. Όχι απλώς στη σεξουαλική-φύση, αλλά στη μητρότητα-φύση. Που σχετίζονται, ασφαλώς, αλλά ΔΕΝ ταυτίζονται πλήρως.

Είναι περίεργο, αλλά μια-δύο γενιές πριν οι αριστεροί και φιλελεύθεροι, επικαλέστηκαν τη σεξουαλικότητα ως «αναπόσπαστο μέρος της ανθρώπινης φύσης» για να απενοχοποιήσουν τον έρωτα (έναντι των υπερσυντηρητικών που έθεταν υπέρμετρα εμπόδια και δημιουργούσαν «ενοχές» στη σεξουαλικότητα).

Τώρα, αμφισβητούν την σεξουαλικότητα «ως αναπόσπαστο τμήμα της ανθρώπινης φύσης», μόνον όταν πρόκειται να οδηγήσει στο «φυσικό της προορισμό»: την τεκνοποιία!

Όμως και η μητρότητα είναι αναπόσπαστο μέρος της ανθρώπινης φύσης!

Το σεξ είναι φυσιολογική λειτουργία και για τα δύο φύλλα. Η μητρότητα είναι αναπόσπαστο μέρος της γυναικείας φύσης. Είναι η αποκορύφωση της γυναικείας φύσης. Κι εδώ οι αριστεροί έχουν κάποιο πρόβλημα.


Αυτό δεν σημαίνει ότι οι γυναίκες πρέπει να κάνουν παιδιά ανεξάρτητα από τη βούλησή τους.
Δεν σημαίνει ότι πρέπει να μην κάνουν άλλο πράγμα, από το να… «αραδιάζουν» παιδιά!

Αυτά όλα είναι στο μυαλό τους μόνο.

Σημαίνει απλά, ότι η μητρότητα έχει πλέον πολλά εμπόδια: Οικονομικά, κοινωνικά και επαγγελματικά.

Μια γυναίκα για να κάνει παιδιά, θα επιβαρυνθεί με κόστος και υποχρεώσεις, θα αναγκαστεί να μείνει πίσω σε σπουδές και σε επάγγελμα, άρα πρέπει να βοηθηθεί.Από τον σύντροφό-σύζυγό της, και από την κοινωνία. Δηλαδή η κοινωνία πρέπει να βοηθήσει, να στηρίξει και να ενθαρρύνει τις γυναίκες που θέλουν να κάνουν παιδιά να ξεπεράσουν τους δισταγμούς τους.

Όχι να τις… «υποχρεώσει», βέβαια!

Πραγματικό κίνητρο είναι οι δημόσιοι βρεφονηπιακοί σταθμοί για όλους, τα καλά δημόσια σχολεία για όλους, οι άδειες μητρότητας κλπ.

Κι εδώ έχουμε πολύ δρόμο ακόμα...

Αλλά ένα καλό επίδομα για τις μητέρες που γεννούν – για τα πρώτα έξοδα του μωρού – είναι αληθινό κίνητρο. Που δεν αρκεί, ασφαλώς.

Αλλά είναι σημαντικό ως ένα από τα πολλά που πρέπει να γίνουν.

Δεν «υποτιμάει» τη μητρότητα – τη βοηθάει!

Και δεν «υποτιμάει» τη γυναίκα. Εκείνο που πραγματικά υποτιμάει τη γυναίκα είναι οι… «συντάξεις ανύπαντρων θυγατέρων»! Αυτό κι αν είναι πια σεξισμός – χοντροκομμένος και καραμπινάτος!

Αλλά αυτές οι «συντάξεις», σε μεγάλο βαθμό είχαν κοπεί επί κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου με τις φεμινίστριες τότε να βρίζουν. Εκείνος ο σεξισμός δεν τις πείραζε. Τις βόλευε…

Κι ύστερα, επί ΣΥΡΙΖA κόπηκαν οι συντάξεις χηρείας!

Ο ΣΥΡΙΖΑ φώναζε για τα σωστά κι έκανε τα ανάποδα!

Προς δόξαν του…αριστερού «φεμινισμού» (της υποκρισίας και της αρπαχτής).

