Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

O παλιός καλός Πάνος Καμμένος!


Του Τάσου Ευαγγελίου

Με μια εντυπωσιακή κυβίστηση ο Πάνος Καμμένος επιχειρεί να κερδίσει χρόνο παραμονής στην κυβέρνηση και να ψηφίσει και την τροπολογία για τα αντισταθμιστικά ωφελήματα τη Δευτέρα στη Βουλή, χρησιμοποιώντας ως πρόσχημα την καθυστέρηση στα Σκόπια. Δηλώνοντας πως δεν τελεί υπό παραίτηση και δεν είναι απερχόμενος επιχείρησε να δημιουργήσει νέα δεδομένα αλλά…

Το μόνο βέβαιο είναι πως η πρωινή δήλωση του Π. Καμμένου δεν εξέπληξε πολλούς. Ενδεχομένως κάποιους ελάχιστους οπαδούς που έχουν απομείνει στον ίδιο και στο κόμμα του.

Ο Π. Καμμένος στριμώχτηκε, κυρίως από τη στάση της Νέας Δημοκρατίας στην επιτροπή που συνεδριάζει για να συζητήσει την τροπολογία με τα αντισταθμιστικά ωφελήματα, την οποία ο υπουργός Εθνικής Άμυνας επιδιώκει να περάσει από τη Βουλή.

Η Ν.Δ. ζήτησε να κατατεθεί η τροπολογία από τον επόμενο υπουργό. Αυτόν που θα αντικαταστήσει τον Π. Καμμένο, προκαλώντας έτσι την αντίδρασή του και τη δήλωση πως δεν τελεί υπό παραίτηση δεν είναι απερχόμενος καθώς και ότι δεν υπάρχει οποιαδήποτε σχετικά αναφορά από τον ίδιο παρά μόνο πληροφορίες που δημοσιεύθηκαν στον Τύπο.

Εκτεθειμένος πλέον από τη νέα του αυτή δήλωση, που όμως δεν διαφέρει σε τίποτα από όλες όσες έχουν γίνει από τον Δεκέμβριο του 2017 με αφορμή την υπόθεση των Σκοπίων και τη συμφωνία για το ονοματολογικό, ο Π. Καμμένος έχει μπροστά του μια κοινοβουλευτική ομάδα και ένα ραντεβού με τον Αλέξη Τσίπρα.


Για την κοινοβουλευτική ομάδα ουδείς γνωρίζει αν τελικά θα υπάρξει συνεδρίαση καθώς και το ποιοι θα μετάσχουν σε αυτή. Το βέβαιο είναι πως έχει χάσει το κόμμα. Διατηρεί τη σφραγίδα αλλά δεν έχει τους βουλευτές οι μισοί εκ των οποίων είναι έτοιμοι να στηρίξουν την κυβέρνηση ακόμη και να ενταχθούν στα ψηφοδέλτια ή τα ευρωψηφοδέλτια.

Ως προς τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό ο Πάνος Καμμένος δεν πρέπει απλά πλέον να δηλώσει πως θα στηρίξει την κυβέρνηση αλλά να ξεκαθαρίσει το πότε θα φύγει ή αν τελικά θα παραμείνει ψηφίζοντας ακόμη και την ίδια τη συμφωνία.

Και αυτό διότι ο Αλέξης Τσίπρας φέρεται να δηλώνει ήδη σε συνεργάτες του ότι δεν μπορεί να αναμένει ανά πάσα στιγμή το πότε θα αποχωρήσει από την κυβέρνηση. Πολύ δε περισσότερο τη στιγμή που εκτιμά, κατά πολλούς είναι απόλυτα βέβαιος, πως έχει βρει του πρόθυμους για τη διαδικασία της ψήφου εμπιστοσύνης

Ουσιαστικά ο Πάνος Καμμένος μονά ζυγά έχει χάσει. Ή θα ολοκληρώσει την πρωινή κυβίστηση και θα τελειώσει πολιτικά ή θα επιχειρήσει χωρίς κοινοβουλευτική ομάδα να διατηρήσει κόκκινες γραμμές ευελπιστώντας σε μια καλύτερη αντιμετώπιση από τους ψηφοφόρους στις επικείμενες εθνικές εκλογές.

Σε αυτή την περίπτωση για να διασωθεί ενδεχομένως να πρέπει να υλοποιήσει τις απειλές για… Κούγκι.

Liberal


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]