Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Meine Mutter


Τελικώς και λόγω κρισίμου εθνικού ζητήματος που μοιάζει, κάτι χειρότερο από καυτή πατάτα η «Meine Mutter»-τουτέστιν «η μαμάκα μου» γερμανιστί-θα αποδειχθεί Μήδεια και παιδοκτόνος κανονική.

Διότι στην αρχή ο Αλέξης ήταν άτακτο παιδί. Έπαιζε σε αριστερή αλάνα. Και κλώτσαγε την μπάλα μετά από ασίστ του Γιάννη Βαρουφάκη. Όμως η μπάλα πάντα κατέληγε στα τρύπια, ελληνικά δίχτυα. Άφθονα αυτογκόλ. Άφθονες αταξίες. Άφθονες ασωτίες.

Ώσπου η Ανγκελα, ως σωστή, πειθαρχημένη και εντελώς Γερμανίδα μητέρα πήρε τον Αλέξη στην αγκαλιά της. Αφού προηγουμένως τον μάλωσε, τον τιμώρησε και τον ράβδισε. Στα χεράκια. Ετσι για να τον συμμορφώσει, να τον συνετίσει και να τον αλλάξει.

Στο τέλος και αφού προηγουμένως εκείνος, ως κακομαθημένο παιδί, εξακολουθούσε να παριστάνει τον αντάρτη, αναγκάστηκε να συμμορφωθεί και να μεταλλαχθεί. Η μαμά έκανε το καθήκον της. Και το παιδί ακολούθησε τις οδηγίες, τις συμβουλές και τις προτροπές της μαμακάς του.

Κάπως έτσι προσγειώθηκε η Mutter Ανγκελα Μέρκελ εν Αθήναις. Για να χαϊδέψει τον Αλέξη. Να τον επιβραβεύσει για την μεταμόρφωσή του και για να τον παινέψει για την συμφωνία των Πρεσπών.


Ξυνό και πικρό το βραβείο της «μαμάς» του. Γιατί είναι συμβόλαιο πολιτικού θανάτου. Μη βιάζεσαι του λέει εκείνη. Καθώς του χαϊδεύει τα μαλλιά. Μπορεί αύριο πολιτικά να «πεθάνεις». Όμως αύριο πάλι ξανά. Άλλωστε εγώ δεν ξεχνώ τα παιδιά μου. Πάντα θα σε έχω στην καρδιά μου.

Όμως εκείνος δεν είναι ικανοποιημένος. Και κατά βάθος δεν πιστεύει στα λόγια της «μαμάκας» του. Γι αυτό κάθε τόσο της ψιθυρίζει στ' αυτί «Meine Mutter με αδικείς. Δεν πρέπει να κάνεις κάτι και για το άλλο σου παιδί; Δεν θα πρεπε τον Κυριάκο να συνετίσεις που έχει εξοκείλει και τον δρόμο της γερμανικής αρετής δεν ακολουθεί;»

Η Ανγκελα Μέρκελ τον καθησυχάζει. «Θα γίνει κι αυτό. Αλλά πρέπει, όπως εσύ χρειάστηκες τόσους μήνες μέχρι να δεις το φως το αληθινό και γερμανικό, έτσι κι αυτός να ξεχαρμανιάσει λιγουλάκι. Και ύστερα τι θα κάνει κι αυτός; Θα αναγκαστεί να ακολουθήσει τον ίδιο δρόμο τον γνωστό».

Έτσι διπλό το καθήκον της μαμάκας από την Γερμανία. Και διπλό το συμβόλαιο θανάτου για τα δύο παιδιά της Αν ο πρώτος, ο Αλέξης το ψηφίσει πάει καλλιά του. «Δεν πειράζει» του λέει «ακόμα είσαι μικρός, έχεις μπόλικο δρόμο μπροστά σου. Άλλωστε με τις αταξίες σου και το αντάρτικό σου, πρέπει, το λέει ο ύψιστος, να πληρώσεις για τις αμαρτίες σου».

Αν ο δεύτερος, ο Κυριάκος δηλαδή, παραλάβει την καυτή πατάτα και στο τέλος σε κυβίστηση αναγκαστεί, τότε κι αυτός συμβόλαιο πολιτικού θανάτου παραλαμβάνει από τα χεράκια της γερμανίδας μαμάς του.

Εν ολίγοις η γερμανίδα Mutter φέρνει προς τη Μήδεια. Ετσι πρέπει να σκεφθούμε ως εξής. Όπως και ο Λαοκόων φώναζε «Φοβού τους Δαναούς και δώρα φέροντας».

Δημήτρης Δανίκας
Πρώτο Θέμα



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]