Και τώρα η νέα κυβέρνηση αποκαθιστά τις συντάξεις χηρείας και δίνει επίδομα σε όσες γεννούν! Και οι «αριστερές φεμινίστριες» εμφανίζονται «προσβεβλημένες». Τρομάρα τους…

Δεύτερη αντίρρηση: Δίνουν το βοήθημα (διχίλαρο), για να πείσουν, λέει, τις γυναίκες να μένουν στο σπίτι να κάνουν παιδιά!

Απάντηση: Δεν υπάρχει! Μία απορία μόνο: Πόσο μαλάκας πρέπει να είσαι για να λες τέτοια;

Μια γυναίκα που έχει ξεκινήσει τις σπουδές της, ή έχει ξεκινήσει καριέρα, θα κάνει παιδί, θα πάρει το διχίλιαρο και ύστερα, τι θα κάνει; Θα παραμείνει στο σπίτι της για πάντα; Με το διχίλιαρο;

Δεν θα συνεχίσει τις σπουδές της; Δεν θα συνεχίσει την καριέρα της; Αρκεί το διχίλιαρο για να… «καλομάθει» και να μείνει στο σπίτι; Αυτό κι αν υποτιμάει τις γυναίκες.

Τρίτη αντίρρηση: Ένα διχίλιαρο δεν φτάνει «ούτε για ζήτω»!

Απάντηση: Αυτό το «επιχείρημα» είναι το εντελώς αντίθετο από το προηγούμενο: Τώρα λένε ότι δύο χιλιάρικα είναι πολύ λίγα για τα έξοδα ενός νεογέννητου. Πριν έλεγαν ότι δύο χιλιάρικα μπορούν να «παγιδεύσουν» τη γυναίκα στο σπίτι για πάντα.

Η πραγματικότητα είναι πως τα δύο χιλιάρικα είναι ένα πολύ καλό ποσό για τα πρώτα έξοδα και τα πρώτα οικονομικά «στριμώγματα» ενός ζευγαριού που αποκτά παιδάκι. Ξαφνικά αυξάνονται τα έξοδά τους απότομα. Με τα δύο χιλιάρικα κερδίζουν κάποιο χρόνο να προσαρμοστούν. Δεν τους λύνονται όλα τα προβλήματα, αλλά έχουν κάποια σημαντική πρώτη «ανακούφιση». Κι αυτό βοηθάει να ξεπεράσουν κάποιους δισταγμούς.

Τέταρτη αντίρρηση: (Αυτό δεν ήταν πραγματική αντίρρηση, ήταν απλώς συριζέϊκο τρολάρισμα – για να μη λένε κάποιοι πως ο ΣΥΡΙΖΑ γίνεται πια ένα «κανονικό» κόμμα. Δεν γίνεται! Έχουν ηττηθεί και είναι μαζεμένοι προσωρινά. Αλλά κατά βάθος παραμένουν ένας συνασπισμός από θρασίμια και τρόλς...)
Είπαν ότι το νέο μέτρο αφορά επίδομα δύο χιλιάδων σε γυναίκες που γεννούν σε ηλικία κάτω των 30 ετών!

Απάντηση: Απόλυτο ψέμα, αν δει κανείς το βίντεο από την ομιλία της υφυπουργού Δόμνας Μιχαήλιδου στη Βουλή. Το επίδομα των δύο χιλιάδων θα το παίρνουν όλες οι γυναίκες που κάνουν παιδί! Σε οποιαδήποτε ηλικία.

Οι κάτω των 30 θα παίρνουν πρόσθετα ενισχυτικά μέτρα (που δεν τα διευκρίνισε). Κι αυτό είναι ακόμα πιο σπουδαίο: Για να ενθαρρυνθούν οι γυναίκες να κάνουν παιδιά σε μικρότερη ηλικία (από τα 30 χρόνια). Γιατί είναι πιο υγιές, για τις ίδιες. Και για το μωρό, τελικά. Και γιατί, αν μια γυναίκα κάνει παιδί κάτω από τα 30 είναι πολύ πιθανό να κάνει και δεύτερο μετά. Ενώ αν κάνει για πρώτη φορά παιδί πάνω από τα 35 συνήθως μένει στο ένα.

