Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Το μεγάλο παζάρι Καμμένου και η ψήφος εμπιστοσύνης ακόμα και τις επόμενες 48 ώρες


Της Νίκης Ζορμπά

Σήμερον(;) "κληρώνει" όχι μόνο για το μέλλον του κυβερνητικού συνασπισμού αλλά και για το εάν θα δρομολογηθούν άμεσα κοινοβουλευτικές εξελίξεις, με τον Αλέξη Τσίπρα να ζητεί την ψήφο εμπιστοσύνης της ελληνικής Βουλής, ακόμα και μέσα στο σαββατοκύριακο.

Μετά το τελεσιγραφικού ύφους μήνυμα που έστειλε ο Α. Τσίπρας στον έως και σήμερα τουλάχιστον εταίρο του " ή συνεχίζεις να στηρίζεις ή σου παίρνω τη μισή κοινοβουλευτική ομάδα και χαίρετε", σειρά έχει ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ να δώσει την απάντησή του για το πώς και αν δύναται να κάνει έναν ακόμη ελιγμό ( από τους πολλούς των τελευταίων χρόνων) ώστε να σώσει ό,τι σώζεται από το κόμμα του.

Τα δεδομένα αυτή τη στιγμή, έχουν ως εξής:

Ο Πάνος Καμμένος αποχαιρέτησε τη στρατιωτική ηγεσία, καταδεικνύοντας πως η απόφασή του να αποχωρήσει από την κυβέρνηση και να παραιτηθεί από το Αμύνης, είναι δεδομένη.

Έκπληξη δεν θα είναι για κανέναν η παραίτησή του, την οποία δεν μπορεί να γλιτώσει γιατί έχει και η ανακολουθία τα όριά της.

Το "κλειδί" των εξελίξεων ωστόσο βρίσκεται στο εάν θα διαβεβαιώσει τον Αλέξη Τσίπρα ότι θα συνεχίσει να στηρίζει την Κυβέρνηση -εκτός από το θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών ή αν θα επιμείνει στην άρση της εμπιστοσύνης του προς το κυβερνητικό σχήμα, όπως είπε χθες ο βουλευτής των ΑΝΕΛ , Γιώργος Κατσίκης.


Μέσω διαρροών πάντως, ο Πάνος Καμμένος έδειξε χθες ότι δεν θα πάει tabula rasa στον πρωθυπουργό κατά την απογευματινή τους συνάντηση στο Μαξίμου ( ώρα δεν έχει προσδιοριστεί ακόμη αλλά θα γίνει μετά την αποχώρηση της Άνγκελα Μέρκελ από την Αθήνα στις 16.30 ενώ πρέπει να ληφθεί υπόψη και η τηλεοπτική συνέντευξη που εξ αναβολής προγραμμάτισε να δώσει απόψε στο Star).

Μέσω διαρροών του, λοιπόν, ο Π. Καμμένος είναι έτοιμος για το "μεγάλο παζάρι" με τον Α. Τσίπρα, στο οποίο βάσει όσων γνωρίζουμε δημόσια τουλάχιστον, το πάνω χέρι, έχει ξεκάθαρα ο πρωθυπουργός, αφού οι τέσσερις από τους έξι βουλευτές των ΑΝΕΛ, βρίσκονται ήδη εδώ και καιρό, στο "χαλάκι" του Μαξίμου.

Σήμερα συνεδριάζει η Κ.Ο των ΑΝΕΛ ( εάν τελικώς καταφέρει να τους μαζέψει καθώς προχθές η εικόνα των παρουσιών ήταν ...αποκαρδιωτική για τον πρόεδρο Πάνο αφού "άλλος για Χίο τράβηξε κι άλλος για Μυτιλήνη".

Βάσει των πληροφοριών που διοχέτευσε ο ίδιος σε ΜΜΕ, φέρεται να ζητεί από τον Αλέξη Τσίπρα να μην διατηρήσει κανένα στέλεχος των ΑΝΕΛ σε κυβερνητικό θώκο με "αντάλλαγμα" να μη θέσει ζήτημα κομματικής πειθαρχίας στην ψηφοφορία για την ψήφο εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση.

Παράλληλα, φέρεται να του ζητεί να μη συμπεριλάβει κανένα στέλεχος των ΑΝΕΛ στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ στις προσεχείς εκλογές.

Τούτο πάντως, δεν βγάζει κανένα νόημα πολιτικά να γίνει αποδεκτό από τον κ. Τσίπρα καταρχάς γιατί θα ήταν σαν να παραχωρεί στον κυβερνητικό εταίρο το "κλειδί" των εκλογικών εξελίξεων καθώς και το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στη Συμφωνία των Πρεσπών.

Συνεργάτες του Α. Τσίπρα χθες, σχολίαζαν μάλλον σκωπτικά τις αξιώσεις που προβάλλει μέσω διαρροών ο Π. Καμμένος ενώ επανέλαβαν ότι εάν ο Πρωθυπουργός δεν λάβει από τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ ξεκάθαρη δέσμευση ότι θα συνεχίσει να στηρίζει την κυβέρνηση ακόμη και αν αποχωρήσει, τότε οι κοινοβουλευτικές εξελίξεις που θα ακολουθήσουν, θα είναι ραγδαίες:

Θα αρχίσει η συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση, ακόμη και εντός του σαββατοκύριακου.

Έχει τους 151 βουλευτές ο Α. Τσίπρας; Στην ερώτηση αυτή οι απόψεις ακόμη και εντός κυβέρνησης και κόμματος, διίστανται καθώς βουλευτές αλλάζουν τοποθετήσεις στα ΜΜΕ με τρομακτική ταχύτητα.

Από το Μαξίμου πάντως, δηλώνουν βέβαιοι, ότι τους έχουν.

Capital


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]