Όλες οι έρευνες σε όλες τις χώρες, δείχνουν ότι υπάρχει πολύ ισχυρή «συσχέτιση» ανάμεσα στην ηλικία που κάνει μια γυναίκα το πρώτο της παιδί και στον αριθμό των παιδιών που κάνει τελικά σε όλη την παραγωγική της ηλικία.

Πολύ σωστό λοιπόν, και αυτή τη σκέψη, για πρόσθετα κίνητρα τεκνοποιίας για τις γυναίκες σε μικρότερη ηλικία. Μόνο που όλα αυτά για να έχουν αξία και να πιάσουν τόπο, πρέπει να συνοδεύονται από μέτρα που βοηθούν τις νεαρές μητέρες και στις σπουδές τους και στη δουλειά τους.

Πέμπτη αντίρρηση (επίσης τρολάρισμα): Αν το διχίλιαρο θα το παίρνουν μόνον οι Ελληνίδες μητέρες ή και οι παράνομες αλλοδαπές.

Απάντηση: Εδώ προσέξτε: Οι ίδιοι που επιμένουν πως αυτό το επίδομα είναι «υποτιμητικό για τη γυναίκα και τη μητρότητα», είναι οι ίδιοι που επιμένουν να μη το παίρνουν μόνον οι Ελληνίδες, να το παίρνουν και οι αλλοδαπές! Αλλιώς είναι… «ρατσιστικό», λέει...

Μισό λεπτό, όμως; Αν ήταν πράγματι, «υποτιμητικό» για τις γυναίκες, τότε δεν πρέπει να το παίρνουν ούτε οι (παράνομες) αλλοδαπές! Αν πάλι πρέπει να το παίρνουν οι αλλοδαπές, τότε σίγουρα δεν είναι «υποτιμητικό» ούτε για τις Ελληνίδες.

Εν πάση περιπτώσει, τα επιδόματα που δίνει το Ελληνικό κράτος – κάθε ευνομούμενο κράτος – τα παίρνουν μόνο οι νόμιμοι πολίτες του.

Δεν είναι «ανθρώπινο δικαίωμα» το… επίδομα μητρότητας! Ούτε το επίδομα ανεργίας. Αλλού τα δίνουν, αλλού όχι.

Ανθρώπινο δικαίωμα είναι, αν έλθει κάποιος και αρρωστήσει, να τον φροντίσουν, να μη πεθάνει.

Αλλά όχι να τον ασφαλίσουν πλήρως και για πάντα, όσο είναι παράνομος.

Γιατί τότε θα διαλυθεί το ασφαλιστικό σύστημα και για τους νόμιμους.

Τους παράνομους που έρχονται χωρίς να μας ρωτήσουν, οφείλουμε να τους εξασφαλίζουμε στοιχειώδεις ανθρώπινες ανέσεις, μέχρι να ξεκαθαρίσει αν δικαιούνται άσυλο (οι λιγότεροι) ή δεν δικαιούνται άσυλο (οι πολύ περισσότεροι), οπότε επαναπατρίζονται!

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν τους εξασφάλισε ανθρώπινες συνθήκες! Τους κρατούσε στις πιο φρικαλέα απάνθρωπες συνθήκες. Και στο τέλος θυμήθηκε να τους δώσει… ΑΜΚΑ! Τέτοια υποκρισία.

Για όσο μένουν εδώ, άλλο πράγμα να τους ταΐζουμε και να τους προσέχουμε, κι εντελώς άλλο να τους δίνουμε όλα τα προνόμια κι όλα τα επιδόματα που έχουν οι νόμιμοι πολίτες της χώρας.

Αυτό το τελευταίο να το ξεχάσουν!

Η διαφορά ανάμεσά τους είναι ότι οι νόμιμοι πολίτες συμμετέχουν στις υποχρεώσεις της κοινωνίας, πληρώνουν φόρους (οι παράνομοι δεν πληρώνουν), πληρώνουν εισφορές (οι παράνομοι μόνον εισπράττουν), είναι πλήρως καταγεγραμμένοι (οι παράνομοι δίνουν συνηθέστατα ψεύτικα στοιχεία).

Αυτές οι διαφορές δεν έχουν καμία σχέση με τη «διαφορετικότητά» τους (χρώμα, φυλή, θρησκεία). Έχουν σχέση μόνο με την παρανομία τους!

Αν εξισώσουμε πλήρως τους νόμιμους με τους παράνομους, δηλαδή του πολίτες με τους λαθραίους, αυτό ευτελίζει την ιδιότητα του Έλληνα πολίτη! ΔΕΝ «ανυψώνει» το «στάτους» του λαθρομετανάστη.

ΥΓ. Μέσα στον παροξυσμό του, ο Αλέξης Τσίπρας προχθές επανέλαβε τα γνωστά του ψέματα.
Αυτή τη φορά μίλησε και για τη ΔΕΗ. Που την κατέστρεψε στην τετραετία της διακυβέρνησής του: Από μια μεγάλη δημόσια επιχείρηση που έβγαζε 90 εκατομμύρια το χρόνο κέρδη, την άφησε ένα ερείπιο με 900 εκατομμύρια χρέος.
Κι εκεί που ο Σαμαράς του παρέδωσε τη ΔΕΗ με κεφαλαιοποίηση 3,5 δισεκατομμύρια, ο ίδιος την παραδίδει στον Κυριάκο με κεφαλαιοποίηση γύρω στα τριακόσια εκατομμύρια, δηλαδή 87% πιο κάτω!

Τι απάντησε λοιπόν, ο Τσίπρας; Ότι η κυβέρνηση Σαμαρά αύξησε, λέει, τα τιμολόγια κατά 60%! Ενώ ο ίδιος ο Τσίπρας διεύρυνε το κοινωνικό τιμολόγιο και διευκόλυνε τα φτωχά νοικοκυριά.
Είπε ψέματα. Πέρα για πέρα – άλλο ένα τερατώδες ψέμα του Τσίπρα!
Ποια είναι η αλήθεια: Ή κυβέρνηση Σαμαρά ήταν που διεύρυνε το κοινωνικό τιμολόγιο στις αρχές του 2013, ώστε να μπορούν να ενταχθούν όλες οι κοινωνικές κατηγορίες που είχαν πραγματικά ανάγκη. Αλλά η ΔΕΗ παρέμεινε κερδοφόρα για άλλα δύο χρόνια.
Τότε, αρχές του 2013, επιβλήθηκε μια ελάχιστη αύξηση τιμολογίων στα πολύ μεγάλα νοικοκυριά (της τάξης του 7-8%), ακριβώς για να απορροφηθεί το κόστος της διεύρυνσης των κοινωνικών τιμολογίων. Δηλαδή επιβαρύνθηκαν ελάχιστα οι «πλούσιοι» (αυτό που ο Τσίπρας κατηγορεί το Μητσοτάκη ότι ΔΕΝ κάνει σήμερα – επίσης ψευδώς!). Κι ήταν τόσο μικρό το κόστος σε λίγους τότε, και μεγάλη η ωφέλεια σε πολλούς, που ουδείς διαμαρτυρήθηκε ουσιαστικά.

Η αλήθεια είναι ότι πραγματική αύξηση στα τιμολόγια της ΔΕΗ δεν έγινε επί Σαμαρά – έγινε αντίθετα μείωση στα βιομηχανικά τιμολόγια το 2014, όταν η κυβέρνηση εκείνη πέτυχε τη μεγάλη μείωση τις τιμής του φυσικού αερίου από την Ρωσία.
Κι εκείνη η μείωση βοήθησε την ανταγωνιστικότητα!

Ο Τσίπρας είπε ψέματα για άλλη μια φορά. Κραυγαλέα ψέματα.
Και δεν του έτριψαν στη μούρη την αλήθεια. Για άλλη μια φορά.

Βέβαια «αποζημίωσε» κάπως ο Κυριάκος, λίγο αργότερα όταν σε μια αποστροφή της δευτερολογίας του, το χόντρυνε κάπως λέγοντας στον Τσίπρα και τον Βαρουφάκη:
Από εσάς που τα κάνατε μαντάρα το πρώτο εξάμηνο του 2015, δεν δέχομαι συμβουλές διαπραγματευτικής τακτικής!
Και λίγα τους είπε…

Θανάσης Κ.
AntiNews



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]